Πιστωτικές Κάρτες
Eπωφεληθείτε από το μοναδικά Προγράμματα Επιβράβευσης της Alpha Bank και απολαύστε προνόμια από την πρώτη κιόλας αγορά σας.
Χρεωστικές κάρτες
Κάντε την καθημερινότητά σας πιο απλή και εύκολη, χαρίστε Bonus στις συναλλαγές σας.
Προπληρωμένες Κάρτες
Οργανώστε τα οικονομικά σας στα μέτρα σας και αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο.
Προγράμματα Επιβράβευσης
Γνωρίστε έναν κόσμο μοναδικών προνομίων και υπηρεσιών, που σας χαρίζουν τα Προγράμματα Επιβράβευσης των καρτών Alpha Bank.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας
Υπηρεσίες
Γρήγορες πληρωμές, μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση ενημέρωση με τις υπηρεσίες των καρτών Alpha Bank.
Νέα & Προσφορές
Ενημερωθείτε για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί σχετικά με τις κάρτες Alpha Bank.
Αποκτήστε το Dentist Pass από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Dentist Pass και λάβετε 40€ για οδοντίατρο ή ορθοδοντικό για το παιδί σας. Κάντε την αίτησή σας σε 3 απλά βήματα.
Τουρισμός για Όλους 2024 από την Alpha Bank
Επιλέξτε την Alpha Bank για το Τουρισμός για Όλους 2024 και μπείτε σε κλήρωση για διαμονή σε όλη την Ελλάδα. Κάντε την σας αίτηση σε 4 απλά βήματα.
Απόκτησε Youth Pass από την Alpha Bank
Αν είσαι 18-19 ετών, επίλεξε την Alpha Bank για το Youth Pass και λάβε 150€ για τουρισμό, πολιτισμό ή μεταφορές.
Πώς να κάνετε αίτηση αμφισβήτησης για συναλλαγή με κάρτα
Δείτε πώς μπορείτε να αμφισβητήσετε συναλλαγές σε 5 απλά βήματα.
Nέος Πελάτης
Ανοίξτε τον πρώτο σας λογαριασμό στην Alpha Bank από το κινητό σας
e-Βanking
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στις συναλλαγές σας, από όπου και να βρίσκετε, όποιο μέσο και αν επιλέξετε για να πραγματοποιήσετε τις συναλλαγές σας
Online κωδικοί e-Banking
Αν είστε ήδη πελάτης μας, αποκτήστε κωδικούς e-Banking από τον υπολογιστή ή το κινητό σας.
Ψηφιακά Πορτοφόλια
Γνωρίστε και εσείς τα ψηφιακά πορτοφόλια που παρέχει η Alpha Bank και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας.
Mobile apps
Ο έλεγχος και η διαχείριση των οικονομικών σας είναι στο χέρι σας, με τις σύγχρονες εφαρμογές της Alpha Bank για κινητό και tablet.
Ενημέρωση Στοιχείων
Αλλάξτε ή πιστοποιήστε τα προσωπικά στοιχεία σας χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.
Online Προϊόντα
Αποκτήστε και διαχειριστείτε online τα τραπεζικά σας προϊόντα, γρήγορα και με ασφάλεια.
Εργαλεία
Για κάθε τραπεζική ανάγκη που θέλετε να καλύψετε ηλεκτρονικά, έχουμε την υπηρεσία που σας ταιριάζει.
Υποστήριξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Χρειάζεστε βοήθεια; Βρείτε απαντήσεις και συμβουλές σχετικά με τα ψηφιακά κανάλια μας.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Ηλεκτρονική τραπεζικη. Αποκτήστε πλήρη έλεγχο και νιώστε σιγουριά

Χάρη στην τεχνολογία, όλοι έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε τις συναλλαγές μας και άλλες τραπεζικές εργασίες online, από τον υπολογιστή ή το κινητό μας. Η εκτεταμένη όμως χρήση του ίντερνετ ενέχει και κάποιους κινδύνους, με αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να νιώθουν ανησυχία και να αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τη διαχείριση των οικονομικών τους online. Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (Οκτώβριος 2022), το 32% των Ελλήνων δήλωσε ότι αισθάνεται μικρή ή καθόλου ασφάλεια όταν κάνει εγχρήματες συναλλαγές online.

