Σχετικά με την Τράπεζα
H Alpha Bank αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα για περίπου 140 έτη.
Ιστορική Διαδρομή
Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη μακρόχρονη πορεία της Alpha Bank, από την ίδρυσή της έως σήμερα.
Διακρίσεις
H Alpha Bank διακρίνεται σταθερά για τις υψηλές επιδόσεις της στον χρηματοοικονομικό τομέα και για την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών.
Σημαντικά γεγονότα της τελευταίας πενταετίας
Τα σημαντικότερα γεγονότα στην πορεία της Alpha Bank από το 2015 έως και το 2020.
"Μαζί": Ο Κόσμος της Alpha Bank
Ενημερωθείτε για τα νέα και τις δραστηριότητες του Ομίλου Alpha Bank στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από τη μηνιαία ηλεκτρονική έκδοση "Μαζί".
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το Κατάστημα Alpha Bank που σας ενδιαφέρει, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εταιρίες Ομίλου
Ο Όμιλος Alpha Bank έχει παρουσία στην Κύπρο, τη Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Λουξεμβούργο και παρέχει ευρύ φάσμα τραπεζικών εργασιών.
Κοινωνική προσφορά
Σχεδιάζουμε προγράμματα κοινωνικής ωφέλειας, συνδέοντας εμπράκτως την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευθύνη.
Πολιτική Εταιρικής Υπευθυνότητας
Υιοθετούμε τις βέλτιστες τραπεζικές και επιχειρησιακές πρακτικές, σε ευθυγράμμιση πάντα με την κοινωνική συνεισφορά.
Περιβάλλον
Εφαρμόζουμε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και τεχνολογίες, σχεδιάζοντας και υποστηρίζοντας ενέργειες περιβαλλοντικής ωφέλειας.
Πολιτισμός
Συμβάλλουμε ενεργά στο σημαντικό έργο για την ανάδειξη της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της χώρας μας.
Αθλητισμός
Ενδιαφερόμαστε εμπράκτως για την προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους.
Ημέρα Εθελοντισμού Ομίλου Alpha Bank
Ευαισθητοποιούμε περαιτέρω τους Εργαζομένους μας, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις.
Εξυπηρέτηση Πελατών
Στοχεύουμε πάντα στη βέλτιστη, άρτια, υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση για τους Πελάτες μας.
Απολογισμοί Εταιρικής Υπευθυνότητας Alpha Bank
Κάθε χρόνο δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα των υπεύθυνων επιχειρηματικών μας πρακτικών και προγραμμάτων.
Συμμετοχή σε Διεθνείς Φορείς και Δείκτες
Η ένταξή μας σε Διεθνείς Φορείς Αειφόρου Ανάπτυξης διασφαλίζει αλλά και αναδεικνύει την υψηλή κοινωνική και περιβαλλοντική υπευθυνότητά μας.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Υποστηρίζουμε την κοινωνία και τους πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Alpha Bank ανταποκρίνεται στην ανάγκη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγέντες από πλημμύρες, σεισμούς ή άλλα έκτακτα γεγονότα, προσφέροντας είδη ρουχισμού, τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλλά και λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα ρυθμίσεων για τη στήριξη των Πελατών της, Ιδιωτών και Επιχειρήσεων που διαμένουν ή εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές.

Η Alpha Bank αρωγός στο έργο Συλλόγων εθελοντών πυροσβεστών μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021

Η Alpha Bank, κάνει πράξη τη δέσμευση της για την προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τη δωρεά 6 πυροσβεστικών οχημάτων, ενισχύοντας το στόλο των Συλλόγων Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου και Καρύστου Ευβοίας, του Εθελοντικού Συλλόγου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας, της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών 4x4 Μεσσηνίας, των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης / Κλιμάκιο Ροδόπολης Αττικής και της Εθελοντικής Ομάδας Καπανδριτίου Πολυδενδρίου Αττικής. Παράλληλα, η Τράπεζα ενίσχυσε οικονομικά και το έργο των Συλλόγων Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Αττικής και της Διασωστικής Εθελοντικής Ομάδας Φιγαλείας Ηλείας.

Την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων της δωρεάς ανέλαβε η Generali Hellas, στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνεργασίας με την Alpha Bank.

