Πιστωτικές Κάρτες
Eπωφεληθείτε από το μοναδικά Προγράμματα Επιβράβευσης της Alpha Bank και απολαύστε προνόμια από την πρώτη κιόλας αγορά σας.
Χρεωστικές κάρτες
Κάντε την καθημερινότητά σας πιο απλή και εύκολη, χαρίστε Bonus στις συναλλαγές σας.
Προπληρωμένες Κάρτες
Οργανώστε τα οικονομικά σας στα μέτρα σας και αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο.
Προγράμματα Επιβράβευσης
Γνωρίστε έναν κόσμο μοναδικών προνομίων και υπηρεσιών, που σας χαρίζουν τα Προγράμματα Επιβράβευσης των καρτών Alpha Bank.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας
Υπηρεσίες
Γρήγορες πληρωμές, μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση ενημέρωση με τις υπηρεσίες των καρτών Alpha Bank.
Νέα & Προσφορές
Ενημερωθείτε για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί σχετικά με τις κάρτες Alpha Bank.
Αποκτήστε το Dentist Pass από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Dentist Pass και λάβετε 40€ για οδοντίατρο ή ορθοδοντικό για το παιδί σας. Κάντε την αίτησή σας σε 3 απλά βήματα.
Τουρισμός για Όλους 2024 από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Τουρισμός για Όλους 2024 και μπείτε σε κλήρωση για διαμονή σε όλη την Ελλάδα. Κάντε την σας αίτηση σε 4 απλά βήματα.
Απόκτησε Youth Pass από την Alpha Bank
Αν είσαι 18-19 ετών, επίλεξε την Alpha Bank για το Youth Pass και λάβε 150€ για τουρισμό, πολιτισμό ή μεταφορές.
Πώς να κάνετε αίτηση αμφισβήτησης για συναλλαγή με κάρτα
Δείτε πώς μπορείτε να αμφισβητήσετε συναλλαγές σε 5 απλά βήματα.
Νέος Πελάτης
Ανοίξτε τον πρώτο σας λογαριασμό στην Alpha Bank από το κινητό σας
e-Βanking
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στις συναλλαγές σας, από όπου και να βρίσκετε, όποιο μέσο και αν επιλέξετε για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας
Online κωδικοί e-Banking
Αν είστε ήδη πελάτης μας, αποκτήστε κωδικούς e-Banking από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας.
Mobile apps
Ο έλεγχος και η διαχείριση των οικονομικών σας είναι στο χέρι σας, με τις σύγχρονες εφαρμογές της Alpha Bank για κινητό και tablet.
Ενημέρωση Στοιχείων
Αλλάξτε ή πιστοποιήστε τα προσωπικά στοιχεία σας χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.
Online Προϊόντα
Αποκτήστε και διαχειριστείτε online τα τραπεζικά σας προϊόντα, γρήγορα και με ασφάλεια.
Εργαλεία
Για κάθε τραπεζική ανάγκη που θέλετε να καλύψετε ηλεκτρονικά, έχουμε την υπηρεσία που σας ταιριάζει.
Υποστήριξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Χρειάζεστε βοήθεια; Βρείτε απαντήσεις και συμβουλές σχετικά με τα ψηφιακά κανάλια μας.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Πώς σας προστατεύουμε

Η ασφάλεια των συναλλαγών σας είναι προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό συνεχώς αναζητούμε και εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την προστασία των συναλλαγών και των δεδομένων σας. Με σύγχρονα συστήματα, επιπλέον επίπεδα ασφαλείας στην πρόσβαση και συχνές ενημερώσεις, προσπαθούμε να σας προσφέρουμε όσο πιο ασφαλείς συναλλαγές γίνεται.

Ελεγχόμενη πρόσβαση και κρυπτογράφηση δεδομένων

Με ειδικά συστήματα ασφάλειας, ελέγχουμε και καταγράφουμε κάθε απόπειρα πρόσβασης στα συστήματά μας. Έτσι, αποτρέπουμε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή ενέργεια.

Παράλληλα, με ειδικά, αυτοματοποιημένα συστήματα κρυπτογραφούμε όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται σε κάθε συναλλαγή (μέθοδος TLS). Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Κωδικοί πρόσβασης και ισχυρή ταυτοποίηση

Μπορείτε να αλλάζετε το Password του e-Banking όποτε θέλετε. Για να είστε πιο ασφαλείς όμως, σας ζητάμε να το αλλάζετε υποχρεωτικά κάθε 6 μήνες. Κλειδώνουμε αυτόματα το e-Banking σας, σε περίπτωση συνεχόμενων λαθών κατά την πληκτρολόγηση των κωδικών σας.

