Καταθετικά προϊόντα
Γνωρίστε τους σύγχρονους λογαριασμούς καταθέσεων που ανταποκρίνονται πλήρως και αποτελεσματικά σε κάθε επιχειρηματική σας ανάγκη.
Εταιρικές κάρτες
Χαρίστε ευελιξία στις επιχειρηματικές σας συναλλαγές, απολαμβάνοντας παράλληλα ειδικά προνόμια και Bonus επιβράβευση.
Nexi POS – Τερματικά αποδοχής πληρωμών με κάρτες
Ανακαλύψτε τις νέες, καινοτόμες υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών και επιλέξτε τη λύση POS που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας.
Οικοσύστημα συνεργατών
Με το οικοσύστημα συνεργατών της Alpha Bank έχετε όλη τη στήριξη που χρειάζεστε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.
Πράσινες Λύσεις για Μικρές Επιχειρήσεις
Επενδύστε σε λύσεις που συνδυάζουν την ανάπτυξη και την οικονομική απόδοση της επιχείρησής σας, με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Υπηρεσίες Μισθοδοσίας
Επωφεληθείτε από πλήθος προνομίων για την εταιρία και το προσωπικό σας, επιλέγοντας την ολοκληρωμένη Υπηρεσία Μισθοδοσίας της Alpha Bank.
Χρηματοδοτικές Λύσεις
Αποκτήστε σήμερα σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό, ενισχύστε τη ρευστότητά σας και υλοποιήστε τα αναπτυξιακά σας σχέδια.
Κλαδικά προγράμματα
Επωφεληθείτε από τις ολοκληρωμένες λύσεις της Alpha Bank που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κλάδου σας.
Ασφάλιση
Προσφέρετε ολοκληρωμένη προστασία στην επιχείρηση σας, διασφαλίζοντας ομαλότητα στην καθημερινή επιχειρηματική σας δραστηριότητα.
Διεθνές Εμπόριο
Δώστε ώθηση στη διεθνή επιχειρηματική σας δραστηριότητα, με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες Διεθνούς Εμπορίου της Alpha Bank.
Διαχείριση Διαθεσίμων
Διαχειριστείτε με μεγαλύτερη ευκολία, ευελιξία και ασφάλεια την τραπεζική επιχειρηματική σας καθημερινότητα.
Χρηματοδοτήσεις
Ανακαλύψτε ειδικά σχεδιασμένες χρηματοδοτικές λύσεις και εξειδικευμένες υπηρεσίες για τις απαιτήσεις της σύγχρονης επιχείρησης.
Υπηρεσίες Πληρωμών
Κερδίστε χρόνο, απλοποιώντας τις διαδικασίες για τη διεκπεραίωση των καθημερινών επαγγελματικών σας συναλλαγών.
Διεθνές Εμπόριο
Ενδυναμώστε τη διεθνή παρουσία σας, εξασφαλίζοντας συνέπεια και ταχύτητα στις εμπορικές σας συναλλαγές.
Προϊόντα Διεθνών Αγορών
Διαχειριστείτε τους κινδύνους που διέπουν τη δραστηριότητά σας στη διεθνή αγορά, αξιοποιώντας τα εξειδικευμένα εργαλεία της Alpha Bank.
Επενδυτική τραπεζική
Ενημερωθείτε για τις υψηλού επιπέδου συμβουλευτικές υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής, Corporate Finance της Alpha Bank.
Υπηρεσίες Θεματοφυλακής
Απλοποιήστε την καθημερινότητα της επενδυτικής σας δραστηριότητας με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και καινοτόμα προϊόντα.
Nαυτιλιακές Yπηρεσίες
Αξιοποιήστε την πολυετή πείρα, την τεχνογνωσία και την ειδίκευση μας στον χώρο των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων και υπηρεσιών.
Υπηρεσίες
Απλοποιήστε την επιχειρηματική σας καθημερινότητα, προσφέροντας ευελιξία και ταχύτητα στις επαγγελματικές σας συναλλαγές.
Νέος πελάτης Digital Business Onboarding
Ξεκινήστε τώρα τη συνεργασία σας με την Alpha Bank online με την υπηρεσία Digital Business Onboarding.
e-Banking
Αποκτήστε τον έλεγχο των οικονομικών της επιχείρησής σας, απολαμβάνοντας ένα εύχρηστο περιβάλλον που μπορεί να ανταποκριθεί με ευκολία στις πολλαπλές σας ανάγκες.
Mobile apps
Ο έλεγχος και η διαχείριση των οικονομικών σας είναι στο χέρι σας, με τις σύγχρονες εφαρμογές της Alpha Bank για κινητό και tablet.
Μαζικές πληρωμές και εισπράξεις
Κερδίστε χρόνο, πραγματοποιώντας εύκολα και με ασφάλεια, μαζικές συναλλαγές για την επιχείρησή σας, online!
Ηλεκτρονικό Εμπόριο - Ηλεκτρονικές πληρωμές
Απολαύστε οφέλη για την επιχείρηση και τους πελάτες σας, επιλέγοντας τις σύγχρονες, ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτρονικών πληρωμών της Alpha Bank.
Διεθνές Εμπόριο
Ανακαλύψτε σύγχρονα, online εργαλεία και εξατομικευμένες υπηρεσίες που διευκολύνουν και αναβαθμίζουν τη διεθνή σας δραστηριοποίηση.
Χρηματοοικονομική Διαχείριση
Διαχειριστείτε ακόμα πιο εύκολα, online, την επιχειρηματική σας ρευστότητα και ενημερωθείτε σφαιρικά, σε πραγματικό χρόνο!
Online Νομιμοποίηση Εκπροσώπησης
Η ανανέωση της νομιμοποίησης εκπροσώπησης γίνεται και ηλεκτρονικά μέσω myAlpha Web για Επιχειρήσεις!
Εργαλεία
Για κάθε τραπεζική ανάγκη που θέλετε να καλύψετε ηλεκτρονικά, έχουμε την υπηρεσία που σας ταιριάζει.
Alpha Online Προθεσμιακή για Επιχειρήσεις
Εύκολα και γρήγορα μέσα από το myAlpha Web για επιχειρήσεις.
Alpha Bank Group API Portal
Δημιουργήστε σήμερα τις εφαρμογές του μέλλοντος χρησιμοποιώντας τα Open Banking APIs της Alpha Bank, μέσα απο τη νέα υπηρεσία Alpha Bank Group API Portal.
Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας
Εγγυοδοτικό Πρόγραμμα για την κάλυψη δαπανών υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων καινοτόμων επιχειρήσεων.
ΕΣΠΑ 2021-2027
Επενδύστε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενεργειακή αναβάθμιση της επιχείρησής σας με το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ταμείο Εγγυοδοσίας EAT - TΜΕΔΕ
Κεφάλαιο Κίνησης με την Εγγύηση του «Ταμείου Εγγυοδοσίας ΕΑΤ–ΤΜΕΔΕ» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.
Ταμείο Χαρτοφυλακίου Business Growth Fund
Χρηματοδοτήστε τις επενδύσεις σας για πράσινη μετάβαση και ψηφιακή αναβάθμιση ή τις ανάγκες σας σε κεφάλαιο κίνησης με συγχρηματοδοτούμενα δάνεια.
Δράση “Επιχειρηματική Χρηματοδότηση – ΤΕΠΙΧ ΙΙ”
Επωφεληθείτε από 40% άτοκη χρηματοδότηση και καλύψτε με ευελιξία οποιαδήποτε επιχειρηματική σας ανάγκη.
Χρηματοδότηση μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
Επωφεληθείτε από προνομιακούς όρους, ευελιξία και ταχύτητα στη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών σας αναγκών.
Εγγυοδοτικά Προγράμματα για το Διεθνές Εμπόριο
Διασφαλίστε με την εγγυοδοσία της Alpha Bank τις εμπορικές σας συναλλαγές και διευρύνετε την πρόσβασή σας στις διεθνείς αγορές.
Αναπτυξιακός Νόμος 4887/2022
Εξασφαλίστε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των επενδυτικών σας σχεδίων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022
Νέος πελάτης Επιχειρήσεων
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha
  • Support Center
  • Υποχρεωτική διαβίβαση δεδομένων στη Ψηφιακή Πλατφόρμα myDATA της Α.Α.Δ.Ε

