Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Κάνετε ένα δώρο χαράς με τους Bonus πόντους σας προσφέροντας την βοήθειά σας σε όσους τη χρειάζονται!


 

Μπορείτε να κάνετε την δωρεά σας τώρα On line
συμπληρώνοντας την Φόρμα Επικοινωνίας ή καλώντας στο 210 326 0000.Για κάθε εξαργύρωση, η Alpha Bank θα αποδίδει στο αντίστοιχο σωματείο το ποσό που αναλογεί.
Το σωματείο θα αποστέλλει στον κάτοχο απόδειξη για το ποσό της δωρεάς του.Ενημερωθείτε για τις δράσεις και το έργο 25 κοινοφελών οργανώσεων
και επιλέξτε το σωματείο της δωρεάς σας: 

MDA Ελλάς

social_logo_01.gif

Το Σωματείο MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2000.

Υποστηρίξει και χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα για την πρόληψη, διάγνωση, αντιμετώπιση και ανακούφιση των πολλαπλών προβλημάτων που προκαλούν η Μυϊκή Δυστροφία και οι άλλες Νευρομυϊκές Παθήσεις, βοηθώντας μ' αυτό τον τρόπο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όσων πάσχουν από αυτές.

www.mdahellas.gr

Unicef

social_logo_02.gif

Η Ελληνική Επιτροπή τηςUNICEF ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα εργάζεται για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και για να υποστηρίξει ουσιαστικά τα προγράμματα βοήθειας της UNICEF.

Είναι μία ανεξάρτητη οργάνωση όπως και οι άλλες 37 εθνικές επιτροπές που υπάρχουν σε χώρες του βιομηχανικού κόσμου που από κοινού υποστηρίζουν το έργο της UNICEF σε 157 σημεία του πλανήτη.

www.unicef.gr

Αντιμετώπιση παιδικού τραύματος

Η "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών.
Ενημερώνει για την πρόληψη παιδικών ατυχημάτων με ομιλίες σε δημοτικά σχολεία όπου διανέμει και έντυπο υλικό, εκπαιδεύει γιατρούς και νοσηλευτές στην αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα στα Νοσοκομεία Παίδων για την βελτίωση της νοσηλείας των παιδιών.
Επίσης δημιουργεί Αίθουσες Επειγόντων Περιστατικών στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία
για την σωστή υποδοχή και άμεση φροντίδα των τραυματισμένων παιδιών.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα.

www.pedtrauma.gr

Γιατροί του κόσμου

Μέρος της Μιας και Μοναδικής Διεθνούς Ανθρωπιστικής Κοινότητας.

Σε όλο τον κόσμο, οι Γιατροί του Κόσμου δρουν με την ίδια αυταπάρνηση, αλλά και με την αποτελεσματικότητα και σοβαρότητα που επιβάλλουν ο ανθρώπινος πόνος και η δυστυχία.

Γιατί πόνος και δυστυχία υπάρχουν παντού. Κι αυτό προσπαθούν να αλλάξουν οι Γιατροί του Κόσμου, πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη του Ανθρώπου και τη γιατρειά που μπορεί να προσφέρει.

www.mdmgreece.gr

ActionAid

Η ActionAid είναι μια διεθνής, μη κυβερνητική οργάνωση. Δουλεύει μαζί με περισσότερους από 15 εκατομμύρια ανθρώπους σε 45 χώρες. Αντιμετωπίζει την φτώχεια ως μια αδικία κατά της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης και αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και αδικία, όπου κάθε άνθρωπος θα απολαμβάνει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια. Όπου αναπτύσσει προγράμματα δεν επιβάλλει λύσεις. Συνεργάζεται με τους ανθρώπους των κοινοτήτων και διεκδικούν μαζί σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο τις λύσεις που θα τους βοηθήσουν μακροπρόθεσμα να αλλάξουν την ζωή τους με τις δικές τους δυνάμεις.

www.actionaid.gr

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή άλλη διάκριση.

Δέσμευση των Γιατρών χωρίς Σύνορα είναι να προστατεύουν τους πληθυσμούς που περιθάλπουν ενημερώνοντας την κοινωνία μας για όσα βλέπουν να συμβαίνουν στις περιοχές όπου εργάζονται , και να καταγγέλλουν την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

www.msf.gr

Γραμμή Ζωής

Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Τηλεειδοποίησης και Βοήθειας στο Σπίτι

Η Γραμμή Ζωής είναι η μοναδική Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι.

