Πώς παραλαμβάνω τους κωδικούς μου για την είσοδό μου στις υπηρεσίες Alpha e-Banking;

Κατά την επίσκεψή σας σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank για την εγγραφή σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Alpha e-Banking, παραλαμβάνετε τους κωδικούς που χρειάζεσθε για την είσοδό σας σε αυτές. Αναλυτικά:

Κωδικός Συνδρομητή: 

Ο 15ψήφιος Κωδικός Συνδρομητή των υπηρεσιών Alpha e-Banking εμφανίζεται στην "Κάρτα Συνδρομητή" σας, την οποία παραλαμβάνετε αρχικά από το Κατάστημα της Τραπέζης, κατά την επίσκεψή σας για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας. Μετά την πρώτη είσοδό σας στην υπηρεσία, για τη διευκόλυνσή σας, μπορείτε να ορίσετε έναν Κωδικό Συνδρομητή της επιλογής σας. Ο 15ψήφιος και μοναδικός Κωδικός Συνδρομητή συνεχίζει να ισχύει σε κάθε περίπτωση. 

Σε περίπτωση που τον ξεχάσετε ή τον χάσετε, θα πρέπει να επισκεφθείτε Κατάστημα της Τραπέζης προκειμένου να σας τον γνωστοποιήσουμε. 

Προσωρινός Μυστικός Κωδικός: 

Κατά την επίσκεψή σας σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank για την εγγραφή σας στις υπηρεσίες Alpha e-Banking, παραλαμβάνετε έναν προσωρινό Μυστικό Κωδικό, τον οποίο και καλείσθε να αλλάξετε, με την πρώτη είσοδό σας στο Alpha Web Banking, με Κωδικό της επιλογής σας. 

Σε περίπτωση που τον ξεχάσετε ή τον χάσετε, θα πρέπει να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημα για να υποβάλετε αίτηση επανεκδόσεώς του.


Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας: 

Η εισαγωγή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας δεν είναι υποχρεωτική για την είσοδό σας στις υπηρεσίες Alpha e-Banking, αλλά για να έχετε πρόσβαση στο σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών.

Κατά την εγγραφή σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Alpha e-Banking μπορείτε να ενεργοποιήσετε άμεσα και τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας. Για την παραγωγή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα Alpha Safe Access και τη δυνατότητα για λήψη κωδικών μέσω SMS. 

Πρακτικές Συμβουλές Ασφαλείας

  • Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. 
  • Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.
  • Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους. 
  • Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail. 
  • Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως. 
  • Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox). 
  • Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις / ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware). 
  • Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως ύποπτα e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία. 
  • Δείτε εδώ περισσότερες πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την ασφάλεια των συναλλαγών σας.
Συνέχεια