Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων
Μέσα από το δελτίο λαμβάνετε πλήρη ενημέρωση για βασικά θέματα της ελληνικής οικονομίας.
Έκθεση για την Παγκόσμια Οικονομία
Διαβάστε τις εκθέσεις για την εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας
Greece Economic and Financial Outlook
Παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και αναλύει τις προοπτικές τους.
Insights
Ανάλυση για θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για την Ελληνική και την παγκόσμια οικονομία.
Sectors in Focus
Μελέτες για επιλεγμένους κλάδους ειδικού ενδιαφέροντος, με καθοριστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.
Southeastern Europe Economic and Financial Outlook
Ενημερωθείτε για τις βραχυπρόθεσμες χρηματοοικονομικές αναλύσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Διεθνείς Αγορές
Οι εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος (Δολλάριο Η.Π.Α., Ευρώ, Στερλίνα, Γιεν, Ελβετικό Φράγκο). Αγορές ομολόγων, αγορές εμπορευμάτων και ενέργειας.
Κοινωνία
Στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε, με προγράμματα που ενισχύουν την κοινωνική προσφορά.
Περιβάλλον
Με υπεύθυνες περιβαλλοντικές πολιτικές και συστήματα, προωθούμε την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Όλες οι ESG δράσεις μας
Με συντονισμένες δράσεις και προγράμματα, προσφέρουμε διαχρονικά στην κοινωνία και φροντίζουμε για το περιβάλλον.
Πολιτική Εταιρικής Υπευθυνότητας
Υιοθετούμε τις βέλτιστες τραπεζικές και επιχειρησιακές πρακτικές, σε ευθυγράμμιση πάντα με την κοινωνική συνεισφορά.
Αξιολογήσεις και επιδόσεις
Σε ετήσια βάση παρακολουθούμε τις επιδόσεις μας σε θέματα και αξιολογούμαστε από εξωτερικούς φορείς.
Συνεργασίες με φορείς και πρωτοβουλίες
Μέσα από συνεργασίες και πρωτοβουλίες, συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια δημιουργίας ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους.
Απολογισμοί και εκθέσεις ESG
Κάθε χρόνο δημοσιεύουμε απολογισμούς για τη δράση μας σε σχέση με το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση.
Υπεύθυνη τραπεζική και επενδύσεις
Σύμφωνα με τα κριτήρια και τους παράγοντες ESG, δημιουργούμε προϊόντα και υπηρεσίες που διασφαλίζουν την πράσινη ανάπτυξη.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Διακρίσεις 2016

Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Euromoney “Awards for Excellence 2016” 

Η Alpha Bank αναδείχθηκε “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2016, στο πλαίσιο των βραβείων "Awards for Excellence 2016”, που οργανώνει η  διεθνής οικονομική έκδοση “Euromoney”:

 • Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα για το 2016. Βράβευση για την επάνοδο της Τράπεζας σε κερδοφορία και την ισχυρή κεφαλαιακή βάση της μετά από την επιτυχή Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου τον Νοέμβριο 2015, στην οποία συμμετείχαν, αποκλειστικά ιδιώτες επενδυτές.

Extel Survey 2016

Στο πλαίσιο της ετήσιας διεθνούς δημοσκοπήσεως της εταιρίας Extel, που αναδεικνύει τις καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρίες στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η Alpha Bank έλαβε τις εξής διακρίσεις:

 • 1η θέση στον τομέα Investor Relations στην Ελλάδα, για τρίτο συνεχές έτος, σε σύνολο 28 εταιριών
 • 11η θέση πανευρωπαϊκά μεταξύ 137 ευρωπαϊκών τραπεζών 
 • 1ος καλύτερος CFO στην Ελλάδα και 9ος πανευρωπαϊκά, ο Γενικός Διευθυντής κ. Βασίλειος Ε. Ψάλτης, σε σύνολο 97 CFO ευρωπαϊκών τραπεζών
 • 1ος καλύτερος IR Professional στην Ελλάδα και 13ος πανευρωπαϊκά, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές κ. Δημήτριος Κωστόπουλος 
 • 2η καλύτερη IR Professional στην Ελλάδα και 14η πανευρωπαϊκά, η Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές κυρία Έλενα Κατωπόδη 
 • 3ος καλύτερος IR Professional στην Ελλάδα και 19ος πανευρωπαϊκά, ο Senior Investor Relations Officer κ. Μάριος Ντεπόρτου
 • 1ος καλύτερος CEO στην Ελλάδα και 18ος πανευρωπαϊκά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αlpha Bank κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, σε σύνολο 106 CEO ευρωπαϊκών τραπεζών.

Υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής και ψηφιακή παρουσία

Το 2016, η Alpha Bank απέσπασε σημαντικό αριθμό διακρίσεων για τις προηγμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής που προσφέρει καθώς και για την ευρύτερη ψηφιακή της παρουσία. Συγκεκριμένα, στην Τράπεζα, μεταξύ άλλων, απονεμήθηκαν:

Global Finance Magazine – Best Digital Banks 2016

 • “Digital Bank of Distinction for Western Europe”, διάκριση που κατατάσσει την Alpha Bank μεταξύ των σημαντικότερων “ψηφιακών τραπεζών” παγκοσμίως.

Mobile Excellence Awards 2016

 • Gold βραβείο στην κατηγορία “Mobile Banking Services” για την υπηρεσία Alpha Mobile Banking και στην κατηγορία “Redesign-Prelaunch Mobile app” για την ανασχεδιασμένη πλατφόρμα συναλλαγών Alpha Mobile Banking.

E-Bizz Awards 2016

 • “Banking Innovation of the Year” για το νέο περιβάλλον Alpha e-Banking για Ιδιώτες.

