Πιστωτικές Κάρτες
Eπωφεληθείτε από το μοναδικά Προγράμματα Επιβράβευσης της Alpha Bank και απολαύστε προνόμια από την πρώτη κιόλας αγορά σας.
Χρεωστικές κάρτες
Κάντε την καθημερινότητά σας πιο απλή και εύκολη, χαρίστε Bonus στις συναλλαγές σας.
Προπληρωμένες Κάρτες
Οργανώστε τα οικονομικά σας στα μέτρα σας και αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο.
Προγράμματα Επιβράβευσης
Γνωρίστε έναν κόσμο μοναδικών προνομίων και υπηρεσιών, που σας χαρίζουν τα Προγράμματα Επιβράβευσης των καρτών Alpha Bank.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας
Υπηρεσίες
Γρήγορες πληρωμές, μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση ενημέρωση με τις υπηρεσίες των καρτών Alpha Bank.
Νέα & Προσφορές
Ενημερωθείτε για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί σχετικά με τις κάρτες Alpha Bank.
Αποκτήστε το Dentist Pass από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Dentist Pass και λάβετε 40€ για οδοντίατρο ή ορθοδοντικό για το παιδί σας. Κάντε την αίτησή σας σε 3 απλά βήματα.
Τουρισμός για Όλους 2024 από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Τουρισμός για Όλους 2024 και μπείτε σε κλήρωση για διαμονή σε όλη την Ελλάδα. Κάντε την σας αίτηση σε 4 απλά βήματα.
Απόκτησε Youth Pass από την Alpha Bank
Αν είσαι 18-19 ετών, επίλεξε την Alpha Bank για το Youth Pass και λάβε 150€ για τουρισμό, πολιτισμό ή μεταφορές.
Πώς να κάνετε αίτηση αμφισβήτησης για συναλλαγή με κάρτα
Δείτε πώς μπορείτε να αμφισβητήσετε συναλλαγές σε 5 απλά βήματα.
Nέος Πελάτης
Ανοίξτε τον πρώτο σας λογαριασμό στην Alpha Bank από το κινητό σας
e-Βanking
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στις συναλλαγές σας, από όπου και να βρίσκετε, όποιο μέσο και αν επιλέξετε για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας
Online κωδικοί e-Banking
Αν είστε ήδη πελάτης μας, αποκτήστε κωδικούς e-Banking από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας.
Mobile apps
Ο έλεγχος και η διαχείριση των οικονομικών σας είναι στο χέρι σας, με τις σύγχρονες εφαρμογές της Alpha Bank για κινητό και tablet.
Ενημέρωση Στοιχείων
Αλλάξτε ή πιστοποιήστε τα προσωπικά στοιχεία σας χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.
Online Προϊόντα
Αποκτήστε και διαχειριστείτε online τα τραπεζικά σας προϊόντα, γρήγορα και με ασφάλεια.
Εργαλεία
Για κάθε τραπεζική ανάγκη που θέλετε να καλύψετε ηλεκτρονικά, έχουμε την υπηρεσία που σας ταιριάζει.
Υποστήριξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Χρειάζεστε βοήθεια; Βρείτε απαντήσεις και συμβουλές σχετικά με τα ψηφιακά κανάλια μας.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Μήπως το παιδί σας 15-18 ετών έχει κακή σχέση με το χρήμα; Παρατηρείτε ότι ξοδεύει μονομιάς όσα κι αν του δίνετε και σας γυρεύει συνεχώς κι άλλα; Θέλει να αγοράζει καινούργια ρούχα και παπούτσια ή ζητάει ένα κινητό που δεν αντέχει το πορτοφόλι σας; 

Ίσως ήρθε η ώρα να του διδάξετε πώς να δαπανά με σύνεση, αλλά και πώς να αποταμιεύει. Έτσι, θα είναι καλύτερα προετοιμασμένο για την ενηλικίωσή του και εσείς θα ανακουφιστείτε από την οικονομική πίεση που σας ασκεί. 

Μη φοβάστε, δεν χρειάζεται να είστε οικονομολόγος για να το εκπαιδεύσετε. Μπορείτε να ξεκινήσετε από τα απλά, όπως το χαρτζιλίκι του. Σας προτείνουμε ιδέες ώστε το χαρτζιλίκι του έφηβου παιδιού σας να γίνει ένα εργαλείο που θα του μάθει οικονομική διαχείριση και αποταμίευση.

Καταρτίστε μηνιαίο προϋπολογισμό

Ποια είναι η βασική προϋπόθεση για υγιή οικονομικά; Φυσικά ο προϋπολογισμός, δηλαδή τα έσοδα μείον τα έξοδα. Ανακοινώστε στο έφηβο παιδί σας ότι στο εξής θα λαμβάνει ένα σταθερό ποσό για χαρτζιλίκι κάθε 1η του μήνα, το οποίο θα αποτελεί τα έσοδά του. 

Φροντίστε το μηνιαίο χαρτζιλίκι να ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες και τις συνήθειες των εφήβων, και να αφήνει περιθώριο για λίγη αποταμίευση. Το παιδί σας θα νιώσει ικανοποιημένο, αφού στην αρχή του μήνα θα έχει στη διάθεσή του ένα αρκετά μεγάλο ποσό. 