Ιδρύθηκε το 2006 από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων.

www.lifelinehellas.gr

Εταιρία προστασίας σπαστικών

Στόχος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών ήταν και είναι η ανάπτυξη και συστηματική παροχή πολυποίκιλων υπηρεσιών, προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που αποβλέπουν στην αντιμετώπιση αναγκών, την βελτίωση καταστάσεων και την προαγωγή των δικαιωμάτων των ανθρώπων που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

www.eps-ath.gr

Κεθεά

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Βρίσκεται δίπλα στους χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους από την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής Θεραπευτικής Κοινότητας, το 1983.

Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής: στο δρόμο, στα σωφρονιστικά καταστήματα, σε μονάδες σε όλη την Ελλάδα. To KEΘΕΑ απευθύνεται επίσης σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με άλλες μορφές εξάρτησης, όπως το αλκοόλ, ο τζόγος και το διαδίκτυο.

www.kethea.gr

Κέντρο Αυτισμού SOS

Ο Σύλλογος ίδρυσε και λειτουργεί από το 1978 Μονάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής (Άδεια λειτουργίας Υπουργείου Υγείας Γ4/733/23-3-1979). Στη συνέχεια αναπτύχθηκε και λειτούργησε πολύ ικανοποιητικά γι'αυτό και αναγνωρίστηκε από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής ως Ειδικώς Φιλανθρωπικό Σωματείο που παρέχει οργανωμένη περίθαλψη .(Απόφαση 10905) 29-6-92 και ΦΕΚ 1078/Β/96 ).

Έχει αναγνωριστεί από το Υπουργείο Υγείας ως Φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχει Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας με αριθμό Εθνικού Μητρώου 09211ΦΑΠ22049038Ν-0261 και έχει πιστοποιηθεί ειδικά για παροχή Α'θμιας και Β'θμιας φροντίδας.

Λειτουργεί ως πολυδύναμο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Οικοτροφείο για άτομα με νοητική υστέρηση ή αυτισμό (ΦΕΚ 2016/Β/2010) 365 μέρες το χρόνο και με δυναμικότητα περίθαλψης 64 ατόμων σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις ( 2 κτίρια 3500 τ.μ. σε 15 στρέμματα ) που κτίστηκαν από τα Π.Ε.Π. Αττικής σε οικόπεδο που μας είχε παραχωρηθεί ειδικά από το Υπουργείο Γεωργίας.

Έχει βεβαιωθεί από το Υπουργείο Υγείας για την διαχειριστική του επάρκεια (7671/21-8-2010). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας

www.kentrosos.gr

Μαζί για το Παιδί

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλα 10 Κοινωφελών Φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει τις προσπάθειές τους για το παιδί σε ανάγκη. Μαζί οι 10 Φορείς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο, παρέχοντας ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά.

www.mazigiatopaidi.gr

Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Υπάρχει ένα Χωριό που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που είναι μόνα στον κόσμο. Που δίνει σε κάθε παιδί ξεχωριστά, τη ζεστασιά ενός δικού του σπιτικού, τη συντροφιά των φίλων και των αδελφών του, το ενδιαφέρον για την μόρφωση του, την ξενοιασιά του παιχνιδιού.

Που χαρίζει στα παιδιά το μητρικό χάδι και την αγάπη μιας Μητέρας SOS, που έχουν ανάγκη και που χρειάζονται περισσότερο απ' όλα. Αυτή είναι η εικόνα, ο ρόλος και η αξία του Παιδικού Χωριού SOS. Μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά.

www.sos-villages.gr

Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων

Η Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που στόχο έχει να αναπτύξει δράσεις έρευνας, ενημέρωσης, αλληλοβοήθειας και συγκέντρωσης πληροφοριών, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω σε κοινά θέματα των σπανίων παθήσεων, γενετικής προέλευσης ή μη. Ιδρύθηκε το 2003 από μία ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων καθώς και εκπροσώπων συλλόγων ασθενών με την ηθική υποστήριξη της Eurordis - European Rare Diseases.

www.pespa.gr

Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1939. Είναι Κέντρο Ανοιχτής Φροντίδας για την κατάρτιση παιδιών και νέων -ηλικίας από 5 μέχρι 21 ετών- με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες.

