Σχετικά με την Τράπεζα
H Alpha Bank αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για περίπου 140 έτη.
Αποστολή και Αξίες
Η Alpha Bank ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των Πελατών της και εξελίσσεται διαρκώς, διατηρώντας σταθερές τις αρχές και τις αξίες της.
Ιστορική Διαδρομή
Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη μακρόχρονη πορεία της Alpha Bank, από την ίδρυσή της έως σήμερα.
Διακρίσεις
H Alpha Bank διακρίνεται σταθερά για τις υψηλές επιδόσεις της στον χρηματοοικονομικό τομέα και για την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών.
Σημαντικά γεγονότα της τελευταίας πενταετίας
Τα σημαντικότερα γεγονότα στην πορεία της Alpha Bank από το 2012 έως και το 2017.
"Μαζί": Ο Κόσμος της Alpha Bank
Ενημερωθείτε για τα νέα και τις δραστηριότητες του Ομίλου Alpha Bank στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από τη μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση "Μαζί".
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το Κατάστημα Alpha Bank που σας ενδιαφέρει, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εταιρίες Ομίλου
Ο Όμιλος Alpha Bank δραστηριοποιείται στην Αλβανία, την Κύπρο, τη Μεγάλη Βρεταννία και τη Ρουμανία.
Πληροφορίες για την μετοχή
Πίνακες και αναλυτικά γραφήματα με όλα τα βασικά στοιχεία για τις μετοχές της Alpha Bank.
Πιστωτικοί τίτλοι
Με στόχο τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου χρηματοδοτικού σχήματος, η Αlpha Bank διαθέτει Προγράμματα αντλήσεως κεφαλαίων από τις αγορές χρεογράφων.
Οικονομικά στοιχεία
Παρουσιάσεις οικονομικών στοιχείων και ετήσιων καταστάσεων του Ομίλου και των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου Alpha Bank. Γνωρίστε αναλυτικά την οικονομική πραγματικότητα του Ομίλου.
Παρουσιάσεις
Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τα σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν ανά έτος και το εταιρικό ημερολόγιο του Ομίλου.
Γενικές Συνελεύσεις
Ενημερωθείτε για τις συγκλήσεις των γενικών συνελεύσεων των μετόχων της Alpha Bank. Μάθετε όλες τις αποφάσεις που εγκρίθηκαν σε κάθε γενική συνέλευση.
Ανακοινώσεις
Αποκτήστε πρόσβαση στο εταιρικό αρχείο της Τραπέζης και ενημερωθείτε αναλυτικά για αυτό που αναζητάτε.
Πολιτική Εταιρικής Υπευθυνότητας
Υιοθετούμε τις βέλτιστες τραπεζικές και επιχειρησιακές πρακτικές, σε ευθυγράμμιση πάντα με την κοινωνική συνεισφορά.
Κοινωνική προσφορά
Σχεδιάζουμε προγράμματα κοινωνικής ωφέλειας, συνδέοντας εμπράκτως την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευθύνη.
Περιβάλλον
Εφαρμόζουμε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και τεχνολογίες, σχεδιάζοντας και υποστηρίζοντας ενέργειες περιβαλλοντικής ωφέλειας.
Πολιτισμός
Συμβάλλουμε ενεργά στο σημαντικό έργο για την ανάδειξη της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της χώρας μας.
Αθλητισμός
Ενδιαφερόμαστε εμπράκτως για την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους.
Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank
Ευαισθητοποιούμε περαιτέρω τους Εργαζομένους μας, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις.
Εξυπηρέτηση Πελατών
Στοχεύουμε πάντα στη βέλτιστη, άρτια, υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση για τους Πελάτες μας.
Απολογισμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας Alpha Bank
Κάθε χρόνο δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των υπεύθυνων επιχειρηματικών μας πρακτικών και προγραμμάτων.
Συμμετοχή σε Διεθνείς Φορείς και Δείκτες
Η ένταξή μας σε Διεθνείς Φορείς Αειφόρου Ανάπτυξης διασφαλίζει αλλά και αναδεικνύει την υψηλή κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητά μας.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Διακρίσεις 2019

