Ασφαλείς συναλλαγές

Η Alpha Bank φροντίζει συνεχώς για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες. Η ανανεωμένη υπηρεσία Alpha Web Banking, σας παρέχει υψηλό επίπεδο ασφαλείας στις συναλλαγές σας μέσα από:

Ελεγχόμενη πρόσβαση

Η Τράπεζα διαθέτει εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας για τον έλεγχο και την καταγραφή όλων των προσβάσεων και την αποτροπή οποιασδήποτε μη εξουσιοδοτημένης ενέργειας στα συστήματά της.


Κρυπτογράφηση

Σε κάθε εκτελούμενη συναλλαγή γίνεται κρυπτογράφηση (TLS) των δεδομένων που ανταλλάσσονται.

Browser

Σύνδεση
με κρυπτογράφηση

Σύνδεση
χωρίς κρυπτογράφηση

Internet Explorer
(έκδοση 11 ή μεταγενέστερη)
και Edge

 Δεν υπάρχει εικονίδιο

Google Chrome
(έκδοση 25 ή μεταγενέστερη)

 Δεν υπάρχει εικονίδιο

Mozilla Firefox
(έκδοση 25 ή μεταγενέστερη)

Δεν υπάρχει εικονίδιο

Safari
(έκδοση 7 ή μεταγενέστερη)

Δεν υπάρχει εικονίδιο

Opera
(έκδοση 15 ή μεταγενέστερη)

 Δεν υπάρχει εικονίδιο


Προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας

Για τη χρήση της Υπηρεσίας απαιτείται η πληκτρολόγηση των προσωπικών κωδικών ασφαλείας (Κωδικός Συνδρομητή, Μυστικός Κωδικός Προσβάσεως), που μόνο εσείς πρέπει να γνωρίζετε. Μπορείτε να δηλώσετε εναλλακτικό κωδικό συνδρομητή (alias), ενώ είναι σκόπιμο να αλλάζετε τον μυστικό κωδικό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε περίπτωση που επιχειρηθούν πέντε συνεχόμενες λανθασμένες προσπάθειες συνδέσεως στην Υπηρεσία, η συνδρομή σας "κλειδώνεται" αυτομάτως για λόγους ασφαλείας. 

 

Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας

Για πρόσθετη ασφάλεια σε υψηλού κινδύνου συναλλαγές σας (π.χ. μεταφορές σε τρίτους), επιβάλλεται η εγγραφή στην Υπηρεσία Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας. Περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες, το κόστος και την εγγραφή στην υπηρεσία εδώ.

Αν έχετε ενεργοποιήσει την Υπηρεσία Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας για την είσοδό σας στην Υπηρεσία ή για την εκτέλεση οποιασδήποτε εγχρήματης συναλλαγής, απαιτείται επιπλέον η εισαγωγή του Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας (6-ψήφιου κωδικού), που παράγεται από το επιλεγμένο από εσάς μέσο (εφαρμογή Alpha Safe Access, λήψη κωδικών μέσω SMS ή συσκευή Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας).

Η χρήση του Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας σε συνδυασμό με τον Κωδικό Συνδρομητή και τον Μυστικό Κωδικό Προσβάσεως, συμβάλλει στην ισχυρότερη ταυτοποίηση και προστασία του συνδρομητή. Ο μοναδικός κωδικός που παράγεται κάθε φορά, χρησιμοποιείται μόνο μία φορά.

Λύστε τις απορίες σας σχετικά με τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας στα Συνήθη Ερωτήματα


Αυτόματη αποσύνδεση

Για λόγους ασφαλείας, υπάρχει όριο 60 λεπτών για την ολοκλήρωση των συναλλαγών ("Session Timeout"), μετά τη λήξη του οποίου η σύνδεση διακόπτεται αυτόματα από το σύστημα. Ομοίως, αν κατά τη χρήση του συστήματος δεν εκτελέσετε καμία συναλλαγή μέσα σε διάστημα 15 λεπτών, τότε το σύστημα και πάλι σας αποσυνδέει αυτόματα ("Idle Timeout").

  
 
Ανώτατο όριο μεταφορών 

Για την ασφάλεια των συναλλαγών σας, υπάρχει ανώτατο ημερήσιο όριο μεταφορών σε μη προδηλωμένους λογαριασμούς της Alpha Bank ή άλλης τραπέζης, καθώς και πληρωμών καρτών άλλης τραπέζης, το οποίο ορίζεται από τον συνδρομητή. 

 

Υπηρεσία ειδοποιήσεων

Με την υπηρεσία ειδοποιήσεων Alpha Alerts, ενημερώνεστε χωρίς χρέωση και ανά πάσα στιγμή μέσω e-mail ή sms, για τις συναλλαγές και άλλες ενέργειες στο προφίλ σας, που διενεργείτε μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Alpha Bank. Επιπλέον μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Alpha alerts, για να ενημερώνεστε για τις κινήσεις των καρτών και των λογαριασμών σας. Μάθετε περισσότερα εδώ.


Βρείτε την απάντηση που ψάχνετε σχετικά με θέματα ασφαλείας στα Συνήθη Ερωτήματα

Πρακτικές Συμβουλές Ασφαλείας

  • Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail). Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. 
  • Επιλέγετε σύνθετους κωδικούς που δεν τους χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση σε άλλα συστήματα και υπηρεσίες.
  • Φυλάσσετε τους κωδικούς σας με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους. 
  • Χρησιμοποιείτε το Alpha Web Banking μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) σε άλλα sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail. 
  • Επιβεβαιώστε την εγκυρότητα της σελίδας του Alpha Web Banking και του πιστοποιητικού ασφαλείας, πατώντας το λουκετάκι στην address bar του προγράμματος πλοηγήσεως. 
  • Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις και διορθώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows) και του προγράμματος πλοηγήσεως (π.χ. Internet Explorer, Firefox). 
  • Ελέγχετε τακτικά τον υπολογιστή σας για πιθανούς ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες εκδόσεις / ενημερώσεις των προγραμμάτων προστασίας (antivirus, antimalware). 
  • Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως ύποπτα e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία. 
  • Δείτε εδώ περισσότερες πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την ασφάλεια των συναλλαγών σας.
Συνέχεια