Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων
Μέσα από το δελτίο λαμβάνετε πλήρη ενημέρωση για βασικά θέματα της ελληνικής οικονομίας.
Έκθεση για την Παγκόσμια Οικονομία
Διαβάστε τις εκθέσεις για την εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας
Greece Economic and Financial Outlook
Παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία και αναλύει τις προοπτικές τους.
Insights
Ανάλυση για θέματα ειδικού ενδιαφέροντος για την Ελληνική και την παγκόσμια οικονομία.
Sectors in Focus
Μελέτες για επιλεγμένους κλάδους ειδικού ενδιαφέροντος, με καθοριστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία.
Southeastern Europe Economic and Financial Outlook
Ενημερωθείτε για τις βραχυπρόθεσμες χρηματοοικονομικές αναλύσεις της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Διεθνείς Αγορές
Οι εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος (Δολλάριο Η.Π.Α., Ευρώ, Στερλίνα, Γιεν, Ελβετικό Φράγκο). Αγορές ομολόγων, αγορές εμπορευμάτων και ενέργειας.
Κοινωνία
Στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε, με προγράμματα που ενισχύουν την κοινωνική προσφορά.
Περιβάλλον
Με υπεύθυνες περιβαλλοντικές πολιτικές και συστήματα, προωθούμε την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Όλες οι ESG δράσεις μας
Με συντονισμένες δράσεις και προγράμματα, προσφέρουμε διαχρονικά στην κοινωνία και φροντίζουμε για το περιβάλλον.
Πολιτική Εταιρικής Υπευθυνότητας
Υιοθετούμε τις βέλτιστες τραπεζικές και επιχειρησιακές πρακτικές, σε ευθυγράμμιση πάντα με την κοινωνική συνεισφορά.
Αξιολογήσεις και επιδόσεις
Σε ετήσια βάση παρακολουθούμε τις επιδόσεις μας σε θέματα και αξιολογούμαστε από εξωτερικούς φορείς.
Συνεργασίες με φορείς και πρωτοβουλίες
Μέσα από συνεργασίες και πρωτοβουλίες, συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια δημιουργίας ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους.
Απολογισμοί και εκθέσεις ESG
Κάθε χρόνο δημοσιεύουμε απολογισμούς για τη δράση μας σε σχέση με το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση.
Υπεύθυνη τραπεζική και επενδύσεις
Σύμφωνα με τα κριτήρια και τους παράγοντες ESG, δημιουργούμε προϊόντα και υπηρεσίες που διασφαλίζουν την πράσινη ανάπτυξη.
Δίκτυο Καταστημάτων
Αναζητήστε το κοντινότερο
σε εσάς κατάστημα
myAlpha

Διακρίσεις 2022

HRB logo

“CSR Corporate Brand της Χρονιάς” η Alpha Bank στα Hellenic Responsible Business Awards 2022

Για την υπεύθυνη επιχειρηματική της δράση και τις πρωτοβουλίες της για την προώθηση της βιώσιμης περιβαλλοντικής και κοινωνικής ανάπτυξης, βραβεύτηκε η Alpha Bank στα Hellenic Responsible Business Awards 2022. Η Τράπεζα απέσπασε 6 βραβεία και αναδείχθηκε ως “CSR Corporate Brand της Χρονιάς”, κατακτώντας την κορυφαία διάκριση του θεσμού. Τα Hellenic Responsible Business Awards, πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του ΣΕΒ. Η βράβευση της Τράπεζας ως “CSR Corporate Brand της Χρονιάς”, συνοδεύτηκε με την απονομή διακρίσεων για προγράμματα και πρωτοβουλίες Υπεύθυνης Τραπεζικής, Ισότιμης Πρόσβασης, Ψηφιακής Καινοτομίας και Γυναικείας Ενδυνάμωσης. 