Είναι τελικά ασφαλείς οι online συναλλαγές;

Οι τράπεζες δίνουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των συναλλαγών σας. Γι’ αυτό εφαρμόζουν ειδικά συστήματα ασφαλείας για να προστατεύουν τις συναλλαγές και τα προσωπικά δεδομένα σας. Όταν επιλέγετε το e-Banking, κάνετε συναλλαγές μέσα σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον.

Παράλληλα, υπάρχουν επιπλέον δικλείδες ασφαλείας για να είστε όσο πιο προστατευμένοι γίνεται. Συνδέεστε με αυστηρά προσωπικούς κωδικούς που μόνο εσείς γνωρίζετε, ενώ συνήθως υπάρχει χρονικό όριο αυτόματης αποσύνδεσης, έτσι ώστε να μην κινδυνεύετε να ξεχάσετε το e-Banking σας ανοιχτό και προσβάσιμο σε τρίτους. Επίσης, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο οι τράπεζες εφαρμόζουν ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη, δηλαδή μεθόδους που απαιτούν επιπλέον επιβεβαίωση πριν ολοκληρώσουν συγκεκριμένες συναλλαγές.

Κι εσείς όμως μπορείτε να συμβάλλετε στην ασφάλεια των συναλλαγών σας, εύκολα και απλά, αρκεί να ακολουθείτε βασικές συμβουλές και οδηγίες.

Τι γίνεται με τις διαδικτυακές απάτες;

Υπάρχουν πράγματι πολλοί απατεώνες που χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους, με σκοπό να υποκλέψουν κωδικούς e-Banking, πρόσθετους κωδικούς ασφάλειας και άλλα προσωπικά δεδομένα. Γι’ αυτό πρέπει να βρίσκεστε πάντα σε επιφυλακή και να ξέρετε τι πρέπει να προσέχετε.

Πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί με email ή μηνύματα που φαίνεται ότι προέρχονται από την τράπεζά σας ή και άλλους φορείς (π.χ. gov.gr ή πιθανούς πελάτες που αναφέρουν ότι έβαλαν προκαταβολή κ.ά.), αλλά σας ζητούν κωδικούς ή στοιχεία λογαριασμών και καρτών. Καλό είναι να θυμάστε ότι ποτέ η τράπεζα δεν θα ζητήσει κωδικούς e-Banking ή τα PIN των καρτών σας, ούτε σε email, ούτε σε SMS, ούτε στο Viber, ούτε τηλεφωνικά, ούτε με άλλον τρόπο.

3+1 τρόποι που σας διευκολύνει το e-Banking


1. Ευκολία και ταχύτητα – Μπορείτε να εξυπηρετηθείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σας βολεύει, όπου κι αν βρίσκεστε. Κάνετε τις συναλλαγές σας αμέσως, χωρίς να χρειάζεται να πάτε σε κατάστημα ή να περιμένετε σε ουρές.

2. Απόλυτος έλεγχος των οικονομικών σας – Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να δείτε τα υπόλοιπα των λογαριασμών σας, τις οφειλές σε κάρτες, πότε πρέπει να πληρωθεί η δόση του δανείου σας, αλλά και να πληρώσετε οφειλές σε οργανισμούς ή στο Δημόσιο, να κάνετε μεταφορές και να αποκτήσετε νέα προϊόντα.

3. Ασφάλεια – Όλες οι συναλλαγές γίνονται μέσα σε ασφαλές ψηφιακό περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την προστασία των συναλλαγών και των προσωπικών δεδομένων σας.

4. Χαμηλότερο κόστος – Οι προμήθειες και τα έξοδα είναι πάντα χαμηλότερα όταν κάνετε τις συναλλαγές σας online, σε σχέση με το κατάστημα.

Απλοποιήστε την καθημερινότητά σας με το e-Banking

Κάντε την τεχνολογία σύμμαχό σας και βελτιώστε την καθημερινότητά σας.

Από το κινητό σας μέσα από το myAlpha Mobile ή από τον υπολογιστή σας μέσα από το myAlpha Web, μπορείτε όχι μόνο να κάνετε συναλλαγές, αλλά και να διαχειρίζεστε τα τραπεζικά προϊόντα σας, όποια ώρα σας εξυπηρετεί, όπου κι αν βρίσκεστε.

Δείτε τις βασικές τραπεζικές εργασίες που μπορείτε να ολοκληρώσετε μόνοι σας online, εξοικειωθείτε με όλες τις δυνατότητες μέσα από εκπαιδευτικά how-to video και βρείτε συμβουλές για την ασφάλειά σας σχετικά με το e-Banking.