Υποχρεωτική διαβίβαση δεδομένων στη Ψηφιακή Πλατφόρμα myDATA της Α.Α.Δ.Ε

Η ALPHA BANK  υποχρεούται, σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία  και ειδικότερα  την υπ’ αριθμ. Α.1138/2020 Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή Α.Α.Δ.Ε, να διαβιβάζει στην Α.Α.Δ.Ε. αναλυτικά  τα παραστατικά  των εσόδων της, καθώς και των τόκων καταθέσεων (έξοδά της) που εκδίδει στους πελάτες-επιχειρήσεις  (νομικά πρόσωπα, ατομικές επιχειρήσεις, λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες).

Στο πλαίσιο αυτό , η  ALPHA BANK   από 1/7/2023  θα σας αποστέλλει  τα φορολογικά παραστατικά συναλλαγών  που αυτή έχει εκδώσει και διαβιβάσει στην Α.Α.Δ.Ε. και αφορούν την επαγγελματική σας δραστηριότητα, ώστε να ανταποκρίνεστε  στις φορολογικές υποχρεώσεις σας.
 Η αποστολή θα γίνεται με  έναν από τους ακόλουθους τρόπους :

- Μέσω του myAlpha Web για Επιχειρήσεις  για τους συνδρομητές της σχετικής υπηρεσίας

 H διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε στο myAlpha Web για επιχειρήσεις , και μέσα από το μενού “Έγγραφα” >  επιλογή “Τιμολόγια” , θα μπορείτε να κάνετε λήψη των τιμολογίων που εκδίδει και διαβιβάζει η Τράπεζα για την επιχείρησή σας στη ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της Α.Α.Δ.Ε.