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank απέσπασε:

  • 2 Gold βραβεία στις κατηγορίες «Υπεύθυνο Προϊόν / Affinity Marketing / Cause-Related Marketing» και «Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες» για το Καταναλωτικό Δάνειο «Alpha Πράσινες Λύσεις Ηλεκτροκίνηση», το οποίο διαμορφώθηκε ειδικά για τις ανάγκες του προγράμματος της Ελληνικής Κυβέρνησης, “e-Astypalea”.
  • Silver βραβείο στην κατηγορία «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας» για τον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας “FinQuest by Alpha Bank”, που απευθύνεται στο εγχώριο και διεθνές οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων, αναζητώντας καινοτόμες ψηφιακές λύσεις και εφαρμογές που μπορούν να μετασχηματίσουν τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.
  • Silver βραβείο στην κατηγορία «ESG & SDGs: Ζωή στη Στεριά» για το επενδυτικό πρόγραμμα «Επενδύσεις με Περιβαλλοντικό Αντίκτυπο».
  • Silver βραβείο στην κατηγορία «Ισότητα των Φύλων» για τη σειρά πρωτοβουλιών «Women Empowerment: Στηρίζουμε έμπρακτα τις Γυναίκες».
  • Bronze βραβείο στην κατηγορία «Λιγότερες Ανισότητες» για το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Όλοι μαζί στην όπερα», που υλοποιεί η Alpha Bank σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή από τον Δεκέμβριο του 2021, διασφαλίζοντας – για πρώτη φορά – παραστάσεις όπερας, που είναι καθολικά προσβάσιμες για το σύνολο των συμπολιτών μας.

Supply Chain logo

Alpha Bank και KPMG απέσπασαν Silver βραβείο στα Supply Chain Awards 2022

Η διάκριση αφορά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέου οργανωτικού μοντέλου στη Διεύθυνση Προμηθειών της Τράπεζας. Με το Silver βραβείο στην κατηγορία «Βέλτιστες Πρακτικές στις Προμήθειες» διακρίθηκαν οι Alpha Bank και KPMG, για το νέο οργανωτικό μοντέλο το οποίο σχεδίασαν και εφάρμοσαν στη Διεύθυνση Κεντρικής Διαχείρισης Προμηθειών και Εξωτερικών Αναθέσεων της Τράπεζας. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο των Supply Chain Awards 2022.

Bravo logo

Διπλή διάκριση Εταιρικής Υπευθυνότητας στα “Bravo Sustainability Awards 2022”

Δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank στα “Bravo Sustainability Awards 2022”, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης “Bravo Sustainability Week 2022”, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation. Οι πρωτοβουλίες που βραβεύθηκαν είναι το Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο το περιβάλλον», στον πυλώνα «Περιβάλλον: Ανταπόκριση σε φυσικές καταστροφές», και το Πρόγραμμα «Οι φθορές που πληγώνουν», στον πυλώνα «Κοινωνία: Συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου φορέα». Τα προγράμματα της Alpha Bank διακρίθηκαν ανάμεσα σε 310 υποψήφιες δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και ψηφίστηκαν από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, καθώς και από περισσότερους από 16.000 πολίτες.

SCI logo

«Συναλλαγή της Χρονιάς» το Project Galaxy στα βραβεία SCI NPL Securitisation Awards 

Το Project Galaxy, η δεύτερη μεγαλύτερη τιτλοποίηση Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη τιτλοποίηση που έχει ολοκληρωθεί ποτέ στην Ελλάδα, την οποία ολοκληρώσαμε το β’ τρίμηνο 2021, αναδείχθηκε «Συναλλαγή της Χρονιάς» στα βραβεία NPL Securitisation Awards της διεθνούς καταξιωμένης έκδοσης Structured Credit Investor (SCI).

Σύμφωνα με τους αναλυτές του SCI, η συναλλαγή Galaxy ήταν ένα ιστορικό ορόσημο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ για την Τράπεζά μας, η ολοκλήρωσή της αποτέλεσε ένα ισχυρό εχέγγυο που επιτάχυνε την υλοποίηση του Σχεδίου Μετασχηματισμού μας, συμβάλλοντας παράλληλα στη δραστική εξυγίανση του ισολογισμού μας.

Best securitisation in SEE

“Καλύτερη Τιτλοποίηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη” το Project Aurora της Alpha Bank από την κορυφαία διεθνή χρηματοοικονομική έκδοση EMEA Finance

Τη διάκριση “Best securitisation in SEE” («Καλύτερη Τιτλοποίηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη») για το 2021 απέσπασε η Alpha Bank από το περιοδικό EMEA Finance, για τη συναλλαγή Project Aurora, που αναδείχθηκε ως η πλέον καινοτόμος και επιδραστική συμφωνία του είδους της στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, το 2021. Ειδικότερα, το Project Aurora, η πρώτη συνθετική τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων που υλοποίησε η Alpha Bank, βραβεύθηκε στην κατηγορία “Securitisation and Structured Finance” στα “Achievement Awards 2021” του EMEA Finance. Η Alpha Bank επιλέχθηκε προς βράβευση από τη συντακτική ομάδα του EMEA Finance, καθώς η συναλλαγή Project Aurora κρίθηκε ότι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της καινοτομίας στις κεφαλαιαγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Circular Economy Awards 2022, Alpha Bank

