Πληρωμές Δημοσίου εύκολα, ανέξοδα και με ασφάλεια

 
Τακτοποιήστε τον
Φόρο Εισοδήματος, τον Φ.Π.Α., τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τα Τέλη κυκλοφορίας μέσω Alpha e-Banking με:  Εξοφλήστε τις οφειλές σας με 4 απλά βήματα


Κερδίστε χρόνο, πληρώνοντας τον Φόρο Εισοδήματος, τον Φ.Π.Α., τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και τα Τέλη Κυκλοφορίας μέσω Alpha Web Banking και Alpha Mobile Banking.

Για να προχωρήσετε τη συναλλαγή σας θα πρέπει να γνωρίζετε:


 την “Ταυτότητα οφειλής” ή τον “Κωδικό πληρωμής” όπως αναγράφονται στα αντίστοιχα παραστατικά
 το ακριβές ποσό της οφειλής
 την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας πληρωμής.

Υπενθυμίζουμε ότι η δυνατότητα πληρωμών παρέχεται σε όλους τους Συνδρομητές, ανεξαρτήτως εάν έχουν ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας.


Γνωρίστε τις δυνατότητες πληρωμών:


 Μέσα από την ενότητα “Πληρωμές” μπορείτε:

 να επιλέξετε εξόφληση μέσω του τραπεζικού λογαριασμού σας στην Alpha Bank εφάπαξ ή σταδιακά, σύμφωνα με τις καθορισμένες δόσεις του εκκαθαριστικού σημειώματός σας, αυθημερόν ή σε μεταγενέστερη ημερομηνία
 να πραγματοποιήσετε τις πληρωμές σας με πιστωτική κάρτα εκδόσεως Alpha Bank και να επωφεληθείτε από τη δυνατότητα εξοφλήσεώς τους σε έως και 12 άτοκες δόσεις
 να εξοφλήσετε οφειλές δικές σας ή ακόμη και τρίτων
 εάν πληρώσετε τον Φόρο Εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ μέσω τραπεζικού λογαριασμού σύμφωνα με τις καθορισμένες δόσεις του εκκαθαριστικού σημειώματός σας, μπορείτε να προγραμματίσετε τις τμηματικές πληρωμές, ώστε να εκτελεσθούν αυτόματα κατά την ημερομηνία λήξεως της κάθε δόσεως
 να αναζητήσετε την ταυτότητα οφειλής και τον κωδικό πληρωμής παλαιοτέρων δόσεων στην ενότηταΠληρωμές  Ιστορικό / Ερωτήσεις, για να τα επαναχρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά
 να στείλετε μέσω e-mail ή να εκτυπώσετε το σχετικό Αντίγραφο Συναλλαγής. Επίσης, μπορείτε να ανατρέξετε οποιαδήποτε στιγμή στο μενού Πληρωμές   Ιστορικό / Ερωτήσεις για την επανεκτύπωση ή αποθήκευση του αποδεικτικού.


Έχετε απορίες;


Αναζητήστε απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα χρηστών για την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω των υπηρεσιών Alpha e-Banking εδώ.


Είμαστε δίπλα σας για ό,τι χρειασθείτε:


Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση σχετικά με τις πληρωμές μέσω Alpha Web Banking και Alpha Mobile Banking, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως, στο 210 326 0000, καθημερινά, από 8:00 έως 22:30.   

Πρακτικές Συμβουλές Ασφαλείας

  • Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. 
  • Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.
  • Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους. 
  • Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail. 
  • Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως. 
  • Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox). 
  • Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις / ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware). 
  • Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως ύποπτα e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία. 
  • Δείτε εδώ περισσότερες πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την ασφάλεια των συναλλαγών σας.
Συνέχεια