Η εν λόγω πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων δράσεων που υλοποίησε η Τράπεζα για τη στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το καλοκαίρι του 2021 και αποτέφρωσαν περισσότερα από 1.300.000 στρέμματα, με την Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο να έχουν υποστεί τις πιο εκτεταμένες καταστροφές. Τον Αύγουστο του 2021, η Alpha Bank ανταποκρίθηκε άμεσα και προσέφερε 7.500 τεμάχια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στηρίζοντας το σημαντικό ανθρωπιστικό του έργο και τη δράση του εθνικού δικτύου εθελοντών του. Επιπλέον, παρείχε στους Ιδιώτες και Επιχειρηματίες Πελάτες της που κατοικούν ή/και έχουν την επαγγελματική τους έδρα στις πληγείσες περιοχές και έχουν υποστεί ζημίες, τη δυνατότητα αναστολής 6 μηνών στην καταβολή δόσεων στεγαστικών, επιχειρηματικών, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, καθώς και αναστολή 6 μηνών κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η δωρεά παραδόθηκε στους 6 Συλλόγους, από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank κ. Βασίλειο Ράπανο, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, στις 4 Μαΐου 2022, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστου Στυλιανίδη και του Κλαδάρχη Διοικητικής Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Υποστράτηγου κ. Ιωάννη Σταμούλη.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή παράδοσης των πυροσβεστικών οχημάτων στις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών εδώ

Στήριξη της Τράπεζας στο Δήμο Ελασσόνας μετά τον σεισμό της 3 Μαρτίου 2021

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τον σεισμό της Τετάρτης, 3 Μαρτίου 2021 στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ελασσόνας, προσφέροντας αρτοσκευάσματα, είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και εξοπλισμό ατομικής προστασίας. 

Στήριξη της Τράπεζας στη Σάμο από τον καταστροφικό σεισμό της 30 Οκτωβρίου 2020

Η Alpha Bank στηρίζει έμπρακτα τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφές που προκάλεσε ο πρόσφατος σεισμός στη Σάμο, την 30 Οκτωβρίου 2020. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, παραχώρησε ιδιοκτησία της, για τη συγκέντρωση και αποθήκευση σκηνών, τροφίμων και ρουχισμού, για του πληγέντες του πρόσφατου σεισμού που έπληξε το νησί.

Η Alpha Bank στο πλευρό των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ιανός» τον Σεπτέμβριο του 2020

Η Alpha Bank στηρίζει έμπρακτα τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις καταστροφές που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία «Ιανός», προχωρώντας σε ειδικές ρυθμίσεις και διευκολύνσεις για την εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων καθώς και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν. 
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, παρέχει άμεσα στους Ιδιώτες και Επιχειρηματίες Πελάτες της που κατοικούν ή/και έχουν την επαγγελματική τους έδρα στις πληγείσες περιοχές και έχουν υποστεί ζημίες, τη δυνατότητα αναστολής έως και 12 μηνών στην καταβολή δόσεων στεγαστικών, επιχειρηματικών, καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας στήριξης των πληγέντων που ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, η Alpha Bank παρέχει, επίσης, στεγαστικά δάνεια με προνομιακό επιτόκιο για την επισκευή των ζημιών σε κατοικίες. Πλην των προσφερόμενων ρυθμίσεων, η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των κατοίκων του Δήμου Καρδίτσας, προσφέροντας, κατόπιν συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές, 1.800 τεμάχια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου Καρδίτσας.

Η Alpha Bank στηρίζει τους πληγέντες από την θεομηνία στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2020

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο της Εταιρικής της Υπευθυνότητας, συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από την θεομηνία της Κυριακής 9 Αυγούστου στις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας.  
Συγκεκριμένα, για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων και καρτών, η Τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών δόσεων για διάστημα έως και δώδεκα μήνες, σε Πελάτες της, Ιδιώτες και Επιχειρήσεις, που είναι κάτοικοι ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις πληγείσες περιοχές και έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες. Επιπλέον, για Ιδιώτες και Επιχειρήσεις Πελάτες με καθυστερημένες οφειλές, προβλέπεται η αναστολή διεξαγωγής πλειστηριασμών στις πληγείσες περιοχές έως το τέλος του τρέχοντος έτους, κατόπιν αιτήματος του Πελάτη και Πιστοποιητικού Δημόσιας Αρχής. Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα χορήγησης στεγαστικού δανείου με προνομιακό επιτόκιο για την επισκευή των ζημιών σε κατοικίες. 