Βοηθήστε το να προγραμματίσει τα έξοδά του, ώστε το χαρτζιλίκι να του φτάσει. Αν του δίνετε online χαρτζιλίκι, ζητήστε του να παρακολουθεί τακτικά το υπόλοιπο της κάρτας του. Καθώς λαμβάνετε κι εσείς ενημερώσεις για τις δαπάνες του, προειδοποιήστε το έγκαιρα αν διαπιστώσετε πιθανότητα «χρεωκοπίας».

Κάντε καταγραφή εξόδων

Η παρακολούθηση των εξόδων είναι απαραίτητη για τη σωστή οικονομική διαχείριση. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι τώρα που μεγάλωσε και είναι ανεξάρτητο, πρέπει να καταγράφει πώς ξοδεύει το χαρτζιλίκι του. Βοηθήστε το να δημιουργήσει λίστα μηνιαίων δαπανών ή, ακόμα καλύτερα, αν του δίνετε το χαρτζιλίκι του online, ελέγξτε μαζί τις μηνιαίες κινήσεις της κάρτας του.

Μιλήστε του για τη διαφορά μεταξύ αναγκών και επιθυμιών: Οι ανάγκες αφορούν τα απαραίτητα για την επιβίωση, ενώ οι επιθυμίες τα παραπανίσια. Ζητήστε του να αξιολογήσει ποιες από τις

δαπάνες του τελευταίου μήνα αφορούν ανάγκες και ποιες επιθυμίες, και ενθαρρύνετέ το να σκεφτεί πώς να προσαρμόσει τα έξοδά του ώστε να μην ξεμένει από λεφτά.

Δώστε κίνητρα για αποταμίευση

Αν το παιδί σας ονειρεύεται μια κονσόλα παιχνιδιών ή καλοκαιρινές διακοπές με την παρέα του, έχετε την ιδανική ευκαιρία να του δείξετε πώς να αποταμιεύει χρήματα από το χαρτζιλίκι του για να πραγματοποιήσει την επιθυμία του. Έτσι, θα μάθει να θέτει οικονομικούς στόχους. 

Καθορίστε πόσο χαρτζιλίκι θα αποταμιεύει κάθε μήνα και πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να μαζέψει το επιθυμητό ποσό. Αν υπάρχουν άλλοι «χρηματοδότες», όπως παππούδες, γιαγιάδες, νονοί κ.λπ., προτείνετε στο παιδί να δημιουργήσει ένα κεφάλαιο έκτακτης ανάγκης με τα χρήματα που του δίνουν. Μια τραπεζική εφαρμογή για έφηβους θα βοηθήσει το παιδί να παρακολουθεί τις αποταμιεύσεις του. 

myAlpha Vibe: Συγχρονίζει γενιές


Τώρα που μάθατε τα οφέλη, ανακαλύψτε τον πιο σύγχρονο και εύκολο τρόπο για να δίνετε χαρτζιλίκι στο παιδί σας online και με ασφάλεια με το myAlpha Vibe. Αρκεί το παιδί σας να είναι 15-18 ετών.

Μέσα από το myAlpha Mobile σας, εκδίδετε μια ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα για το παιδί σας, που μπορείτε να φορτίζετε από το κινητό σας δωρεάν. Το παιδί χρησιμοποιεί την κάρτα μέσα από την ειδική εφαρμογή myAlpha Vibe. Μπορεί να τη χρησιμοποιεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ακόμα και όταν συμπληρώσει τα 18.

Συχνές ερωτήσεις

Έχω πάνω από 4 παιδιά ηλικίας 15-18 ετών. Μπορώ να τους δίνω χαρτζιλίκι με το myAlpha Vibe;

Αν έχετε περισσότερα από 4 παιδιά 15-18 ετών, ζητήστε από τον άλλο γονέα να αποκτήσει το πρόγραμμα μέσα από το myAlpha Mobile. Έτσι, μπορεί να δώσει χαρτζιλίκι στα υπόλοιπα παιδιά.

Ο κάθε γονέας μπορεί να συμπεριλάβει 4 παιδιά στο myAlpha Vibe, μέσα από την εφαρμογή του.

 

Μπορούμε να έχουμε και οι δύο γονείς το myAlpha Vibe για να δίνουμε e-χαρτζιλίκι στο παιδί μας;

Μόνο ο ένας από τους δύο γονείς μπορεί να προσθέσει το παιδί στο myAlpha Vibe μέσα από την εφαρμογή του.

Πρέπει να εγκρίνω τις συναλλαγές του παιδιού;

Όχι, δεν χρειάζεται. Μόνο του το παιδί εγκρίνει τις συναλλαγές που κάνει στο ίντερνετ με push notification στο κινητό του. Αρκεί να τα ενεργοποιήσει την πρώτη φορά που θα συνδεθεί στην εφαρμογή του.

Οι συναλλαγές σε POS καταστημάτων δεν χρειάζονται έγκριση.

Μπορεί το παιδί να χρησιμοποιεί το e-χαρτζιλίκι του χωρίς ψηφιακό πορτοφόλι;

Ναι, μπορεί να κάνει αγορές στο ίντερνετ. Θα βρει τα στοιχεία της κάρτας του στην ενότητα «Κάρτα» στην εφαρμογή του.