Σχετικά με την Τράπεζα
H Alpha Bank αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για περίπου 140 έτη.
Ιστορική Διαδρομή
Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη μακρόχρονη πορεία της Alpha Bank, από την ίδρυσή της έως σήμερα.
Διακρίσεις
H Alpha Bank διακρίνεται σταθερά για τις υψηλές επιδόσεις της στον χρηματοοικονομικό τομέα και για την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών.
Σημαντικά γεγονότα της τελευταίας πενταετίας
Τα σημαντικότερα γεγονότα στην πορεία της Alpha Bank από το 2015 έως και το 2020.
"Μαζί": Ο Κόσμος της Alpha Bank
Ενημερωθείτε για τα νέα και τις δραστηριότητες του Ομίλου Alpha Bank στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από τη μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση "Μαζί".
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το Κατάστημα Alpha Bank που σας ενδιαφέρει, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εταιρίες Ομίλου
Ο Όμιλος Alpha Bank έχει παρουσία στην Κύπρο, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Λουξεμβούργο και παρέχει ευρύ φάσμα τραπεζικών εργασιών.
Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων
Μέσα από το εβδομαδιαίο δελτίο λαμβάνετε πλήρη ενημέρωση για βασικά θέματα της ελληνικής οικονομίας.
Έκθεση για την Παγκόσμια Οικονομία
Διαβάστε τις εκθέσεις για την εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας
Greece Economic and Financial Outlook
Παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και αναλύει τις προοπτικές τους.
Insights
Ανάλυση για θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για την Ελληνική και την παγκόσμια οικονομία.
Sectors in Focus
Μελέτες για επιλεγμένους κλάδους ειδικού ενδιαφέροντος, με καθοριστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.
Southeastern Europe Economic and Financial Outlook
Ενημερωθείτε για τις βραχυπρόθεσμες χρηματοοικονομικές αναλύσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Διεθνείς Αγορές
Οι εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος (Δολλάριο Η.Π.Α., Ευρώ, Στερλίνα, Γιεν, Ελβετικό Φράγκο). Αγορές ομολόγων, αγορές εμπορευμάτων και ενέργειας.
Κοινωνική προσφορά
Σχεδιάζουμε προγράμματα κοινωνικής ωφέλειας, συνδέοντας εμπράκτως την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευθύνη.
Πολιτική Εταιρικής Υπευθυνότητας
Υιοθετούμε τις βέλτιστες τραπεζικές και επιχειρησιακές πρακτικές, σε ευθυγράμμιση πάντα με την κοινωνική συνεισφορά.
Περιβάλλον
Εφαρμόζουμε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και τεχνολογίες, σχεδιάζοντας και υποστηρίζοντας ενέργειες περιβαλλοντικής ωφέλειας.
Πολιτισμός
Συμβάλλουμε ενεργά στο σημαντικό έργο για την ανάδειξη της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της χώρας μας.
Αθλητισμός
Ενδιαφερόμαστε εμπράκτως για την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους.
Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank
Ευαισθητοποιούμε περαιτέρω τους Εργαζομένους μας, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις.
Εξυπηρέτηση Πελατών
Στοχεύουμε πάντα στη βέλτιστη, άρτια, υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση για τους Πελάτες μας.
Απολογισμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας Alpha Bank
Κάθε χρόνο δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των υπεύθυνων επιχειρηματικών μας πρακτικών και προγραμμάτων.
Συμμετοχή σε Διεθνείς Φορείς και Δείκτες
Η ένταξή μας σε Διεθνείς Φορείς Αειφόρου Ανάπτυξης διασφαλίζει αλλά και αναδεικνύει την υψηλή κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητά μας.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Βασίλειος Ε. Ψάλτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου St. Gallen στην Ελβετία με ειδίκευση στην Τραπεζική. Κατείχε ανώτερες θέσεις στη μονάδα Επενδυτικής Τραπεζικής της ABN AMRO στο Λονδίνο και διετέλεσε Αναπληρωτής (εκτελών χρέη) CFO στην Εμπορική Τράπεζα. Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2007. Το 2010 ανέλαβε Chief Financial Officer (CFO) του Ομίλου και το 2012 Γενικός Διευθυντής, θέσεις από τις οποίες συνέβαλε σημαντικά στην άντληση κεφαλαίων και στη διεύρυνση της μετοχικής βάσης της Alpha Bank με τη συμμετοχή ξένων θεσμικών επενδυτών, καθώς και στην υλοποίηση σημαντικών εξαγορών και συγχωνεύσεων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενισχύοντας τη θέση της Τράπεζας. Από τον Νοέμβριο του 2018 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και από τον Ιανουάριο του 2019 Διευθύνων Σύμβουλος. Το 2019 εξελέγη ως μέλος του Institut International d' Études Bancaires (IIEB). Από τον Ιούλιο του 2021 είναι Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Σπύρος Ν. Φιλάρετος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Manchester και του Sussex. Εργάζεται στην Τράπεζα από το 1985. Το 1997 ανέλαβε Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής και το 2005 Γενικός Διευθυντής. Τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε καθήκοντα Chief Operating Officer (COO). Από το 2005 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας. Τον Δεκέμβριο του 2020, ανέλαβε Γενικός Διευθυντής – Growth and Innovation. 