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο τον Αύγουστο του 2020

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης-πρόσκλησης του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, για συμμετοχή στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Λίβανο, ως ανταπόκριση της χώρας μας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής έκρηξης στο λιμάνι της Βηρυτού της 4ης Αυγούστου 2020, η Τράπεζα προχώρησε στη δωρεά επτά (7) εξακάναλων καρδιογράφων.

Η Alpha Bank συνέβαλε στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των πληγέντων από τις θεομηνίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τον Ιούλιο του 2019.

Για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων και καρτών, η Τράπεζα παρείχε τη δυνατότητα άτοκης αναστολής πληρωμών για διάστημα έως και δώδεκα μήνες σε Πελάτες της, Ιδιώτες και Επιχειρήσεις, που είναι κάτοικοι ή δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές και είχαν υποστεί ζημίες. Οι Πελάτες είχαν τη δυνατότητα χρήσης αυτής της διευκόλυνσης, κατόπιν αίτησης στα Καταστήματα συνεργασίας τους.


Η Alpha Bank στηρίζει τους πληγέντες από τις  πυρκαγιές στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής της 23.7.2018

Η Alpha Bank, προκειμένου να συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, προσέφερε 800 τεμάχια ειδών ρουχισμού στους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνος καθώς και 600 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού υλικού στον Δήμο Ραφήνας.

Για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων και καρτών, η Τράπεζα παρέχει επίσης τη δυνατότητα άτοκης αναστολής πληρωμών για διάστημα έως και δώδεκα μήνες, σε Πελάτες της, Ιδιώτες και Επιχειρήσεις, που είναι κάτοικοι ή δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές και έχουν υποστεί ζημιές. Οι Πελάτες μπορούν να κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας, κατόπιν αιτήσεως στα Καταστήματα συνεργασίας τους, έως την 31.12.2018.

Επιπλέον, προκειμένου να συμβάλει κατά το δυνατόν στην αποκατάσταση των συναλλαγών με κάρτες στις πληγείσες περιοχές, η Τράπεζα θα προβεί στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων τερματικών στις Επιχειρήσεις Πελάτες της που έχουν υποστεί ζημίες από τις πυρκαγιές, ενώ θα αναλάβει και τυχόν δαπάνες για την τεχνική υποστήριξη ή το ενοίκιο του νέου τερματικού για τους επόμενους έξι μήνες.

Επίσης, η ΑΧΑ Ασφαλιστική προχώρησε σε ενέργειες άμεσης στήριξης των ασφαλισμένων  Πελατών της Τράπεζας που βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση, προκειμένου να εξασφαλίσει ολιγοήμερη διαμονή των πληγέντων που το έχουν ανάγκη, καθώς και παροχή άμεσης προκαταβολής για τη κάλυψη των πρώτων δαπανών.

Τέλος, ο  λογαριασμός των Γιατρών του Κόσμου στην Τράπεζα δέχεται δωρεές για την παροχή ιατρικής περιθάλψεως και ψυχολογικής υποστήριξης προς τους πυροπαθείς συμπολίτες μας.


Στήριξη της Τράπεζας στους πληγέντες από την καταστροφική πλημμύρα της 15 Νοεμβρίου 2017

Για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής δανείων και καρτών των Πελατών της που είναι κάτοικοι των περιοχών Μάνδρας, Μεγάρων, Μαγούλας και Νέα Περάμου, η Τράπεζα παρείχε τη δυνατότητα άτοκης αναστολής πληρωμών για δύο μήνες. Επιπλέον, προκειμένου να συμβάλλει κατά το δυνατόν στην αποκατάσταση των συναλλαγών με κάρτες στις πληγείσες περιοχές, η Τράπεζα προέβη στην αντικατάσταση των κατεστραμμένων τερματικών στις Επιχειρήσεις – Πελάτες της που είχαν υποστεί ζημίες από τις πλημμύρες, ενώ ανέλαβε τις δαπάνες που αφορούσαν στην τεχνική υποστήριξη ή το ενοίκιο του νέου τερματικού για διάστημα έξι μηνών.