Event Awards 2016 – Boussias Communications

 • Gold βραβεία για τις κατηγορίες “Digital Experience” και “Design/Branding” για την εκδήλωση “The evolution of everyday banking” στο TEDxAcademy 2015 
 • Silver βραβείο στην κατηγορία “Event of the Year” για τη διοργάνωση του “Dine Athens”.

Ermis Awards 2015 

 • Gold βραβεία στις κατηγορίες “Brand sites” για το νέο Alpha e-Banking για Ιδιώτες και “Mobile Banking apps” για τη νέα εφαρμογή Alpha Mobile Banking (iOS, Android).

Βέλτιστες πρακτικές και διαχείριση ποιότητας

Παράλληλα, το 2016, η Alpha Bank βραβεύθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τη διάκριση “European Award for Best Practices 2016” από τον οργανισμό European Society Quality, ως αναγνώριση των προσπαθειών της για συστηματική αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των λειτουργιών της.

Ασφάλεια πληροφοριών

Η Alpha Bank, το ίδιο έτος, διακρίθηκε για την επιτυχή εναρμόνισή της με διεθνή πρότυπα ασφαλείας πληροφοριών. Συγκεκριμένα:

 • Βάσει ετήσιας αξιολόγησης  από τον ανεξάρτητο φορέα πιστοποίησης  Bureau Veritas, η Διεύθυνση Ασφαλείας Πληροφοριών διατήρησε την πιστοποίησή της ως προς το πρότυπο ISO/IEC 27001: 2013 για τον “Σχεδιασμό, Ανάπτυξη, Λειτουργία, Διαχείριση και Υποστήριξη της Ασφαλείας Πληροφοριών για τον Όμιλο Alpha Bank”. Το πρότυπο θέτει αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας σε όλους τους τομείς που αφορούν στην εμπιστευτικότητα, την ακεραιότητα και τη διαθεσιμότητα των εταιρικών πληροφοριών σε όλο τον “κύκλο ζωής” τους (δημιουργία, χρήση, επεξεργασία, διαβίβαση, αποθήκευση και καταστροφή).
 • Τον Ιούλιο 2016, η Τράπεζα επαναπιστοποιήθηκε κατά το πρότυπο PCI DSS (Payment Card Industry Date Security Standard), τόσο ως Πάροχος (Level 1 Service Provider) όσο και ως Έμπορος (Level 4 Merchant). Το πρότυπο προβλέπει την τήρηση από την Τράπεζα ισχυρών μέτρων ασφαλείας σε 12 διαφορετικούς τομείς.

Διακρίσεις 2015

Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες 

Extel Survey 2015

Στην ετήσια δημοσκόπηση της εταιρίας Extel, η οποία αναδεικνύει τους καλύτερους επαγγελματίες στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πανευρωπαϊκά, τον Ιούνιο 2015, η Alpha Bank έλαβε:

 • την 1η θέση στην Ελλάδα, μεταξύ 30 εταιριών και 
 • τη 12η θέση πανευρωπαϊκά, μεταξύ 100 ευρωπαϊκών εταιριών (από 19η το 2014) για τη Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές της Τραπέζης.

Reuters

Στη μηνιαία δημοσκόπηση για τις εκτιμήσεις επί των κυριοτέρων συναλλαγματικών ισοτιμιών του διεθνούς πρακτορείου Reuters, η Ανάλυση Αγορών και Προϊόντων της Διευθύνσεως Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων, αναδείχθηκε:

 • 12η, 18η και 17η παγκοσμίως, κατά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον  Σεπτέμβριο 2015, για τις ισοτιμίες Ευρώ/Δολλάριο, Στερλίνα/Δολλάριο και Δολλάριο/Γιεν. 
 • 13η, 10η και 11η παγκοσμίως, για τις ισοτιμίες Ευρώ/Δολλάριο, Στερλίνα/Δολλάριο και Δολλάριο/Γιεν, κατά το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο 2015. 

Bloomberg 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου Bloomberg, για την περίοδο του γ΄ τριμήνου 2015, η Ανάλυση Αγορών και Προϊόντων της Διεύθυνσης  Ανάλυσης Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων, αναδείχθηκε:

 • 2η παγκοσμίως για τις ισοτιμίες Δολλάριο/Ελβετικό Φράγκο και Ευρώ/Γιεν.

Υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής και ψηφιακή παρουσία

Σημαντικές διακρίσεις για τις πλήρως ανανεωμένες και ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Alpha e-Banking για Ιδιώτες, απέσπασε επίσης η Alpha Bank κατά το 2015.

Lighthouse e-volution awards 2015

 • Gold βραβείο στην κατηγορία Usability για το Alpha e-Banking για Ιδιώτες
 • Gold βραβείο στην κατηγορία Alpha Mobile Banking για το Alpha Mobile Banking app για Ιδιώτες
 • Gold βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Υπηρεσίες για το Alpha Web Banking για Ιδιώτες
 • Silver βραβείο στην κατηγορία Design-Aesthetics για το Alpha e-Banking για Ιδιώτες.

Social Media Awards 2015

 • Silver βραβείο για την πιο αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ς στον επιχειρηματικό κλάδο της τραπεζικής (Banking, “Corporate Social Media Alpha Bank Twitter, LinkedIn και You Tube”) 
 • Silver βραβείο για την πιο αποτελεσματική χρήση του ιστοχώρου επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης  LinkedIn (Best Use of LinkedIn, “Corporate Social Media Alpha Bank LinkedIn”).

Business IT Excellence (BITE) Awards 2015

 • 1η θέση στην κατηγορία Business Continuity
 • Ένα εκ των πέντε “Κορυφαίων Βραβείων” της διοργάνωσης , για μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ των υποψηφίων που συμμετείχαν σε όλες τις κατηγορίες.