Σπυρίδων Α. Ανδρονικάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Οικονομικά και Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και είναι κάτοχος ΜΒΑ, στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση και Τραπεζική, του University of Minnesota (ΗΠΑ). Εργάσθηκε από το 1985 στον τομέα Corporate Banking πολυεθνικών και ελληνικών τραπεζών. Στην Alpha Bank εργάζεται από το 1998. Διετέλεσε Διευθυντής Corporate Banking από το 2004 έως το 2007. To 2007 ανέλαβε Chief Credit Officer και το 2012 Γενικός Διευθυντής και Chief Risk Officer.

Λάζαρος Α. Παπαγαρυφάλλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Μ.Β.Α. στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση του University of Wales, Cardiff Business School. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στις τράπεζες Citibank και ABN AMRO και από το 1998 εργάζεται στην Alpha Bank, έχοντας διατελέσει Διευθυντής των Διευθύνσεων Εταιρικής Ανάπτυξης, Διεθνούς Δικτύου και Στρατηγικού Σχεδιασμού. Την 1.7.2013 ανέλαβε Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας συμβάλλοντας στην υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου, στην ενίσχυση των κεφαλαίων της Τράπεζας, στην υλοποίηση εξαγορών, συγχωνεύσεων αλλά και συναλλαγών χαρτοφυλακίων. Την 2.1.2019 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής και CFO του Ομίλου της Alpha Bank. Kατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια εταιριών του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στον τραπεζικό, στον ασφαλιστικό, στο χρηματοοικονομικό, στο βιομηχανικό και στον κλάδο των ακινήτων.

Ιωάννης Μ. Εμίρης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και είναι κάτοχος ΜΒΑ του Columbia Business School, καθώς και τίτλου CPA (Certified Public Accountant) από τις Η.Π.Α. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην PricewaterhouseCoopers στη Νέα Υόρκη ως ορκωτός λογιστής. Από το 1991 έως το 2012 εργάσθηκε στον Όμιλο Alpha Bank, αρχικά στην Alpha Finance, στον τομέα της Επενδυτικής Τραπεζικής, και από το 2004 στην Τράπεζα ως επικεφαλής της Διευθύνσεως Επενδυτικής Τραπεζικής και Χρηματοδοτήσεων Project Finance. Κατά το διάστημα 2012 έως 2014 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.). Στις 5.11.2014 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας και στις 19.11.2019, τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής Wholesale Banking.

Ισίδωρος Σ. Πάσσας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1967. Σπούδασε Μηχανολόγος (MSc) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο City University Business School  και Προηγμένη Διοίκηση (AMP) στο INSEAD.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Procter & Gamble και εργάσθηκε σε διευθυντικές θέσεις Marketing και Πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρίες καταναλωτικών αγαθών. Το 2000, ξεκίνησε την τραπεζική του σταδιοδρομία στην Eurobank. Διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Δικτύου Λιανικής Τραπεζικής. Το 2013, εργάσθηκε ως Σύμβουλος Διοίκησης σε θέματα Λιανικής και Δικτύων Διανομής στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Εργάζεται στην Alpha Bank από το 2014. Διετέλεσε Διευθυντής της Διεύθυνσης Καταθετικών και Επενδυτικών Προϊόντων και της Διεύθυνσης Δικτύου Καταστημάτων Ελλάδας. Είναι Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της AlphaLife A.E.E.Z. και έχει θέση Συμβούλου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Finance. Στις 1.4.2016, ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας και στις19.11.2019, τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής  Retail Banking.

Νικόλαος Ρ. Χρυσανθόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε Οικονομικά, Πολιτική και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το ίδιο τμήμα. Εργάζεται από το 2000 στον Όμιλο της Alpha Bank στους τομείς Επενδυτικής Τραπεζικής, Εταιρικής Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού, ενώ έχει διατελέσει και Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών επί θεμάτων του τραπεζικού κλάδου. Κατά το διάστημα 2016 έως 2019, διετέλεσε Ανώτερος Διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, επικεφαλής των τομέων εξαγορών, εταιρικών μετασχηματισμών και επιχειρησιακού σχεδιασμού του Ομίλου. Την 14.1.2019 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας και την 20.5.2022 τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής - Chief of Corporate Center (CCC). 