Επιπλέον, σε όλες τις online συναλλαγές σας, εφαρμόζουμε την Ισχυρή Ταυτοποίηση Πελάτη για να ολοκληρωθούν. Δηλαδή, σας ζητάμε να εγκρίνετε τη συναλλαγή με 2 ή περισσότερα στοιχεία που έχετε ή γνωρίζετε μόνο εσείς, ή χαρακτηρίζουν μόνο εσάς:

  • Το 4ψηφιο PIN που χρησιμοποιείτε για σύνδεση στο myAlpha Mobile.
  • Το κινητό σας τηλέφωνο.
  • Toν κωδικό myAlpha Code.
  • Βιομετρική μέθοδο (δαχτυλικό αποτύπωμα ή Face ID).

Τα στοιχεία αυτά είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους. Δηλαδή, η παραβίαση του ενός δεν θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία των υπολοίπων. Παράλληλα, η διαδικασία ταυτοποίησης είναι σχεδιασμένη με τρόπο που προστατεύει την εμπιστευτικότητα των δεδομένων ταυτοποίησης.

Μάθετε ό,τι χρειάζεστε για την Ισχυρή Ταυτοποίηση Πελάτη, το Alpha Secure Web και τα Push Notifications.

Πρόσθετος μηχανισμός για την επιβεβαίωση online συναλλαγών

Για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προστασία σας από την απειλή ηλεκτρονικής απάτης, εφαρμόζουμε πρόσθετο προειδοποιητικό μηχανισμό ο οποίος απαιτεί και 2η επιβεβαίωση με Push Notification, myAlpha Code ή email, προκειμένου να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας.

Ο μηχανισμός αυτός ενεργοποιείται σε συγκεκριμένες συναλλαγές, όπως όταν αυξάνετε το ημερήσιο όριο μεταφορών σας ή όταν εντοπίζουμε ασυνήθιστες ενέργειες στο myAlpha Web ή το myAlpha Mobile.

Κλείδωμα e-Banking

Αν υποπτεύεστε ότι έχουν υποκλαπεί οι κωδικοί σύνδεσής σας ή διαπιστώσετε ύποπτη δραστηριότητα στο myAlpha Web ή το myAlpha Mobile, έχετε τη δυνατότητα να κλειδώσετε προσωρινά το e-Banking σας.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προστατέψετε άμεσα τα προσωπικά δεδομένα σας και διακόψετε την πρόσβαση στους λογαριασμούς σας.

Αυτόματη αποσύνδεση

Επειδή πάντα υπάρχει η περίπτωση να ξεχαστείτε, κάτι που είναι επικίνδυνο, ειδικά αν βρίσκεστε σε δημόσιο υπολογιστή, διακόπτουμε αυτόματα τη σύνδεσή σας από τα myAlpha Web και myAlpha Mobile, αν τα έχετε αφήσει ανοιχτά, αλλά δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει για 15 λεπτά.

Ανώτατο όριο μεταφορών

Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, έχουμε ορίσει συγκεκριμένο όριο ημερήσιων μεταφορών.

Αν θέλετε, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξετε το ημερήσιο όριο μεταφορών μέσα από το myAlpha Web.

Ειδοποιήσεις για συναλλαγές και κινήσεις

Για να σας προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, μπορείτε να επιλέξετε να σας στέλνουμε ειδοποιήσεις Alpha Alerts με email ή/και SMS για συναλλαγές ή και άλλες ενέργειες που κάνετε μέσα από τις online υπηρεσίες μας.

Ακόμη, αν χρησιμοποιείτε το myAlpha Mobile, λαμβάνετε ενημερωτικά Push Notifications κάθε φορά που γίνεται μια αλλαγή στις ρυθμίσεις ασφάλειάς σας, κάνετε συναλλαγές με την κάρτα σας ή μέσα από το e-Banking.

Αν λάβετε οποιαδήποτε ειδοποίηση για συναλλαγή ή ενέργεια που δεν έχετε κάνει εσείς, τηλεφωνήστε μας αμέσως στο 2103260000. Πείτε «υποψία απάτης» στο ηχογραφημένο μήνυμα, για να σας συνδέσουμε αμέσως με εκπρόσωπο.

Για θέματα απάτης, η τηλεφωνική γραμμή είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο, σε καθημερινή βάση.

Συνεργασία με φορείς

Οι ηλεκτρονικές απάτες είναι ευρύτερο πρόβλημα. Η αποτροπή και η πρόληψή τους απαιτεί τη συνεργασία πολλών μερών.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει συστήσει ειδική Επιτροπή Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Απάτης στα Μέσα και Συστήματα Πληρωμών. Η Επιτροπή συντονίζει τη συνεργασία με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και την Τράπεζα της Ελλάδος, και συνεργάζεται συστηματικά με λοιπούς αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για την ασφάλειά σας