Πιστωτικές Κάρτες
Eπωφεληθείτε από το μοναδικά Προγράμματα Επιβράβευσης της Alpha Bank και απολαύστε προνόμια από την πρώτη κιόλας αγορά σας.
Χρεωστικές κάρτες
Κάντε την καθημερινότητά σας πιο απλή και εύκολη, χαρίστε Bonus στις συναλλαγές σας.
Προπληρωμένες Κάρτες
Οργανώστε τα οικονομικά σας στα μέτρα σας και αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο.
Προγράμματα Επιβράβευσης
Γνωρίστε έναν κόσμο μοναδικών προνομίων και υπηρεσιών, που σας χαρίζουν τα Προγράμματα Επιβράβευσης των καρτών Alpha Bank.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας
Υπηρεσίες
Γρήγορες πληρωμές, μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση ενημέρωση με τις υπηρεσίες των καρτών Alpha Bank.
Νέα & Προσφορές
Ενημερωθείτε για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί σχετικά με τις κάρτες Alpha Bank.
Αποκτήστε το Dentist Pass από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Dentist Pass και λάβετε 40€ για οδοντίατρο ή ορθοδοντικό για το παιδί σας. Κάντε την αίτησή σας σε 3 απλά βήματα.
Τουρισμός για Όλους 2024 από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Τουρισμός για Όλους 2024 και μπείτε σε κλήρωση για διαμονή σε όλη την Ελλάδα. Κάντε την σας αίτηση σε 4 απλά βήματα.
Απόκτησε Youth Pass από την Alpha Bank
Αν είσαι 18-19 ετών, επίλεξε την Alpha Bank για το Youth Pass και λάβε 150€ για τουρισμό, πολιτισμό ή μεταφορές.
Πώς να κάνετε αίτηση αμφισβήτησης για συναλλαγή με κάρτα
Δείτε πώς μπορείτε να αμφισβητήσετε συναλλαγές σε 5 απλά βήματα.
Nέος Πελάτης
Ανοίξτε τον πρώτο σας λογαριασμό στην Alpha Bank από το κινητό σας
e-Βanking
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στις συναλλαγές σας, από όπου και να βρίσκετε, όποιο μέσο και αν επιλέξετε για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας
Online κωδικοί e-Banking
Αν είστε ήδη πελάτης μας, αποκτήστε κωδικούς e-Banking από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας.
Mobile apps
Ο έλεγχος και η διαχείριση των οικονομικών σας είναι στο χέρι σας, με τις σύγχρονες εφαρμογές της Alpha Bank για κινητό και tablet.
Ενημέρωση Στοιχείων
Αλλάξτε ή πιστοποιήστε τα προσωπικά στοιχεία σας χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.
Online Προϊόντα
Αποκτήστε και διαχειριστείτε online τα τραπεζικά σας προϊόντα, γρήγορα και με ασφάλεια.
Εργαλεία
Για κάθε τραπεζική ανάγκη που θέλετε να καλύψετε ηλεκτρονικά, έχουμε την υπηρεσία που σας ταιριάζει.
Υποστήριξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Χρειάζεστε βοήθεια; Βρείτε απαντήσεις και συμβουλές σχετικά με τα ψηφιακά κανάλια μας.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Σε μια εποχή που η ηλεκτρονική τραπεζική έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, μιλάμε όλο και περισσότερο για τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό. Ο όρος αφορά τις γνώσεις και τις δεξιότητες που διαθέτουν οι άνθρωποι, καθώς και οι συμπεριφορές που υιοθετούν, ώστε να αποκτήσουν ατομική και οικονομική ευημερία. 

Αν έχετε παιδί στην εφηβεία, είναι η κατάλληλη εποχή για να το βοηθήσετε να εξοικειωθεί με χρηματοοικονομικά θέματα και να διαμορφώσει μια υγιή στάση που θα το οδηγήσει αργότερα να λαμβάνει συνειδητές οικονομικές αποφάσεις. 

Ένα πρώτο βήμα είναι το παιδί σας να αποκτήσει γύρω στα 15 του χρόνια την πρώτη τραπεζική κάρτα του και να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά μια τραπεζική εφαρμογή. Θα αποκομίσει πολύ σημαντικά οφέλη που θα το συνοδεύσουν και μετά την ενηλικίωσή του. 

Εξοικείωση με την ηλεκτρονική τραπεζική 

Με τη δική του τραπεζική κάρτα και εφαρμογή, το παιδί σας θα γίνει πολύ γρήγορα ξεφτέρι στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Ανήκει, άλλωστε, στη γενιά της τεχνολογίας. Θα μάθει να πληρώνει με ηλεκτρονικό πορτοφόλι από το smartphone ή το smartwatch του, και να κάνει αγορές ανέπαφα σε POS και online σε e-shop. 

Οι δεξιότητες αυτές θα αποδειχτούν χρήσιμες στο μέλλον, όταν ως ενήλικας θα έχει πλέον το δικό του web banking και mobile banking μέσα από τα οποία θα παρακολουθεί και θα διαχειρίζεται τραπεζικούς λογαριασμούς, κάρτες, πληρωμές και επενδυτικά προϊόντα.