Sergiu – Bogdan A. Oprescu

Γεννήθηκε το 1963. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στην Αεροηλεκτρονική (MEng in Avionics) από τη Σχολή Αεροναυπηγών του Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Τραπεζική από το Πανεπιστήμιο του Colorado. Παρακολούθησε πλήθος προγραμμάτων σπουδών για Στελέχη στο Harvard Business School, στο Stanford και στο London Business School. Εργάζεται στην Alpha Bank Romania από το 1994 και κατείχε διάφορες ανώτερες διοικητικές θέσεις έως το 2007, οπότε και τοποθετήθηκε Εκτελεστικός Πρόεδρος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου από το 2000 έως το 2006 και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρουμανικής Ένωσης Τραπεζών από τον Μάιο του 2015 έως τον Μάιο του 2021. Την 11.2.2019 ανέλαβε και Γενικός Διευθυντής International Network της Τράπεζας.

Αναστασία Χ. Σακελλαρίου

Γεννήθηκε το 1973. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε International Banking από το Πανεπιστήμιο Reading και σε International Studies από το Πανεπιστήμιο Warwick. Διαθέτει 25 χρόνια τραπεζικής εμπειρίας. Διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε μία κρίσιμη περίοδο για το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και εν συνεχεία επικεφαλής της Τράπεζας Praxiabank, του πρώτου πλήρως ψηφιακού τραπεζικού εγχειρήματος στην Ελλάδα. Πριν από τον επαναπατρισμό της το 2009 εργαζόταν στην Credit Suisse στο Λονδίνο όπου ήταν Managing Director στον τομέα investment banking. Την 1.4.2020 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια – Chief Transformation Officer.

Στέφανος Ν. Μυτιληναίος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Κατέχει πτυχίο Αεροναυπηγικής με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Bristol και ΜΒΑ με Distinction από το INSEAD στην Γαλλία. 
Διαθέτει μακρά εμπειρία στην τεχνολογία, τα operations και το business, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε Chief Technology Officer στην Commercial Bank του Κατάρ ενώ στη συνέχεια ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ψηφιακής Επιχειρηματικότητας στην Τράπεζα Πειραιώς. Κατά το παρελθόν έχει, επίσης, θητεία ως Deputy Group CIO στην Eurobank και ως σύμβουλος επιχειρήσεων για την McKinsey & Company με έδρα την Αθήνα και το Λονδίνο. Την 1.12.2020 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής  - Chief Operating Officer της Τράπεζας.

Φραγκίσκη Γ. Μελίσσα

Γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων από το Πανεπιστήμιο Columbia σε Industrial/Organizational Studies και από το New School for Social Research σε Social Studies. Διαθέτει 25 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και εντάσσεται στην Τράπεζα προερχόμενη από τη Vodafone, όπου τα τελευταία 8 χρόνια ήταν Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα και στη Ρουμανία. Επίσης, διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στην Colgate Palmolive, ενώ στην καριέρα της είχε θητεία σε θέσεις ευθύνης στη Makro Cash & Carry και στην KPMG. Την 20.5.2022 ανέλαβε Γενική Διευθύντρια  - Chief Human Resources Officer (CHRO).

 

Γεώργιος Β. Μιχαλόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικά του City University Business School. Προσλήφθηκε στην Alpha Bank το 1994 και εργάσθηκε στη Διεύθυνση Διαχειρίσεως Διαθεσίμων σε Αθήνα και Λονδίνο. Διετέλεσε Group Treasurer και Διευθυντής των Διευθύνσεων Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού και Διαχειρίσεως και Financial Markets. Έχει διατελέσει Mέλος Διοικητικών Συμβουλίων Εταιριών του Ομίλου στον τραπεζικό, χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό κλάδο σε Ελλάδα και εξωτερικό επί σειρά ετών. Την 4.5.2016 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή της Τραπέζης και την 20.5.2022 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Wealth Management & Treasury.

ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ


Φώντας Δ. Αυλωνίτης

Γεννήθηκε το 1969. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από το 2009 έως το 2019, εξαντλώντας το μέγιστο των δύο θητειών. Υπήρξε αναπληρωτής εκπρόσωπος της Επιτροπής στο Board of Supervisors της ESMA και Πρόεδρος σε σειρά νομοπαρασκευαστικών επιτροπών για την ενσωμάτωση Ευρωπαϊκών Οδηγιών. Στην Επιτροπή εργαζόταν από το 1997 έχοντας διατελέσει Διευθυντής Εισηγμένων Εταιρειών την περίοδο 2003-2009. Τα πρώτα έξι χρόνια της καριέρας του εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα. Συμμετείχε στο Δ.Σ. της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων από τη σύστασή της και είναι μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης από το 2011. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στα χρηματοοικονομικά από το Brunel University. Είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει γίνει δεκτός στο Yale World Fellows Program.

Μαρία Χ. Ροντογιάννη

Γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε Δημόσια Λογιστική και Μάρκετινγκ στο Fordham University της Νέας Υόρκης. Διαθέτει 25 χρόνια εμπειρίας στον ευρύτερο χώρο του εσωτερικού ελέγχου και εντάσσεται στην Τράπεζα προερχόμενη από την Deutsche Telekom, όπου διατελούσε Senior Vice President, Group Audit και Risk Management. Από το 2009 έως τη μετακίνησή της στη Βόννη ήταν Group Chief Internal Auditor στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ). Επίσης, διετέλεσε Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου στη Wind Telecommunications και στη Lamda Development, ενώ πιο πριν εργαζόταν επί σειρά ετών στην Arthur Andersen στην Αθήνα και στη JP Morgan και στο National Futures Association στη Νέα Υόρκη. Την 1.4.2020 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένης Γενικής Διευθύντριας της Τράπεζας.

Σπυρίδων Π. Τζαμτζής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1989. Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και το 1994 εντάχθηκε στην Alpha Bank. Το 2010 ανέλαβε Διευθυντής Μηχανογραφικών Εφαρμογών και το 2016 Ανώτερος Διευθυντής Πληροφορικής. Από τον Οκτώβριο του 2020 είναι Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Πληροφορικής - CIO.
Κατέχει πτυχίο Γεωλογίας από το Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και MBA από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ευάγγελος Δ. Πατρινός

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Imperial College Business School και MSc in International Banking & Financial Studies από το University of Southampton. Επίσης κατέχει επαγγελματικές πιστοποιήσεις CFA (Chartered Financial Analyst) και FRM (Financial Risk Manager). Έχει εργαστεί στην Τράπεζα Πειραιώς, στην ABN AMRO και το 2005 εντάχθηκε στο δυναμικό της Alpha Bank. Το 2014 ανέλαβε την Διεύθυνση Corporate Banking και το 2017 την Διεύθυνση Καθυστερήσεων Επιχειρήσεων. Από τον Οκτώβριο του 2020 τοποθετήθηκε Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Ανάκτησης Δανείων σε Καθυστέρηση.

Μιχαήλ Β. Τσαρμπόπουλος

Γεννήθηκε το 1976. Είναι κάτοχος MBA από το Simon Business School of the University of Rochester, NY και πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών. Διαθέτει περισσότερα από 14 χρόνια εμπειρίας σε ανώτερους ηγετικούς ρόλους στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και μια συνολική επαγγελματική εμπειρία 20 ετών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Eurobank, έχει υπηρετήσει σε καίριους ρόλους, με πιο πρόσφατους αυτούς του Group Chief Digital Officer, με κύρια ευθύνη τον σχεδιασμό, την επίβλεψη και την υποστήριξη της υλοποίησης της ψηφιακής στρατηγικής, καθώς και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή - Head of Global Transaction Banking. Νωρίτερα στην καριέρα του, εργάστηκε για την Boston Consulting Group, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών ενώ έχει διατελέσει και Manager of Strategic Initiatives στην HSBC Ελλάδος.  Την 1.12.2021 ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή της Τράπεζας.

 

Χρησιμοποιούμε τα υποχρεωτικά (τεχνικώς απαραίτητα) cookies για να λειτουργήσει σωστά η ιστοσελίδα μας www.alpha.gr. Με τη συγκατάθεσή σας θα χρησιμοποιήσουμε επιπρόσθετα cookies για τη βελτίωση της περιήγησης στην ιστοσελίδα, την ανάλυση της επίδοσης και της λειτουργικότητάς της και για την παροχή εξατομικευμένων διαφημίσεων. Εάν συμφωνείτε με τη χρήση όλων των επιπρόσθετων cookies επιλέξτε “ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ”, εάν δεν επιθυμείτε την εγκατάστασή των επιπρόσθετων cookies επιλέξτε «ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ» ή ενημερωθείτε για την Πολιτική Cookies καθώς και τους διαφορετικούς τύπους cookies και τροποποιήστε τις προτιμήσεις σας (εκτός από τα τεχνικώς απαραίτητα) επιλέγοντας “Ρυθμίσεις Cookies".