Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας

 
Τι είναι ο Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας;

Είναι ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για τις ευαίσθητες συναλλαγές σας μέσω των υπηρεσιών Alpha Web Banking και Alpha Mobile Banking. Εισάγοντας έναν επιπλέον κωδικό, που παράγεται από μέσο που μόνον εσείς έχετε (εφαρμογή στο κινητό σας, λήψη κωδικού μέσω SMS ή ειδική συσκευή), οι εγχρήματες συναλλαγές σας γίνονται με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια! 

Γιατί να ενεργοποιήσω τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας;

Με την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, σας παρέχονται με ασφάλεια επιπλέον δυνατότητες για συναλλαγές όπως: 

 • Μεταφορές κεφαλαίων προς λογαριασμό της Alpha Bank, τον οποίο δεν έχετε αποθηκεύσει στο προφίλ σας.
 • Εμβάσματα σε άλλη τράπεζα εσωτερικού ή εξωτερικού.
 • Πάγιες εντολές για μεταφορά σταθερού ποσού σε τακτά χρονικά διαστήματα σε λογαριασμούς τρίτων της Alpha Bank.
 • Πληρωμές οφειλών καρτών τρίτων εκδόσεως Alpha Bank ή άλλων τραπεζών εσωτερικού. 
 • Διαχείριση των προσωπικών στοιχείων της συνδρομής σας (πλην της ηλεκτρονικής διευθύνσεως).
 • Online αίτηση για έκδοση χρεωστικής και προπληρωμένης κάρτας.
 • Ενημέρωση και δυνατότητα μεταβολής του ανώτατου ημερησίου ”ορίου μεταφορών” σε λογαριασμούς τρίτων Alpha Bank και σε άλλες τράπεζες (εσωτερικού ή εξωτερικού).
 • Λήψη του Κωδικού Ενεργοποιήσεως της υπηρεσίας Alpha SecureWeb.


    Τα μέσα παραγωγής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας


   Η χρήση των Υπηρεσιών γίνεται με Κωδικούς Ασφαλείας μίας χρήσεως, οι οποίοι: 
 • παράγονται από την εφαρμογή Alpha Safe Access για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό iOS, Android και Windows Phone. 
 • αποστέλλονται μέσω SMS στο κινητό τηλέφωνο του συνδρομητή (το οποίο έχει δηλώσει στην υπηρεσία κατά την εγγραφή του στο Alpha e-Banking).
 • παράγονται από τη Συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας (για Ιδιώτες συνδρομητές που την έχουν ήδη λάβει).

   Λύστε κάθε απορία σας στα σχετικά  Συνήθη Ερωτήματα.


   Νέα ακόμη πιο εύκολη διαδικασία για την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών! 

   Τώρα η διαδικασία για την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας γίνεται ακόμη πιο εύκολη, για τους νέους συνδρομητές!

   Νέοι συνδρομητές – ενεργοποίηση από την πρώτη στιγμή!

  1. Επισκεφθείτε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank για να εγγραφείτε στις υπηρεσίες Alpha e-Banking.
  2. Κατά την εγγραφή σας, ζητήστε την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, επιλέγοντας ανάμεσα στην εφαρμογή Alpha Safe Access και στη δυνατότητα  να λάβετε τους Κωδικούς με SMS στο κινητό σας τηλέφωνο.
  3. Οι Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας ενεργοποιούνται αυτόματα για τη συνδρομή σας και είναι  διαθέσιμες ήδη από την πρώτη είσοδό σας!

   Υπάρχοντες συνδρομητές – ενεργοποίηση σε 3 απλά βήματα!

   Είστε συνδρομητής και δεν έχετε ενεργοποιήσει ακόμη τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας; Η εγγραφή και η ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας γίνεται εύκολα μέσα από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Alpha Bank (Alpha Web Banking, Alphaphone Banking) σε 3 απλά βήματα: 

   1. Αίτηση για ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας 
   Κατά την αρχική αίτησή σας (μενού Υπηρεσίες > Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας), επιλέγετε και το μέσο παραγωγής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας με το οποίο θα ενεργοποιήσετε αργότερα την Υπηρεσία: 
             -Για  το Alpha Safe Access θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει δωρεάν την εφαρμογή στο κινητό σας, για να δηλώσετε τον μοναδικό αριθμό της (Credential ID)
             -Για τη λήψη Πρόσθετων Κωδικών Ασφαλείας μέσω SMS επιλέγετε τον αριθμό τηλεφώνου τον οποίο έχετε δηλώσει στην συνδρομή σας. 