Circular Economy Awards 2022

Η Τράπεζά μας τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία Waste Reduction των Circular Economy Awards 2022, για το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αποσυρόμενος Εξοπλισμός». Η διάκριση αυτή αναγνωρίζει την προσπάθειά μας για μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, εφαρμόζοντας έμπρακτα τις αρχές της κυκλικής οικονομίας με την επανάχρηση γραφειακού, τεχνολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Επιπλέον, δωρίζοντας εξοπλισμό σε άριστη κατάσταση, που έχει φθάσει στο τέλος του κύκλου ζωής του για την Τράπεζα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, την εργασία και την ψυχαγωγία σε φορείς, τοπικές κοινωνίες αλλά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ειδικά σχολεία, συλλόγους ΑμεΑ κ.ά.).

Το Πρόγραμμα «Αποσυρόμενος Εξοπλισμός», πραγματοποιείται αδιάκοπα από το 2010, με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Περιουσίας και Ασφάλειας. Το 2021, ανταποκριθήκαμε σε 96 φορείς, ικανοποιώντας τα αιτήματά τους για γραφειακό εξοπλισμό με 591 είδη και για τεχνολογικό εξοπλισμό με 936 είδη. Οι άμεσοι ωφελούμενοι του προγράμματος για το 2021 ανέρχονται στους 4.960 και οι έμμεσοι στους 6.829, ενώ από τις δωρεές αυτές αποφεύχθηκαν συνολικές εκπομπές ύψους 38,9 τόνων CO2e, 9 τόνοι περισσότεροι από ό,τι το προηγούμενο έτος.

Διακρίσεις 2021 

awards           awards

Διπλή βράβευση για την Alpha Bank στα Επιχειρηματικά Βραβεία Χρήμα 2021

Στην 19η τελετή απονομής των βραβείων που πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2022, η ALPHA BANK κέρδισε το 1ο επιχειρηματικό βραβείο στην κατηγορία "Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη" καθώς και το 2ο επιχειρηματικό βραβείο στην κατηγορία "Καλύτερη Τράπεζα".

Τα «Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ» αναγνωρίζονται από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα ως ένας καταξιωμένος θεσμός που αξιολογεί σε ετήσια βάση τις επιδόσεις των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρειών.

Κριτήρια αξιολόγησης των επιχειρήσεων αποτελούν η ανάπτυξή τους, οι επενδύσεις, οι καινοτόμες δράσεις τους, ο διεθνοποιημένος προσανατολισμός τους, τα θετικά αποτελέσματα και η συμπεριφορά τους απέναντι στη χρηματιστηριακή αγορά και στο επενδυτικό κοινό.

Στην αξιολόγηση συμμετέχει το ευρύ επενδυτικό κοινό, οι αναγνώστες του περιοδικού ΧΡΗΜΑ και της εβδομαδιαίας ηλεκτρονικής εφημερίδας ΧΡΗΜΑ Week, ένα σύνολο 10.000 ατόμων ώστε να διασφαλίζεται η συμμετοχή του κοινού αλλά και των ειδικών της αγοράς (επαγγελματίες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου, στελέχη εισηγμένων στο Χ.Α. εταιρειών, σύμβουλοι επιχειρήσεων, κ.ά.).

superbrands

Superbrand αναδείχθηκε η Alpha Bank στα φετινά βραβεία "Business Superbrands Greece 2021-2022", επιβεβαιώνοντας την ηγετική της θέση στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μετά από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν ειδικοί και επαγγελματίες από τον κλάδο του μάρκετινγκ καθώς και χιλιάδες Έλληνες καταναλωτές. 

 

Η κριτική επιτροπή και το κοινό ψήφισαν το brand της Alpha Bank ως ένα εκ των κορυφαίων στην ελληνική αγορά, καθώς η Τράπεζα απέσπασε υψηλή βαθμολογία σε μία σειρά από κριτήρια, όπως Αναγνωρισιμότητα & Δύναμη Φήμης, Αξιοπιστία και Μακροχρόνια Συνέπεια, Ποιότητα, Τιμή και Ασφάλεια προϊόντων και υπηρεσιών, Εταιρική Υπευθυνότητα.