Διακρίσεις για τον Όμιλο Alpha Bank στο Extel Survey για πέμπτο συνεχές έτος

Η Alpha Bank διακρίθηκε, για πέμπτο συνεχές έτος, στο “Extel Survey 2019”, τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη έρευνα που διεξάγεται σε ετήσια βάση με σκοπό την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών στον ευρωπαϊκό επενδυτικό κλάδο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του “Extel Survey 2019”, η Alpha Bank κατέλαβε την 1η θέση στην Ελλάδα σε όλες τις κατηγορίες. Ειδικότερα:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλειος Ψάλτης ψηφίσθηκε Καλύτερος CEO στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Διευθυντής – CFO της Alpha Bank, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου ψηφίσθηκε Καλύτερος CFO στην Ελλάδα.

Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές της Alpha Bank έλαβε την 1η θέση στην Ελλάδα (Corporate Best for Investor Relations).

Ο Δημήτριος Κωστόπουλος, Διευθυντής της Διευθύνσεως Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές και η Έλενα Κατωπόδη, Υποδιευθύντρια στην ίδια Διεύθυνση, κατέλαβαν τις δύο υψηλότερες θέσεις στην κατηγορία IR Professionals στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όλες τις ελληνικές εταιρίες που συμμετείχαν.

 

Σημαντικές διακρίσεις του www.alpha.gr στα Ermis Awards 

H νέα, ανασχεδιασμένη ιστοσελίδα της Alpha Bank www.alpha.gr απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις για τον βελτιωμένο σχεδιασμό και την εμπειρία χρήσης της στα Ermis Αwards 2018, τον σπουδαιότερο και παλαιότερο θεσμό για την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας. Συγκεκριμένα:

 • Silver Award στην κατηγορία “UI & Usability”
 • Bronze Award στην κατηγορία “Corporate Sites”

Η Τράπεζα έλαβε τις κάτωθι διακρίσεις στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2019

 • Χρυσό βραβείο στην Ενότητα “Αριστεία στη Συνεργασία”, Κατηγορία “Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ”, για το Πρόγραμμα "Μαζί, με στόχο την υγεία".
 • Ασημένιο βραβείο στην Ενότητα “Πρότυπο Επένδυσης”, Κατηγορία “Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη / Disaster Relief”, για την “Ανταπόκριση της σε Φυσικές Καταστροφές”.
 • Ασημένιο βραβείο στην Ενότητα “Αριστεία στην Επικοινωνία”, Κατηγορία “Καλύτερη Έντυπη Έκδοση / Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας”, για τον “Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας 2017”.

“Προϊόν της Χρονιάς” 2019 

Το bleep app της Alpha Bank διακρίθηκε ως “Προϊόν της Χρονιάς” στην κατηγορία “Τραπεζική Προπληρωμένη Κάρτα”, στην πανελλήνια καταναλωτική έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία ερευνών IRI. Το “Προϊόν της Χρονιάς” αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους θεσμούς διεθνώς στον χώρο της προϊοντικής καινοτομίας.


e-volution  Awards 2019

Η Alpha Bank έλαβε ένα Χρυσό και ένα Αργυρό βραβείο για το bleep app στα “e-volution Awards 2019”, τα οποία επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν της χώρας.

 • Golden award στην κατηγορία Digital Innovation 
 • Silver award  στην κατηγορία Mobile app

Διακρίσεις 2018

Κατά το έτος 2018, η Alpha Bank έλαβε σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που παρέχει στους Πελάτες της.

Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2018

Η Alpha Bank τιμήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών με το βραβείο “Ομάδα της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών” (κατηγορία Μεγάλος Οργανισμός) στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, για το bleep app.