Είναι Μη-Κερδοσκοπικό Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με αντικείμενο την ψυχική, κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα των παιδιών με νοητική υστέρηση και την προ-επαγγελματική και επαγγελματική κατάρτισή τους.

Το ίδρυμα φροντίζει 200 παιδιά. Το έργο επιτελείται από έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Πεντέλης 58, 151 26 Μαρούσι

www.sikiarideio.gr

Σύλλογος Εκπαιδεύσεως Νεανίδων

Τώρα, μπορείτε κι εσείς να ενισχύσετε το έργο του πρώτου γυναικείου σωματείου που ιδρύθηκε στην Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδεύσεως Νεανίδων ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1872, με αποκλειστικό σκοπό την εκπαίδευση και την απασχόληση απόρων γυναικών.

Τα κεντήματα και τα κιλίμια των εργαστηρίων, έχουν βραβευθεί σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κατά καιρούς κοσμούσαν Ανάκτορα ανά τον κόσμο, Μητροπόλεις, Ναούς καθώς και τη Βουλή των Ελλήνων.

O μεγαλύτερος ευεργέτης του Συλλόγου ήταν ο Ανδρέας Συγγρός και η σύζυγός του Ιφιγένεια, οι οποίοι άφησαν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους για την πραγματοποίηση των σκοπών του Συλλόγου.

Σήμερα ο Σύλλογος Εκπαιδεύσεως Νεανίδων εξακολουθεί τη δημιουργική του λειτουργία με:

• Tο Εργαστήρι και το Πρατήριο Κεντημάτων και Υφαντών συνεχίζοντας και προάγοντας την παράδοση στις τέχνες αυτές. To Eργαστήρι και το πρατήριο στεγάζονται στην Κολοκοτρώνη 3 εντός της στοάς.

• Tα Επιμορφωτικά Τμήματα σε τέχνες και επαγγέλματα όπως κέντημα (λευκό - λευκαδίτικο - παραδοσιακό - μικρασιάτικο κ.α.), υφαντική σε τελάρο και αργαλειό, βαφή νημάτων, κοπτική ραπτική, πλεκτική και κομποδετική, βελονάκι-σαίτα-κοχάκι, χειροποίητο κόσμημα αλλά και εκπαίδευση βρεφοκόμων - παιδοκόμων και φροντιστών ηλικιωμένων. Τα Επιμορφωτικά Τμήματα πραγματοποιούνται στην Κολοκοτρώνη 3, εκτός του Κύκλου της υφαντικής & βαφής νημάτων, που στεγάζεται από το 2007 στο ιστορικό υφαντουργείο της Λεωφ. Αμαλίας.

Σημειώνουμε ότι η συμμετοχή σε πολλά από αυτά είναι δωρεάν, ενώ σε άλλα υπάρχει μια συμβολική συμμετοχή που καλύπτει μικρό μόνο μέρος του κόστους.

Ενισχύστε κι εσείς το έργο του Συλλόγου Εκπαιδεύσεως Νεανίδων εξαργυρώνοντας πόντους που έχετε συλλέξει από τα Προγράμματα Επιβραβεύσεως της Κάρτας σας και βοηθήστε με αυτόν τον τρόπο τη συνέχιση του κοινωφελούς του έργου.

Η καρδιά του παιδιού

Ο Σύλλογος προστασίας ενημέρωσης και βοήθειας καρδιοπαθών παιδιών ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς καρδιοπαθών παιδιών με σκοπό την ηθική και υλική στήριξη και την παροχή πληροφόρησης στις οικογένειες των παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ECHDO «European Congenital Heart Disease Organisation».

www.kardiapaidiou.gr

Το Εργαστήρι

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.μεΑ. «Το Εργαστήρι» ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με νοητική υστέρηση με σκοπό τη φροντίδα, την προστατευμένη απασχόληση και τη μελλοντική διαβίωση 100 ενηλίκων με νοητική υστέρηση. Στο «Εργαστήρι» λειτουργούν ποικίλα τμήματα: αρτοσκευασμάτων, τροφοδοσία-catering, ζυμαρικών, πλυντηρίων, κεραμικής, ταπητουργίας, μπατίκ, συσκευασίας-τυποποίησης, κηπουρικής και Κέντρο Ημέρας.

