Πιστωτικές Κάρτες
Eπωφεληθείτε από το μοναδικά Προγράμματα Επιβράβευσης της Alpha Bank και απολαύστε προνόμια από την πρώτη κιόλας αγορά σας.
Χρεωστικές κάρτες
Κάντε την καθημερινότητά σας πιο απλή και εύκολη, χαρίστε Bonus στις συναλλαγές σας.
Προπληρωμένες Κάρτες
Οργανώστε τα οικονομικά σας στα μέτρα σας και αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο.
Προγράμματα Επιβράβευσης
Γνωρίστε έναν κόσμο μοναδικών προνομίων και υπηρεσιών, που σας χαρίζουν τα Προγράμματα Επιβράβευσης των καρτών Alpha Bank.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας
Υπηρεσίες
Γρήγορες πληρωμές, μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση ενημέρωση με τις υπηρεσίες των καρτών Alpha Bank.
Νέα & Προσφορές
Ενημερωθείτε για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί σχετικά με τις κάρτες Alpha Bank.
Αποκτήστε το Dentist Pass από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Dentist Pass και λάβετε 40€ για οδοντίατρο ή ορθοδοντικό για το παιδί σας. Κάντε την αίτησή σας σε 3 απλά βήματα.
Τουρισμός για Όλους 2024 από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Τουρισμός για Όλους 2024 και μπείτε σε κλήρωση για διαμονή σε όλη την Ελλάδα. Κάντε την σας αίτηση σε 4 απλά βήματα.
Απόκτησε Youth Pass από την Alpha Bank
Αν είσαι 18-19 ετών, επίλεξε την Alpha Bank για το Youth Pass και λάβε 150€ για τουρισμό, πολιτισμό ή μεταφορές.
Πώς να κάνετε αίτηση αμφισβήτησης για συναλλαγή με κάρτα
Δείτε πώς μπορείτε να αμφισβητήσετε συναλλαγές σε 5 απλά βήματα.
Nέος Πελάτης
Ανοίξτε τον πρώτο σας λογαριασμό στην Alpha Bank από το κινητό σας
e-Βanking
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στις συναλλαγές σας, από όπου και να βρίσκετε, όποιο μέσο και αν επιλέξετε για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας
Online κωδικοί e-Banking
Αν είστε ήδη πελάτης μας, αποκτήστε κωδικούς e-Banking από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας.
Mobile apps
Ο έλεγχος και η διαχείριση των οικονομικών σας είναι στο χέρι σας, με τις σύγχρονες εφαρμογές της Alpha Bank για κινητό και tablet.
Ενημέρωση Στοιχείων
Αλλάξτε ή πιστοποιήστε τα προσωπικά στοιχεία σας χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.
Online Προϊόντα
Αποκτήστε και διαχειριστείτε online τα τραπεζικά σας προϊόντα, γρήγορα και με ασφάλεια.
Εργαλεία
Για κάθε τραπεζική ανάγκη που θέλετε να καλύψετε ηλεκτρονικά, έχουμε την υπηρεσία που σας ταιριάζει.
Υποστήριξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Χρειάζεστε βοήθεια; Βρείτε απαντήσεις και συμβουλές σχετικά με τα ψηφιακά κανάλια μας.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Το παιδί σας έγινε κιόλας 15 χρονών και όλα επάνω του φωνάζουν: «Αυτονομία!». Έχει άποψη για το καθετί, επιλέγει το στιλ του, διαμορφώνει τις παρέες και τις συνήθειές του. Φυσικά, έχει και το δικό του smartphone. Ο κύκλος που μόλις ξεκίνησε θα ολοκληρωθεί στα 18, με την ενηλικίωσή του. 

Η κρίσιμη τριετία 15-18 είναι ιδανική για να αρχίσετε να δίνετε στο παιδί σας το χαρτζιλίκι του online από το κινητό σας. Έτσι, θα νιώσει ακόμα πιο ανεξάρτητο και θα μάθει να διαχειρίζεται καλύτερα τα έξοδά του.

Το online χαρτζιλίκι σάς κάνει σίγουρα τον πιο cool μπαμπά ή την πιο «προχώ» μαμά του κόσμου. Σας λύνει όμως τα χέρια και για πολλούς άλλους, εξίσου σημαντικούς, λόγους.

1. Εξασφαλίζετε ότι το παιδί δεν μένει ποτέ χωρίς λεφτά

Στην εφηβεία, το παιδί σας έχει αρχίσει να κυκλοφορεί μόνο του. Μπορεί να πάει στο φροντιστήριο ή στην προπόνηση με το λεωφορείο, ενώ το σαββατόβραδο ίσως βγαίνει βόλτα με την παρέα του. Ας μην ξεχνάμε και τα πάρτι.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να διασφαλίσετε ότι δεν θα βρεθεί ποτέ εκτός σπιτιού χωρίς λεφτά επάνω του επειδή ξέμεινε ή τα έχασε. Όταν δίνετε χαρτζιλίκι online από κινητό σε κινητό, έχετε τη δυνατότητα να του στείλετε χρήματα στη στιγμή, , ακόμα και αν βρίσκεται στο εξωτερικό, στην προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα που έχει προσθέσει στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone του.