Εκπαίδευση στις υγιείς συναλλαγές

Ποιες συναλλαγές είναι «υγιείς»; Όσες είναι νόμιμες και μας οδηγούν σε νοικοκυρεμένα οικονομικά. Η τριετία 15-18 είναι η πλέον κατάλληλη για να υιοθετήσει το παιδί σας ορθή συμπεριφορά σε ό,τι έχει σχέση με το χρήμα. 

Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές προάγουν τη νομιμότητα. Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι δοσοληψίες χρημάτων που σχετίζονται με λαθρεμπόριο, παράνομο τζόγο, μαφία ή φοροδιαφυγή γίνονται μόνο με μετρητά. Έτσι, με τη χρήση της κάρτας, η νομιμότητα και η διαφάνεια των συναλλαγών θα γίνουν από νωρίς βίωμα στο δικό σας παιδί.

Παράλληλα, με την τραπεζική εφαρμογή που έχει εγκατεστημένη στο κινητό του, το παιδί μαθαίνει να διαχειρίζεται τα χρήματά του και να αποταμιεύει. Μπορεί να ελέγχει το υπόλοιπο της κάρτας του, να παρακολουθεί τις δαπάνες του και να κρίνει αν τα οικονομικά του του επιτρέπουν ή όχι να πραγματοποιήσει μια αγορά. 

Ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια 

Όσο το παιδί σας ήταν μικρό, πιθανόν να είχε έναν κουμπαρά στο δωμάτιό του και λίγα κέρματα στην τσέπη του. Τώρα που βρίσκεται στην εφηβεία και διαχειρίζεται περισσότερα χρήματα, ίσως είναι επικίνδυνο να τα κρατά στο σπίτι ή να τα κουβαλά επάνω του. Η πιο ασφαλής λύση είναι να τα έχει στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του.

Με τη δική του κάρτα και τραπεζική εφαρμογή, το έφηβο παιδί σας μπαίνει επίσης στη διαδικασία να σκεφτεί  την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Έτσι, αρχίζει να μαθαίνει ότι δεν πρέπει να αποκαλύπτει ποτέ το PIN και τους κωδικούς του, ούτε να κοινοποιεί προσωπικά στοιχεία του. Επιπλέον, ανακαλύπτει τι πρέπει να προσέχει για να μην πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης και πώς να αποφεύγει τις συναλλαγές σε ύποπτους ιστότοπους. 

myAlpha Vibe: Συγχρονίζει γενιές


Τώρα που μάθατε τα οφέλη, ανακαλύψτε τον πιο σύγχρονο και εύκολο τρόπο για να δίνετε χαρτζιλίκι στο παιδί σας online και με ασφάλεια με το myAlpha Vibe. Αρκεί το παιδί σας να είναι 15-18 ετών.

Μέσα από το myAlpha Mobile σας, εκδίδετε μια ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα για το παιδί σας, που μπορείτε να φορτίζετε από το κινητό σας δωρεάν. Το παιδί χρησιμοποιεί την κάρτα μέσα από την ειδική εφαρμογή myAlpha Vibe. Μπορεί να τη χρησιμοποιεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ακόμα και αφού συμπληρώσει τα 18.

 

Συχνές ερωτήσεις

Έχω πάνω από 4 παιδιά ηλικίας 15-18 ετών. Μπορώ να τους δίνω χαρτζιλίκι με το myAlpha Vibe;

Αν έχετε περισσότερα από 4 παιδιά 15-18 ετών, ζητήστε από τον άλλο γονέα να αποκτήσει το πρόγραμμα μέσα από το myAlpha Mobile. Έτσι, μπορεί να δώσει χαρτζιλίκι στα υπόλοιπα παιδιά.

Ο κάθε γονέας μπορεί να συμπεριλάβει 4 παιδιά στο myAlpha Vibe, μέσα από την εφαρμογή του.

 

Μπορούμε να έχουμε και οι δύο γονείς το myAlpha Vibe για να δίνουμε e-χαρτζιλίκι στο παιδί μας;

Μόνο ο ένας από τους δύο γονείς μπορεί να προσθέσει το παιδί στο myAlpha Vibe μέσα από την εφαρμογή του.

Πρέπει να εγκρίνω τις συναλλαγές του παιδιού;

Όχι, δεν χρειάζεται. Μόνο του το παιδί εγκρίνει τις συναλλαγές που κάνει στο ίντερνετ με push notification στο κινητό του. Αρκεί να τα ενεργοποιήσει την πρώτη φορά που θα συνδεθεί στην εφαρμογή του.

Οι συναλλαγές σε POS καταστημάτων δεν χρειάζονται έγκριση.

Μπορεί το παιδί να χρησιμοποιεί το e-χαρτζιλίκι του χωρίς ψηφιακό πορτοφόλι;

Ναι, μπορεί να κάνει αγορές στο ίντερνετ. Θα βρει τα στοιχεία της κάρτας του στην ενότητα «Κάρτα» στην εφαρμογή του.