Επιπλέον, η Alpha Bank, προκειμένου να συμβάλλει στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των πληγέντων από την καταστροφική πλημμύρα της 15 Νοεμβρίου 2017 στη Δυτική Αττική, προσέφερε:

2.100 μερίδες ζεστού φαγητού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μάνδρας καθώς και

4.000 τεμάχια τροφίμων μακράς διαρκείας και 600 τεμάχια ειδών ρουχισμού στις πληγείσες περιοχές.

Ανταπόκριση της Alpha Bank σε φυσικές καταστροφές

Η Τράπεζα προέβη σε προσφορά 18.600 τεμαχίων τροφίμων μακράς διαρκείας στα Κύθηρα (πυρκαγιά – Αύγουστος 2017), στον Ωρωπό (πυρκαγιά – Αύγουστος 2017), στο Αγρίνιο (πλημμύρες – Δεκέμβριος 2017), στο Πλωμάρι (σεισμός – Ιούνιος 2017) και στο Καπανδρίτι (πυρκαγιά – Αύγουστος 2017). Σημειώνεται ότι στο Καπανδρίτι προσφέρθηκαν επιπλέον 470 μερίδες ζεστού φαγητού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Επιπροσθέτως, στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Δημοτικό Ιατρείο Δήμου Κω προσφέρθηκαν 17 ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός. Τέλος, στη Σύμη, η Alpha Bank ανέλαβε την ανακατασκευή μίας παιδικής χαράς, επιδιορθώνοντας τις ζημίες που προκλήθηκαν από τη νεροποντή του Νοεμβρίου 2017.

Η Alpha Bank στηρίζει την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου

Η Alpha Bank στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια της Ενώσεως Μαστιχοπαραγωγών Χίου για αναφύτευση των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαϊά της 25 Ιουλίου 2016, στα Μαστιχοχώρια της Νοτίου Χίου. Στηρίζοντας τους μαστιχοπαραγωγούς, η Τράπεζα προέβη σε δωρεά 2.000 δενδρυλλίων μαστιχοφόρου σχίνου, τη διανομή των οποίων ανέλαβε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ως φορέας αποκλειστικής διαχειρίσεως της μαστίχας στο νησί.
Η καλλιέργεια των δενδρυλλίων πραγματοποιείται στο φυτώριο μαστιχόδενδρων, το οποίο διατηρεί η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου με στόχο την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών των μαστιχοπαραγωγών με πιστοποιημένα φυτά μαστιχόδενδρων προς καλλιέργεια, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των δένδρων ανά περιοχή καθώς και τη συνολική ανάκαμψη της παραγωγής μαστίχας.
Η Alpha Bank συνδράμει με ουσιαστικό τρόπο στο έργο της Ενώσεως Μαστιχοπαραγωγών Χίου για την προστασία της μαστίχας, ως μοναδικού εθνικού προϊόντος, απόλυτα ταυτισμένου με την ιστορία, με τον πολιτισμό και με την οικονομία της Χίου.

 

 

 
Δελτίο Τύπου
Η Alpha Bank στηρίζει την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φωτογραφίες

Στηρίζουμε τους εθελοντές πυροσβέστες
Στηρίζουμε τους εθελοντές πυροσβέστες
Στηρίζουμε τους εθελοντές πυροσβέστες
Στηρίζουμε τους εθελοντές πυροσβέστες
Στηρίζουμε τους εθελοντές πυροσβέστες
Στηρίζουμε τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου
Στηρίζουμε τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου
Στηρίζουμε τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου
Στηρίζουμε τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου

Χρησιμοποιούμε τα υποχρεωτικά (τεχνικώς απαραίτητα) cookies για να λειτουργήσει σωστά η ιστοσελίδα μας www.alpha.gr. Με τη συγκατάθεσή σας θα χρησιμοποιήσουμε επιπρόσθετα cookies για τη βελτίωση της περιήγησης στην ιστοσελίδα, την ανάλυση της επίδοσης και της λειτουργικότητάς της και για την παροχή εξατομικευμένων διαφημίσεων. Εάν συμφωνείτε με τη χρήση όλων των επιπρόσθετων cookies επιλέξτε “ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ”, εάν δεν επιθυμείτε την εγκατάστασή των επιπρόσθετων cookies επιλέξτε «ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ» ή ενημερωθείτε για την Πολιτική Cookies καθώς και τους διαφορετικούς τύπους cookies και τροποποιήστε τις προτιμήσεις σας (εκτός από τα τεχνικώς απαραίτητα) επιλέγοντας “Ρυθμίσεις Cookies".