2. Ελέγχετε πού και πόσα ξοδεύει 

Είναι ταλαιπωρία να ψάχνετε διαρκώς μετρητά για να δώσετε χαρτζιλίκι στο παιδί σας. Συχνά χάνετε τον λογαριασμό και δεν ξέρετε πόσα χρήματα, εντέλει, ξοδεύει. Και φυσικά, δεν μπορείτε να γνωρίζετε πάντα με σιγουριά πού ξοδεύει τα λεφτά του.

Με το online χαρτζιλίκι, μπορείτε να ορίσετε εσείς το ημερήσιο όριο αγορών και να παρακολουθείτε το υπόλοιπο της κάρτας του παιδιού σας. Επίσης, λαμβάνετε ειδοποίηση στο κινητό σας κάθε φορά που χρησιμοποιεί την κάρτα του κι έτσι γνωρίζετε πόσο συχνά βγαίνει, πού συχνάζει ή τι καταναλώνει. 

Αυτή η γνώση σάς δίνει την ευκαιρία να συζητήσετε με το παιδί και να το κατευθύνετε, αν κρίνετε ότι ξοδεύει αλόγιστα, κάνει αγορές με τις οποίες δεν συμφωνείτε ή ακόμα και οικονομικές χάρες σε φίλους με αντάλλαγμα την κοινωνική του αποδοχή. 

+ Έχετε το κεφάλι σας ήσυχο

Τα παιδιά στην εφηβεία διατρέχουν κινδύνους. Η ορμή τους να ανακαλύψουν τον κόσμο ίσως τα φέρει σε επαφή με επικίνδυνα προϊόντα και υπηρεσίες που πωλούνται σε καταστήματα ή στο internet. Με την εφαρμογή myAlpha Vibe, που είναι ειδικά σχεδιασμένη για εφήβους, μπορείτε να ξενοιάσετε, αφού η ψηφιακή κάρτα του παιδιού δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές σε κάβες ποτών, στοιχήματα, ενεχυροδανειστήρια, υπηρεσίες γνωριμιών κ.ά. 

Η έξαρση της παραβατικότητας στην εφηβεία σίγουρα σας απασχολεί. Ένας τρόπος να προστατέψετε το παιδί σας είναι να μην κουβαλάει μετρητά. ώστε να μη γίνεται στόχος ληστών. Με το online χαρτζιλίκι, το παιδί κάνει αγορές μέσα από το ψηφιακό πορτοφόλι του, χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία. Αν του κλέψουν το smartphone, μπλοκάρετε αμέσως την κάρτα του από το δικό σας. 

myAlpha Vibe: Συγχρονίζει γενιές

Τώρα που μάθατε τα οφέλη, ανακαλύψτε τον πιο σύγχρονο και εύκολο τρόπο για να δίνετε χαρτζιλίκι στο παιδί σας online και με ασφάλεια με το myAlpha Vibe. Αρκεί το παιδί σας να είναι 15-18 ετών.

Μέσα από το myAlpha Mobile σας, εκδίδετε μια ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα για το παιδί σας, που μπορείτε να φορτίζετε από το κινητό σας δωρεάν. Το παιδί χρησιμοποιεί την κάρτα μέσα από την ειδική εφαρμογή myAlpha Vibe. Μπορεί να τη χρησιμοποιεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ακόμα και αφού συμπληρώσει τα 18.

 

Συχνές ερωτήσεις

Έχω πάνω από 4 παιδιά ηλικίας 15-18 ετών. Μπορώ να τους δίνω χαρτζιλίκι με το myAlpha Vibe;

Αν έχετε περισσότερα από 4 παιδιά 15-18 ετών, ζητήστε από τον άλλο γονέα να αποκτήσει το πρόγραμμα μέσα από το myAlpha Mobile. Έτσι, μπορεί να δώσει χαρτζιλίκι στα υπόλοιπα παιδιά.

Ο κάθε γονέας μπορεί να συμπεριλάβει 4 παιδιά στο myAlpha Vibe, μέσα από την εφαρμογή του.

 

Μπορούμε να έχουμε και οι δύο γονείς το myAlpha Vibe για να δίνουμε e-χαρτζιλίκι στο παιδί μας;

Μόνο ο ένας από τους δύο γονείς μπορεί να προσθέσει το παιδί στο myAlpha Vibe μέσα από την εφαρμογή του.

Πρέπει να εγκρίνω τις συναλλαγές του παιδιού;

Όχι, δεν χρειάζεται. Μόνο του το παιδί εγκρίνει τις συναλλαγές που κάνει στο ίντερνετ με push notification στο κινητό του. Αρκεί να τα ενεργοποιήσει την πρώτη φορά που θα συνδεθεί στην εφαρμογή του.

Οι συναλλαγές σε POS καταστημάτων δεν χρειάζονται έγκριση.

Μπορεί το παιδί να χρησιμοποιεί το e-χαρτζιλίκι του χωρίς ψηφιακό πορτοφόλι;

Ναι, μπορεί να κάνει αγορές στο ίντερνετ. Θα βρει τα στοιχεία της κάρτας του στην ενότητα «Κάρτα» στην εφαρμογή του.