Global Private Banking Awards 2018

Η Alpha Bank αναδείχθηκε “Best Private Bank in Greece” για το 2018, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, την 7 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο των βραβείων "Global Private Banking Awards 2018” που διοργανώνουν οι διεθνούς κύρους εκδόσεις “Professional Wealth Management (PWM)” και “The Banker” του Ομίλου Financial Times.

Social Media Awards 2018

Η Alpha Bank διακρίθηκε για την επιτυχημένη παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως, στα Social Media Awards 2018. Συγκεκριμένα, έλαβε τα βραβεία:

 • Bronze Award για την πιο αποτελεσματική χρήση των social media, στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Financial Services, “Corporate Social Media Alpha Bank Twitter, LinkedIn και YouTube”)
 • Bronze Award για την πιο αποτελεσματική χρήση του LinkedIn (Best us of LinkedIn, “Corporate Social Media Alpha Bank LinkedIn”).

Mobile Excellence Awards 2018

Πέντε σημαντικά βραβεία έλαβε η Alpha Bank, που συνεχίζει να διακρίνεται για τις νέες και καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει, στα Mobile Excellence Awards 2018. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες myAlpha Mobile και myAlpha Wallet έλαβαν ένα Grand Award, δύο Χρυσά και δύο Αργυρά βραβεία στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Grand Award για το σύνολο των βραβεύσεων
 • Χρυσά βραβεία στις κατηγορίες Mobile Banking Services και Mobile Wallet
 • Αργυρά βραβεία στις κατηγορίες Business Process Re-engineering through Mobile και Use of Mobile for P2P Payment για το myAlpha Mobile.

 

H Alpha Bank “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2018 από τη διεθνή οικονομική έκδοση “Euromoney”

Η Alpha Bank αναδείχθηκε “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2018, στο πλαίσιο των βραβείων "Awards for Excellence 2018” της διεθνούς οικονομικής εκδόσεως “Euromoney”, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, την 11 Ιουλίου 2018.

Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε τράπεζες που διακρίνονται από τους ανταγωνιστές τους για τον δυναμισμό με τον οποίο δραστηριοποιούνται στις παγκόσμιες και τοπικές αγορές και επιλέγονται κατόπιν ενδελεχούς αναλύσεως των ποσοτικών και ποιοτικών τους μεγεθών. Σύμφωνα με την Κριτική Επιτροπή, το βραβείο απενεμήθη στην Alpha Bank, καθώς επέτυχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ελληνικών συστημικών τραπεζών στην Άσκηση Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων του 2018 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και επιπλέον σημείωσε, για ένα ακόμη έτος, την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Σημαντικές διακρίσεις για την Alpha Bank στο “Extel Survey 2018”

Η Alpha Bank απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στην ετήσια διεθνή δημοσκόπηση της εταιρίας Extel, που σκοπό έχει την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών στην Ευρώπη στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης ψηφίσθηκε ως 2ος καλύτερος CEO στην Ελλάδα και 19ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 97 CEO Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

Ο Γενικός Διευθυντής – CFO Βασίλειος Ε. Ψάλτης ψηφίσθηκε ως 1ος καλύτερος CFO στην Ελλάδα και 7ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 92 CFO Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

Οι υπεύθυνοι Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές της Τραπέζης, ο κ. Δημήτριος Κωστόπουλος, Διευθυντής της Διευθύνσεως Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές και η κυρία Έλενα Κατωπόδη, Υποδιευθύντρια της αυτής Διευθύνσεως, κατέλαβαν τις 2 πιο υψηλές θέσεις στην κατηγορία IR Professionals στην Ελλάδα και κατετάγησαν ανάμεσα στους 10 κορυφαίους στην Ευρώπη, σε σύνολο 328 συμμετεχόντων.

Στη φετινή δημοσκόπηση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 11.300 επαγγελματίες από 2.923 εταιρίες διαχειρίσεως θεσμικών κεφαλαίων, παροχής επενδυτικών συμβουλών και αναλύσεων καθώς και 1.531 εισηγμένες επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας, που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα και στους κλάδους της φαρμακοβιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των πετρελαιοειδών, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, κοινής ωφελείας και άλλους.

