Πώς προστατεύουμε την επιχείρησή σας

Η ασφάλεια των συναλλαγών που κάνετε στην επιχείρησή σας είναι προτεραιότητά μας. Γι’ αυτό συνεχώς αναζητούμε και εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες μεθόδους για την προστασία των συναλλαγών και των δεδομένων σας. Με σύγχρονα συστήματα, επιπλέον επίπεδα ασφαλείας στην πρόσβαση και συχνές ενημερώσεις, προσπαθούμε να σας προσφέρουμε όσο πιο ασφαλείς συναλλαγές γίνεται.

Ελεγχόμενη πρόσβαση και κρυπτογράφηση δεδομένων 

Με ειδικά συστήματα ασφάλειας, ελέγχουμε και καταγράφουμε κάθε απόπειρα πρόσβασης στα συστήματά μας. Έτσι, αποτρέπουμε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή ενέργεια.
Παράλληλα, με ειδικά, αυτοματοποιημένα συστήματα κρυπτογραφούμε όλα τα δεδομένα που ανταλλάσσονται σε κάθε συναλλαγή (μέθοδος TLS). Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε το απόρρητο και την ασφάλεια των δεδομένων σας.

Κωδικοί πρόσβασης

Για να μπείτε στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις, συμπληρώνετε τους κωδικούς e-Banking (Username και Password), που μόνο εσείς γνωρίζετε. Μπορείτε να δηλώσετε alias Username, δηλαδή εναλλακτικό Username, που έχετε δημιουργήσει εσείς.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές σας, σας ζητάμε να αλλάζετε υποχρεωτικά το Password κάθε 6 μήνες, ωστόσο καλό είναι να το αλλάζετε με μεγαλύτερη συχνότητα. Κλειδώνουμε αυτόματα το e-Banking της επιχείρησής σας μετά από 5 συνεχόμενες λανθασμένες προσπάθειες για σύνδεση. 

Ισχυρή ταυτοποίηση myAlpha Code για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας

Με το myAlpha Code έχετε μεγαλύτερη ασφάλεια στις συναλλαγές που πραγματοποιείτε μέσα από το myAlpha Web για Επιχειρήσεις. Σε συνδυασμό με τους κωδικούς e-Banking, προσφέρει ισχυρότερη ταυτοποίηση και προστασία.

Όταν έχετε ενεργοποιήσει το myAlpha Code, για να ολοκληρώσετε μια συναλλαγή, πρέπει να συμπληρώσετε τον 6ψήφιο κωδικό που λαμβάνετε:

  • Με SMS στο κινητό σας αν είναι ελληνικό.
  • Στο Viber αν δεν έχετε ελληνικό κινητό.
  • Στη συσκευή myAlpha Code.

Ο κωδικός είναι μοναδικός και δημιουργείται κάθε φορά με βάση τα στοιχεία της συναλλαγής που θέλετε να κάνετε. Τον χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Πρόσθετος μηχανισμός για την επιβεβαίωση online συναλλαγών

Για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την προστασία σας από την απειλή ηλεκτρονικής απάτης, εφαρμόζουμε πρόσθετο προειδοποιητικό μηχανισμό ο οποίος απαιτεί και 2η επιβεβαίωση με myAlpha Code, που λαμβάνετε με Viber, SMS, email ή με myAlpha Code συσκευή, για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή σας.

Ο μηχανισμός αυτός ενεργοποιείται σε συγκεκριμένες συναλλαγές, όπως όταν αυξάνετε το ημερήσιο όριο μεταφορών σας ή όταν εντοπίζουμε ασυνήθιστες ενέργειες στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις.

Αυτόματη αποσύνδεση

Για λόγους ασφαλείας έχετε 60 λεπτά για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας στο myAlpha Web για Επιχειρήσεις. Μετά, η σύνδεσή σας διακόπτεται αυτόματα.

Επιπλέον, επειδή πάντα υπάρχει η περίπτωση να ξεχαστείτε, κάτι που είναι επικίνδυνο, διακόπτουμε αυτόματα τη σύνδεσή σας, αν δεν πραγματοποιήσετε καμία συναλλαγή για 15 λεπτά.

Ειδοποιήσεις για συναλλαγές και κινήσεις

Για να σας προστατεύσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, μπορείτε να επιλέξετε να σας στέλνουμε δωρεάν ειδοποιήσεις Alpha Alerts με email ή SMS για συναλλαγές ή και άλλες ενέργειες που κάνετε μέσα από τις online υπηρεσίες μας. Επιπλέον, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις κινήσεις των καρτών και των λογαριασμών σας.

Δείτε περισσότερες συμβουλές για την ασφάλειά σας