Τι διαφορά έχει η προσωρινή απενεργοποίηση από την απενεργοποίηση της Υπηρεσίας;

Κατά την προσωρινή απενεργοποίηση, την οποία επιλέγετε από το μενού Υπηρεσίες > Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας > Κατάσταση Υπηρεσίας > επιλογή "Προσωρινή απενεργοποίηση", απενεργοποιείτε προσωρινά την Υπηρεσία Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας. Κατά το διάστημα αυτό, δεν θα μπορείτε να εκτελείτε συναλλαγές που απαιτούν Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας. Μπορείτε να την επανενεργοποιήσετε χωρίς επιπλέον κόστος, καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Τράπεζας στο τηλέφωνο 210 326 0000 (καθημερινά 8:00 - 22:30). Προτείνεται σε περίπτωση προσωρινής απώλειας της συσκευής ή του κινητού τηλεφώνου, στο οποίο έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Alpha Safe Access.

Κατά την απενεργοποίηση της Υπηρεσίας, την οποία επιλέγετε από το μενού Υπηρεσίες > Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας > Απενεργοποίηση Υπηρεσίας, απενεργοποιείτε πλήρως το προφίλ σας στις υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας. Μετά την απενεργοποίηση δεν θα μπορείτε να εκτελείτε μεταφορές προς μη προδηλωμένους λογαριασμούς. Για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, θα πρέπει να υποβάλετε εκ νέου Αίτηση για την Ενεργοποίηση των Υπηρεσιών ΠΚΑ (μενού Υπηρεσίες > Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας), με εφάπαξ κόστος ευρώ 8.

Πρακτικές Συμβουλές Ασφαλείας

  • Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. 
  • Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.
  • Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους. 
  • Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail. 
  • Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως. 
  • Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox). 
  • Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις / ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware). 
  • Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως ύποπτα e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία. 
  • Δείτε εδώ περισσότερες πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την ασφάλεια των συναλλαγών σας.
Συνέχεια