Το Κέντρο με το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει παρέχει ένα πλήρες δίκτυο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών με σκοπό την ψυχοσυναισθηματική στήριξη των ατόμων με νοητική υστέρηση. Επίσης λειτουργεί απογευματινή Λέσχη Ψυχαγωγίας με πολλές δραστηριότητες και πρότυπο οδοντιατρείο.

Στο πλαίσιο αυτών των υπηρεσιών το Εργαστήρι υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο αφορά την ανέγερση κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης για να εξασφαλίσει την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των νέων μας, όταν θα έχουν στερηθεί το οικογενειακό τους περιβάλλον. Η πρώτη κατοικία έχει καλύψει τις ανάγκες 9 ενηλίκων με νοητική υστέρηση. Ευελπιστούμε στο μέλλον το πρόγραμμα αυτό να ολοκληρωθεί για να στεγάσει όλα τα άτομα που απασχολούνται στο Εργαστήρι.

www.ergastiri.org

Το Περιβόλι της Γιαγιάς – Καλαμάτα

Ο πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός 'Περιβόλι της Γιαγιάς' ιδρύθηκε το 1989 και συνέβαλε στην ανοικοδόμηση της Καλαμάτας μετά τους σεισμούς από τους οποίους επλήγη η πόλη τρία χρόνια. Η απρόσκοπτη λειτουργία του εξασφαλίζει σε ετήσια βάση, δωρεάν σίτιση και φοίτηση για πενήντα περίπου παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Με γνώμονα πάντοτε την κοινωνική προσφορά στην πόλη της Καλαμάτας, τα παιδιά που φοιτούν στον σταθμό προέρχονται αποκλειστικά από οικογένειες με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

www.perivoligiagias.gr

Το Χαμόγελο του Παιδιού

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών , καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.

Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών.

www.hamogelo.gr

Φλόγα

Η Φλόγα είναι Σύλλογος Γονιών με παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο και αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, 27 χρόνια μετά την ίδρυση της η Φλόγα έχει εκπροσώπους με πλούσια δράση στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Ως σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του.

www.floga.org.gr

Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1889 από τον Ιωάννη Χατζηκυριάκο και τη σύζυγό του Μαριγώ με σκοπό την περίθαλψη ορφανών και άπορων κοριτσιών.

Φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, προσφέροντας εκτός από στέγη, φροντίδα και συναισθηματική υποστήριξη, εξαιρετικές εκπαιδευτικές δυνατότητες και τα απαραίτητα εφόδια για την πρόοδό τους ως ενήλικες σε μια σύγχρονη κοινωνία.

www.xatzikiriakio.gr

ΑΜΥΜΩΝΗ

Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες, που ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα, από την ανάγκη των γονέων να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των παιδιών τους, εφόσον τα ίδια αδυνατούν να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους.

Ο Σύλλογός απευθύνεται σε γονείς που έχουν παιδιά με προβλήματα όρασης (ολική ή μερική απώλεια της όρασης τους) και πρόσθετες αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές και κινητικά προβλήματα.

Η ΑΜΥΜΩΝΗ είναι Ν.Π.Ι.Δ. Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σήμερα συνολικά μέσα από τα προγράμματά μας εκπαιδεύονται και φιλοξενούνται πλέον των 100 ατόμων (ανηλίκων και ενηλίκων) με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες, ενώ από την ίδρυση της Αμυμώνης, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

Με την ευθύνη της Διοίκησης του συλλόγου πραγματοποιούνται 4 σημαντικά προγράμματα για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών:

Πρώιμη Παρέμβαση:
Απευθύνεται σε παιδιά από τη γέννηση τους έως την ηλικία των επτά ετών που γεννιούνται με πρόβλημα όρασης και ενδεχομένως αντιμετωπίζουν και επιπλέον δυσκολία. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στο σπίτι σε απόλυτη συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον.

Κέντρο Ημέρας, Ίριδα:
Λειτουργεί καθημερινά, με 35 εκπαιδευόμενους. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, λειτουργούν εργαστήρια παραγωγικά (κηπουρικής, κυλικείου, χειροτεχνίας και ανακύκλωσης χαρτιού), στα οποία εργάζονται ενήλικες τυφλοί με πρόσθετες αναπηρίες.