Οι ανωτέρω διακρίσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην Alpha Bank, στη μετοχική βάση της οποίας συμμετέχουν κατά 81% ξένοι θεσμικοί επενδυτές. 

Διακρίσεις 2017

Η Alpha Bank απέσπασε σημαντικές διακρίσεις, και κατά το 2017, τόσο στον χρηματοοικονομικό τομέα όσο και στον τομέα της εφαρμογής νέων, καινοτόμων τεχνολογιών.

Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Extel Survey 2017

Στο πλαίσιο της ετήσιας διεθνούς δημοσκοπήσεως της εταιρίας Extel που αναδεικνύει τις καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρίες στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η Alpha Bank και η Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές, αναδείχθηκε: 

 • στην 1η θέση στην Ελλάδα (Corporate Best for Investor Relations- Greece), για τέταρτο συνεχές έτος, σε σύνολο 30 εταιριών 
 • στην 9η θέση (Corporate Best for Investor Relations- Banks), μεταξύ 139 ευρωπαϊκών τραπεζών
 • στην 38η θέση, ανάμεσα στις 100 κορυφαίες εταιρίες της Ευρώπης (Top 100 Corporates Best for Investor Relations- Pan Europe).

Υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής / Ψηφιακή παρουσία


Mobile Excellence Awards 2017

Ένα Grand Award, τρία Χρυσά βραβεία και ένα Αργυρό βραβείο απέσπασαν οι υπηρεσίες myAlpha Mobile και my Alpha wallet, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη πορεία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Alpha Bank: 

 • Grand Award για το σύνολο των βραβεύσεων
 • Χρυσά βραβεία στις κατηγορίες Mobile Banking Services, Mobile App Usability και Mobile Wallet
 • Αργυρό βραβείο στην κατηγορία Security Solution για το myAlpha Mobile.

Lighthouse e-volution awards 2017

Έξι σημαντικές διακρίσεις, δύο Χρυσά και τέσσερα Αργυρά βραβεία έλαβαν οι υπηρεσίες myAlpha Wallet, Alpha e-Commerce καθώς και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών της Alpha Bank ως αναγνώριση του επιτυχημένου  σχεδιασμού νέων, καινοτόμων υπηρεσιών για τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών των Πελατών της Τραπέζης, Ιδιωτών και Επιχειρήσεων. 

Ειδικότερα, η Alpha Bank έλαβε τα ακόλουθα βραβεία:

 • Gold, στην κατηγορία Καινοτόμες Τραπεζικές Υπηρεσίες για το νέο ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha Wallet
 • Gold, στην κατηγορία Ηλεκτρονικά Συστήματα Πληρωμών για το myAlpha Wallet
 • Silver, στην κατηγορία Usability για το myAlpha Wallet
 • Silver, στην κατηγορία Redesign εφαρμογής ηλεκτρονικού επιχειρείν για την ανανεωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alpha e-Commerce
 • Silver, στην κατηγορία Ψηφιακή Στρατηγική (e-Strategy) στις ηλεκτρονικές πληρωμές
 • Silver, στην κατηγορία Β2C Payment για το Alpha e-Commerce.
Διακρίσεις προηγουμένων ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΑΠΟΔΟΧΗ COOKIES

Χρησιμοποιούμε τα υποχρεωτικά (τεχνικώς απαραίτητα) cookies για να λειτουργήσει σωστά το www.alpha.gr. Τα cookies για την ανάλυση της επίδοσης και της λειτουργικότητάς του και για την παροχή εξατομικευμένων διαφημίσεων, χρησιμοποιούνται εφόσον τα επιλέξετε. Εάν συμφωνείτε με τη χρήση όλων των cookies επιλέξτε “Αποδέχομαι” ή ενημερωθείτε για τους διαφορετικούς τύπους cookies και δηλώστε/αλλάξτε τις προτιμήσεις σας (εκτός από τα τεχνικώς απαραίτητα) επιλέγοντας “Ρυθμίσεις Cookies“.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ COOKIES
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