- Μέσω email, εφόσον δεν διαθέτετε συνδρομή στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις

Σε περίπτωση που δεν είστε εγγεγραμμένοι στο e-Banking για Επιχειρήσεις και επιπλέον  δεν έχετε δηλώσει στην Τράπεζα ή έχετε αλλάξει το δηλωθέν στην Τράπεζα email σας, παρακαλούμε όπως προγραμματίσετε το ραντεβού σας σε κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας μέσω του  myAlpha ραντεβού για Επιχειρήσεις,  προκειμένου να προβείτε  στην επικαιροποίηση των στοιχείων σας με τη δήλωση του email σας ή την απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις

 
Κλείστε ραντεβού στο κατάστημα συνεργασίας σας
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, προγραμματίστε τώρα το ραντεβού σας με το κατάστημα συνεργασίας σας.
Κλείνω ραντεβού

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η πλατφόρμα myDATA;

Το myDATA (my Digital Accounting & Tax Application) είναι η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών βιβλίων της ΑΑΔΕ, στην οποία παρακολουθείται το σύνολο των συναλλαγών εσόδων/εξόδων των επιχειρήσεων και απεικονίζεται το λογιστικό και φορολογικό αποτέλεσμά τους όπως προκύπτει από τα δεδομένα των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Ποιους αφορά;

Απευθύνεται σε νομικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις, όσον αφορά τις συναλλαγές τους με την Alpha Bank.

Ποιες υποχρεώσεις προκύπτουν από την εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων της ΑΑΔΕ;

Η Alpha Bank υποχρεούται, σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία και ειδικότερα την υπ’ αριθμ. Α.1138/2020 Κοινή Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή ΑΑΔΕ, να διαβιβάζει στην ΑΑΔΕ αναλυτικά τα παραστατικά των εσόδων της, καθώς και των τόκων καταθέσεων (έξοδά της) που εκδίδει στους πελάτες-επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα, ατομικές επιχειρήσεις, λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες).

Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Bank από 01.07.2023 θα σας αποστέλλει τα φορολογικά παραστατικά συναλλαγών που αυτή έχει εκδώσει και διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ και αφορούν την επαγγελματική σας δραστηριότητα, ώστε να ανταποκρίνεστε στις φορολογικές υποχρεώσεις σας.

Τι χρειάζεται να γνωρίζω για την έκδοση και διάθεσή των τιμολογίων;

Η έκδοση των τιμολογίων θα πραγματοποιείται από την Alpha Bank ημερησίως και θα είναι διαθέσιμα τα τιμολόγια σε εσάς, υπό φυσιολογικές συνθήκες, εντός της ίδιας ημέρας την οποία θα διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθείτε στο myAlpha Web για επιχειρήσεις και, μέσα από το μενού Έγγραφα > Τιμολόγια, θα μπορείτε να λάβετε ηλεκτρονικά τα τιμολόγια που εκδίδει και διαβιβάζει η Alpha Bank για την επιχείρησή σας στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA της ΑΑΔΕ.

Σε περίπτωση που δεν έχετε κωδικούς σύνδεσης στο myAlpha Web για επιχειρήσεις, θα λαμβάνετε τα σχετικά τιμολόγια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο email που έχετε δηλώσει στην Alpha Bank.

Σε περίπτωση που δεν έχετε κωδικούς σύνδεσης στο e-Banking και επιπλέον δεν έχετε γνωστοποιήσει ή έχει αλλάξει το δηλωθέν στην Alpha Bank email σας, προγραμματίστε ραντεβού σε κατάστημα του δικτύου της Alpha Bank μέσω του myAlpha ραντεβού για επιχειρήσεις, για να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας με τη δήλωση του email σας ή την απόκτηση κωδικών πρόσβασης στο myAlpha Web για επιχειρήσεις

Χρησιμοποιούμε τα υποχρεωτικά (τεχνικώς απαραίτητα) cookies για να λειτουργήσει σωστά η ιστοσελίδα μας www.alpha.gr. Με τη συγκατάθεσή σας θα χρησιμοποιήσουμε επιπρόσθετα cookies για τη βελτίωση της περιήγησης στην ιστοσελίδα, την ανάλυση της επίδοσης και της λειτουργικότητάς της και για την παροχή εξατομικευμένων διαφημίσεων. Εάν συμφωνείτε με τη χρήση όλων των επιπρόσθετων cookies επιλέξτε “ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ”, εάν δεν επιθυμείτε την εγκατάστασή των επιπρόσθετων cookies επιλέξτε «ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ» ή ενημερωθείτε για την Πολιτική Cookies καθώς και τους διαφορετικούς τύπους cookies και τροποποιήστε τις προτιμήσεις σας (εκτός από τα τεχνικώς απαραίτητα) επιλέγοντας “Ρυθμίσεις Cookies".