Ξενώνας, Πολίχνη:
Λειτουργεί από Παρασκευή έως Δευτέρα με εκπαιδευόμενους άνω των 15 ετών. Ο στόχος είναι εκπαιδευτικός για τους εκπαιδευόμενους, αλλά και ανακουφιστικός για τις οικογένειες, εφόσον τα παιδιά μπορούν να μείνουν κάπου με ασφάλεια για λίγες μέρες.

Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη»:
Είναι η πρώτη Στέγη που λειτουργεί στη χώρα για ανθρώπους με αυτές τις αναπηρίες. Στεγάζεται σε ακίνητο δωρεάς του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και κατοικούν σε αυτή, επτά ενήλικες τυφλοί με πρόσθετες αναπηρίες.

www.amimoni.gr

Δεσμός

Ο Δεσμός είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με αποστολή να κάνει την προσφορά εύκολη και αποτελεσματική για όποιον θέλει να βοηθήσει, οπουδήποτε στην Ελλάδα. Ο Δεσμός διασφαλίζει επαγγελματισμό και απόλυτη διαφάνεια τόσο για δωρεές σε είδος όσο και για χρηματικές δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες και ιδρύματα.

Μέσα στα 5 χρόνια λειτουργίας του, ο Δεσμός έχει αποκτήσει εκτενή γνώση και κατανόηση του τρίτου τομέα στη χώρα, ενώ σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα εθνικής εμβέλειας με στόχο την κάλυψη αναγκών στους χώρους της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της ενδυνάμωσης των νέων κοκ.

Από το 2012 μέχρι και σήμερα, χάρις στις δωρεές χιλιάδων ιδιωτών και πάνω από 230 εταιρειών και ιδρυμάτων, ο Δεσμός έχει στηρίξει πάνω από 700 οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας και 300.000 επωφελούμενους. Η αξία των αγαθών που έχει προσφέρει ο Δεσμός σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ξεπερνά τα 3.500.000€. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε ένα σύντομο βίντεο εδώ ή επισκεφθείτε το

www.desmos.org

MEDASSET Ελλάς

To MEDASSET Ελλάς (Mεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών) είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη τη Μεσόγειο. Οι σκοποί του επιτυγχάνονται μέσω ερευνητικών προγραμμάτων σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της άσκησης πίεσης σε σχετικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκστρατεία «Υπόσχεσή μας: Καθαρές Θάλασσες» μέσα από δράσεις ενημέρωσης και καθαρισμούς ακτών στοχεύει στην κινητοποίηση του κοινού για την προστασία της πολύτιμης θαλάσσιας ζωής και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν την Υπόσχεση για καθαρές θάλασσες, Πράξη!

www.medasset.org

ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, είναι το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα, το οποίο για 80 ολόκληρα χρόνια, έχει προσφέρει υπηρεσίες αποκατάστασης σε περισσότερα από 100.000 παιδιά με κινητικές αναπηρίες, από τη γέννηση έως και την ενηλικίωσή τους, μέσα από τα έξι Κέντρα της, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο.

Με την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ, περισσότερα από 1.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία ετησίως, αγωνίζονται σε καθημερινή βάση με τη βοήθεια του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της, να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους, να εκπληρώσουν τους προσωπικούς τους στόχους, να κατακτήσουν στο μέγιστο δυνατόν την αυτονομία τους και την ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο. Πάνω από το 60% των παιδιών της αναγνωρισμένης Ειδικής Προσχολικής Αγωγής της ΕΛΕΠΑΠ, καταφέρνουν να ενταχθούν στις πρώτες τάξης του γενικού Δημοτικού Σχολείου.

Κάθε δωρεά είναι ανεκτίμητη και αξιοποιείται σε θεραπείες και στήριξη των καινοτόμων ολοκληρωμένων προγραμμάτων αποκατάστασης των παιδιών μας.

Όλοι μπορούν να δείξουν την αγάπη τους σ’ ένα παιδί με αναπηρία και να το βοηθήσουν να κάνει ένα ακόμα βήμα ζωής με :

• Τραπεζική Κατάθεση Δωρεάς
• Με κλήση από σταθερό ή κινητό ή αποστολή sms ΕΛΕΠΑΠ, στο 19811.(χρέωση 2,48/ανά κλήση).
• Με εθελοντική συμμετοχή στις δράσεις της. www.elepap.gr
ΑΠΟΔΟΧΗ COOKIES

Το alpha.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ COOKIES
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