 

4 βραβεία στα Mobile Excellence Awards 2022

Τετραπλή διάκριση για τις mobile banking εφαρμογές της έλαβε η Alpha Bank στα Mobile Excellence Awards 2022. Στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2021, η Τράπεζα έλαβε τα παρακάτω βραβεία:

  • Gold Award για το myAlpha Mobile app, στην κατηγορία “Integration of Mobile in a Multi-Channel & Omni-Channel Strategy”.
  • Gold Award για το myAlpha Mobile app, στην κατηγορία “Mobile Digital Transactions”.
  • Gold Award για το bizpay app, στην κατηγορία “New Business Services through Mobile”.
  • Bronze Award για το myAlpha Wallet app, στην κατηγορία “UI/UX”.

Σε μία χρονιά που η τραπεζική έγινε πιο mobile από ποτέ, η Alpha Bank δημιούργησε για τους Πελάτες μας σύγχρονες λύσεις, για εύκολες, γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές.

global-private-bankings-awards-2021

Η Alpha Bank “Best Private Bank in Greece 2021” για 4η συνεχή χρονιά

“Best Private Bank in Greece” αναδείχθηκε το Private Banking της Alpha Bank, για 4η συνεχή χρονιά, στα βραβεία "Global Private Banking Awards 2021” των διεθνούς κύρους εκδόσεων “Professional Wealth Management (PWM)” και “The Banker” του Ομίλου Financial Times.

Η διάκριση αποτελεί αναγνώριση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών Private Banking της Alpha Bank (‘Alpha Private Bank’), οι οποίες απολαμβάνουν σταθερά της εμπιστοσύνης των Πελατών της Τράπεζας, καθώς ανταποκρίνονται στους εξατομικευμένους στόχους και τις ανάγκες τους. Παράλληλα, αναδεικνύει τη δέσμευση της Alpha Bank για ποιοτική εξυπηρέτηση, με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και τη διαρκή αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας των Υπηρεσιών Διαχείρισης Περιουσίας.

 

euromoney

H Alpha Bank “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2021 από τη διεθνή οικονομική έκδοση “Euromoney”

Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για 2η συνεχή χρονιά αναδείχθηκε η Alpha Bank στα βραβεία “Awards for Excellence 2021” της διεθνούς οικονομικής έκδοσης “Euromoney”.

H φετινή διάκριση εδράζεται στην επιτυχή ολοκλήρωση της συναλλαγής-ορόσημο Galaxy, στην πρόοδο που σημείωσε η Τράπεζα στην υλοποίηση του Στρατηγικού της Σχεδίου και στην ισχυρή χρηματοοικονομική ανθεκτικότητα που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε τραπεζικά ιδρύματα που διακρίνονται έναντι των ανταγωνιστών τους χάρη στη δυναμική τους παρουσία στις διεθνείς και εγχώριες αγορές, κατόπιν εκτενούς ανάλυσης των ποσοτικών και ποιοτικών τους δεικτών. Πρόκειται για την 4η φορά τα τελευταία έξι χρόνια που η Alpha Bank κατακτά την κορυφαία διάκρισηΚαλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” από το Euromoney, καθώς η φετινή βράβευση ακολουθεί προηγούμενες αντίστοιχες διακρίσεις των ετών 2016, 2018 και 2020.

Διπλή διάκριση Εταιρικής Υπευθυνότητας στα “Hellenic Responsible Business Awards 2021”

Διπλή διάκριση έλαβε η Alpha Bank στα “Hellenic Responsible Business Awards 2021” για δύο σημαντικές δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας, που συνδυάζουν την κοινωνική συνεισφορά και την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, για έκτη συνεχή χρονιά, από το περιοδικό Marketing Week και τη Boussias Communications. 

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Υπεύθυνες Επιχειρήσεις & SDGs: Λιγότερες Ανισότητες» για το πρόγραμμα «Σινεμά για όλους» το οποίο και υλοποιεί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με σαφή κατεύθυνση τη συνεισφορά της στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (Sustainable Development Goals) και ειδικότερα, στον SDG10 (Λιγότερες Ανισότητες), η Alpha Bank συμβάλλει στη διεύρυνση της πρόσβασης και στην ισότιμη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, χορηγεί την εγκατάσταση κατάλληλων υποδομών προσβασιμότητας σε κινηματογραφικές αίθουσες για άτομα με κινητικά προβλήματα, τη δυνατότητα ακουστικής περιγραφής (audio description) για άτομα με προβλήματα όρασης και ειδικών υποτίτλων SDH για κωφούς ή βαρήκοους, ταυτόχρονης διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα κ.ά. 

