Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας

Με τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας είστε σίγουροι και ασφαλείς. Επιλέξτε τη λήψη Πρόσθετων Κωδικών Ασφαλείας μέσω SMS, την εφαρμογή Alpha Safe Access ή τη Συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας (για όσους συνδρομητές την έχουν ήδη λάβει) και απολαύστε πλήρη ελευθερία κινήσεων και πρόσβαση στο σύνολο των συναλλαγών και των ρυθμίσεων της συνδρομής σας, στο Alpha Web Banking και στο Alpha Mobile Banking.

Κατεβάστε την εφαρμογή

QR Code
App Store Google Play Windows Store

Γνωρίστε τις δυνατότητές σας

Τι νέο υπάρχει στις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας;

Νέες έξυπνες δυνατότητες για να λαμβάνετε τους Πρόσθετους Κωδικούς Ασφαλείας και να διαχειρίζεστε τις Υπηρεσίες με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία μέσω του Alpha Web Banking:

 • Λάβετε τον Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο, όπου κι αν βρίσκεστε. 
 • Δείτε συνολικά την κατάσταση των υπηρεσιών σας από έναν δυναμικό, εύχρηστο και εξατομικευμένο πίνακα.
 • Διαχειρισθείτε το επιλεγμένο μέσο παραγωγής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας.
 • Αλλάξτε το εύκολα σε εφαρμογή Alpha Safe Access και σε λήψη Πρόσθετων Κωδικών Ασφαλείας μέσω SMS.
 • Δράστε άμεσα σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής (token) ή του κινητού σας, προχωρώντας σε προσωρινή απενεργοποίηση ή αίτηση για νέο μέσο παραγωγής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας.

Ασφάλεια στις ευαίσθητες συναλλαγές σας και ελευθερία στις κινήσεις σας!

Αξιοποιήστε τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας:

Ενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας (ΠΚΑ) στη συνδρομή σας, για να εκτελείτε τις ευαίσθητες συναλλαγές σας με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και για να έχετε πρόσβαση στο σύνολο των παρεχόμενων συναλλαγών.

Για την ολοκλήρωση των συναλλαγών σας ή των ρυθμίσεων της συνδρομής σας στις υπηρεσίες Alpha Web Banking και Alpha Mobile Banking, εισάγετε τον Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας όταν ζητηθεί.

Επιλέξτε το δικό σας μέσο παραγωγής

Alpha Safe Access Πλήρης πρόσβαση και ασφάλεια όπου κι αν βρίσκεστε.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Alpha Safe Access στο κινητό ή το tablet σας, για να έχετε κάθε στιγμή:

 • Δυνατότητα για άμεση ενεργοποίηση και χρήση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, κερδίζοντας το χρόνο αναμονής για την παραλαβή της συσκευής σας μέσω ταχυδρομείου
 • Ευκολία στη χρήση της εφαρμογής
 • Ασφάλεια στις ευαίσθητες συναλλαγές σας 
 • Ελευθερία κινήσεων στο Alpha Web Banking και στο Alpha Mobile Banking. 

Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας μέσω SMS
Νέα, ευέλικτη επιλογή για την ασφάλειά σας

Δεν έχετε smartphone;

Προτιμήστε, εφόσον σας εξυπηρετεί περισσότερο, τη δυνατότητα να λαμβάνετε Πρόσθετους Κωδικούς Ασφαλείας μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο, που έχετε δηλώσει στις υπηρεσίες Alpha Web Banking και Alpha Mobile Banking!

Συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας

Η παραδοσιακή επιλογή για την ασφάλειά σαςΈχετε Συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας;

Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να την αλλάξετε εύκολα με κάποια από τις υπόλοιπες δύο επιλογές για την παραγωγή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας!

Οι Συσκευές Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας (token) είναι πλέον διαθέσιμες μόνον για τις εταιρικές συνδρομές, ενώ συνεχίζουν να ισχύουν για τις συνδρομές ιδιωτών στις οποίες έχουν ήδη ενεργοποιηθεί.


Ενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες

Νέα, ακόμη πιο εύκολη διαδικασία για την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών από όλους:

 1. Νέοι συνδρομητές: 
  Ενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας κατά την επίσκεψή σας στο Κατάστημα για την αρχική εγγραφή σας στο Alpha e-Banking.
 2. Υπάρχοντες συνδρομητές: 
  Ενεργοποιήστε μέσα από το Alpha Web Banking τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, επιλέγοντας ανάμεσα στο Alpha Safe Access ή στη λήψη Κωδικών με SMS.

Συνήθη ερωτήματα

Είμαστε δίπλα σας ό,τι χρειαστείτε!

Πρακτικές Συμβουλές Ασφαλείας

 • Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. 
 • Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.
 • Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους. 
 • Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail. 
 • Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως. 
 • Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox). 
 • Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις / ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware). 
 • Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως ύποπτα e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία. 
 • Δείτε εδώ περισσότερες πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την ασφάλεια των συναλλαγών σας.
Συνέχεια