   Επίσης, κατά την αρχική αίτηση ορίζετε τηλέφωνα και ώρες επικοινωνίας για την τηλεφωνική πιστοποίηση της ταυτότητάς σας, καθώς και τον λογαριασμό που θα χρεωθεί κατά την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών με το εφάπαξ κόστος εγγραφής των 8 ευρώ*.

   2. Τηλεφώνημα για πιστοποίηση της ταυτότητας του Συνδρομητή από την Τράπεζα για λόγους ασφαλείας 
   Πολύ σύντομα, αφού καταχωρίσετε την αίτησή σας, θα δεχτείτε  κλήση από την Υπηρεσία Πελατών της Alpha Bank για την τηλεφωνική πιστοποίηση της ταυτότητάς σας. Για τη δική σας ασφάλεια, μόνον εφόσον έχετε πιστοποιηθεί επιτυχώς, θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας.

   3. Ενεργοποίηση των Υπηρεσιών με το επιλεγμένο μέσο παραγωγής Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας 
   Εφόσον έχετε στα χέρια σας το κινητό σας τηλέφωνο (είτε έχετε επιλέξει τη χρήση της εφαρμογής είτε τη λήψη κωδικών μέσω SMS) και αφού έχετε πιστοποιηθεί επιτυχώς, μπορείτε να προχωρήσετε με την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας (μενού Υπηρεσίες > Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας). Η χρέωση του επιλεγμένου λογαριασμού θα γίνει με την επιτυχή ενεργοποίηση των Υπηρεσιών.

   Δείτε οδηγίες για την ενεργοποίηση των Υπηρεσιών Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας με χρήση του Alpha Safe Access app.

    *Για την εγγραφή στις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας υπάρχει το εφάπαξ κόστος των 8 ευρώ, ενώ το επιλεγμένο μέσο παραγωγής (λήψη κωδικών μέσω SMS ή εφαρμογή Alpha Safe Access) παρέχεται δωρεάν. 


   Λειτουργία χωρίς τον Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας;


   Για την είσοδό σας στις υπηρεσίες Alpha e-Banking δεν είναι απαραίτητη η εισαγωγή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας. Μπορείτε πάντα να πραγματοποιείτε “Είσοδο” στο Alpha Web Banking μόνο με τον “Κωδικό Συνδρομητή” και τον “Μυστικό Κωδικό”. 

   Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να πραγματοποιείτε μόνον πληροφοριακού τύπου συναλλαγές και όχι μεταφορές ποσών ή πληρωμές (για την ενεργοποίηση και των συναλλαγών αυτών θα σας ζητηθεί να εισάγετε "Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας"). 


   Η ασφάλεια στις συναλλαγές σας εξαρτάται και από εσάς


   Η εφαρμογή Alpha Safe Access, το κινητό τηλέφωνο στο οποίο λαμβάνετε κωδικούς μέσω SMS ή η συσκευή σας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρίτο πρόσωπο για εκτέλεση συναλλαγών, παρά μόνο εάν αυτό γνωρίζει και τον “Κωδικό Συνδρομητή” και τον “Μυστικό Κωδικό” σας.
   Για αυτόν τον λόγο, για την ασφάλειά σας συνίσταται: 
 • η απομνημόνευση των μυστικών κωδικών του Alpha Web Banking καθώς και η μη φύλαξή τους μαζί με το κινητό ή τη συσκευή σας και 
 • η εγκατάσταση προγραμμάτων προστασίας από ιούς (Firewall, Antivirus, Antispyware) στον υπολογιστή σας.

   Για περισσότερες συμβουλές ασφαλείας δείτε εδώ.

   Έχετε περισσότερες απορίες; Βρείτε την απάντηση που ψάχνετε σχετικά με τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας και τα μέσα παραγωγής κωδικών στα Συνήθη ΕρωτήματαΠρακτικές Συμβουλές Ασφαλείας

 • Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. 
 • Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.
 • Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους. 
 • Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail. 
 • Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως. 
 • Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox). 
 • Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις / ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware). 
 • Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως ύποπτα e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία. 
 • Δείτε εδώ περισσότερες πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την ασφάλεια των συναλλαγών σας.
Συνέχεια