Μου εμφανίστηκε το μήνυμα "Έχετε υπερβεί το μέγιστο αριθμό προσπαθειών". Τι σημαίνει αυτό;

Σε περίπτωση που πληκτρολογήσετε πάνω από 5 φορές λάθος το μυστικό σας κωδικό (password) ή τον Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας, η πρόσβασή σας στα εναλλακτικά δίκτυα (Alpha Web Banking, Alphaphone Banking και Alpha Mobile Banking) κλειδώνεται αυτόματα για λόγους δικής σας ασφάλειας και δεν μπορείτε να έχετε πλέον πρόσβαση σε αυτά.
Αν θυμάστε τους κωδικούς σας μπορείτε να μας καλείτε στο 210 326 0000 (καθημερινά 8:00 - 22:30) για να ξεκλειδώσουμε τη συνδρομή σας κατόπιν ταυτοποιήσεως των στοιχείων σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημα για να υποβάλετε μία αίτηση "ξεκλειδώματος" της συνδρομής σας.
Σε περίπτωση που δεν θυμάστε τον Μυστικό Κωδικό σας, θα πρέπει να μεταβείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημα για να υποβάλετε μια αίτηση επανεκδόσεως του. Θα παραλάβετε επιτόπου έναν προσωρινό Μυστικό Κωδικό, με τον οποίο θα μπορείτε και πάλι να συνδεθείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Alpha Bank.

Πρακτικές Συμβουλές Ασφαλείας

  • Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. 
  • Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.
  • Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους. 
  • Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail. 
  • Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως. 
  • Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox). 
  • Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις / ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware). 
  • Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως ύποπτα e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία. 
  • Δείτε εδώ περισσότερες πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την ασφάλεια των συναλλαγών σας.
Συνέχεια