Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας;

Τώρα η ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας γίνεται ακόμη πιο εύκολη!

Είστε νέος συνδρομητής στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Alpha e-Banking;
Κατά την επίσκεψή σας σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank για την εγγραφή σας στο Alpha e-Banking, ζητήστε την επιτόπου ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, επιλέγοντας ανάμεσα στην εφαρμογή Alpha Safe Access και στη δυνατότητα  να λάβετε τους Κωδικούς μέσω SMS.

Με την πρώτη είσοδό σας στο Alpha Web Banking θα μπορείτε να κάνετε χρήση των υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας!


Έχετε ήδη συνδρομή αλλά δεν έχετε ακόμα ενεργοποιήσει τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας; 
Η διαδικασία για την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας είναι πολύ απλή, και ολοκληρώνεται σε 3 απλά βήματα:

 1. Συμπληρώνετε την αίτηση. Η αίτηση για την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας γίνεται από το Alpha Web Banking και το Alphaphone Banking, όπως επίσης και μέσω Καταστήματος. Επιλέξτε το μενού "Υπηρεσίες > Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας", συμπληρώστε τα απαραίτητα στοιχεία και επιλέξτε το μέσο παραγωγής που επιθυμείτε (εφαρμογή Alpha Safe Access ή λήψη κωδικών με SMS).
 2. Σας καλούμε για να πιστοποιήσουμε την ταυτότητά σας (καθημερινά 09:00 - 22:00). Για λόγους ασφαλείας, αφού καταχωρίσετε την αίτησή σας, θα λάβετε πολύ σύντομα κλήση από την Υπηρεσία Πελατών μας για την επιβεβαίωση των στοιχείων σας.
 3. Ενεργοποιείτε την Υπηρεσία. Αφού επιβεβαιώσετε, μέσω τηλεφώνου, την αίτηση και τα στοιχεία σας, επιλέγοντας το ίδιο μενού στο Alpha Web Banking (μενού "Υπηρεσίες > Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας") θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες αυτές.

Πρακτικές Συμβουλές Ασφαλείας

 • Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. 
 • Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.
 • Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους. 
 • Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail. 
 • Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως. 
 • Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox). 
 • Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις / ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware). 
 • Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως ύποπτα e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία. 
 • Δείτε εδώ περισσότερες πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την ασφάλεια των συναλλαγών σας.
Συνέχεια