Ενδεικτικά, μέσω της δράσης «Σινεμά για όλους» έχει δοθεί μέχρι στιγμής η δυνατότητα σε περισσότερους από 10.000 συμπολίτες μας να απολαύσουν την εμπειρία του κινηματογράφου, σε μία προσπάθεια εξάλειψης του αποκλεισμού που βιώνουν στην καθημερινότητά τους λόγω ελλιπών υποδομών και προσβάσιμου περιεχομένου.

Στην ίδια διοργάνωση, η Τράπεζα έλαβε επίσης το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία "Συνεργασία Επιχείρησης και Τοπικής Κοινότητας / Κράτους" για το πρόγραμμα "Οι φθορές που πληγώνουν", που υλοποιεί από το 2013 μαζί με τον Δήμο Αθηναίων και με τη συμβολή ομάδων συντηρητών εξειδικευμένων σε γλυπτά. Πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει την κοινωνική προσφορά, τη βιωσιμότητα και την αστική ανθεκτικότητα, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, καθώς στοχεύει στην προστασία και την αποκατάσταση, με τον βέλτιστο τρόπο, ιστορικών μνημείων και έργων τέχνης, τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Φέτος, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Alpha Bank πραγματοποίησε τη συντήρηση ανδριάντων και προτομών ηρώων του 1821.

 
Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2020

Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank και η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. στα φετινά Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ. Στόχος του θεσμού είναι η  ανάδειξη των επιχειρήσεων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού. 

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank: 
 
  • βραβεύθηκε ως η «Καλύτερη εταιρεία FTSE LARGE CAP – 2020», έπειτα από θετική αξιολόγηση στρατηγικών παραγόντων όπως η πορεία των οικονομικών επιδόσεων, η σταθερότητά τους, η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, η χρηματιστηριακή πορεία και η σχέση με τους επενδυτές, η προσπάθεια διεθνοποίησης, η καινοτομία και η έμφαση στις επενδύσεις.
  • απέσπασε το δεύτερο βραβείο «Εταιρικής διακυβέρνησης – 2020» αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Τράπεζας για τη συνεχή βελτίωσή της στον τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, ακόμα και υπό τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας. Η Τράπεζα ενίσχυσε με νέα Μέλη, το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή της και αναδιαμόρφωσε τις Επιτροπές Διοίκησής της ακολουθώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και το κανονιστικό-ρυθμιστικό πλαίσιο. Παράλληλα, η Τράπεζα πιστεύει σε ένα ισχυρό πλαίσιο διακυβέρνησης που πληροί τον σκοπό του και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Μετόχων, των Πελατών, του Ανθρωπίνου Δυναμικού της και των Ρυθμιστικών Αρχών, και το οποίο ενισχύει τη φήμη της και την αποτελεσματικότητα των εργασιών της.


Παράλληλα, η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.

  • απέσπασε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη εταιρεία Asset & Wealth Management 2020»,  επιβεβαιώνοντας την ισχυρή της θέση στον σύγχρονο κόσμο των επενδύσεων καθώς και την πρωτοποριακή επενδυτική της προσέγγιση η οποία ενσωματώνει κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης (ESG) στηρίζοντας έτσι ενεργά τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας. Παράλληλα, η βράβευση αποτελεί αναγνώριση του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για διαρκή εμπλουτισμό των επενδυτικών επιλογών για τους πελάτες με νέα προϊόντα που επενδύουν σε όλο τον πλανήτη. 



Ε-volution Awards 2021

Η πρωτοποριακή υπηρεσία Digital Business Onboarding της Alpha Bank τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο στα E-volution Awards 2021, στην κατηγορία “User Interface”. 
Η ψηφιακή υπηρεσία ξεχώρισε για τη νέα εμπειρία που προσφέρει στις εταιρίες να ξεκινήσουν εξ αποστάσεως τη συνεργασία τους με την Τράπεζα εύκολα και γρήγορα μέσα από ένα σύγχρονο και απλό περιβάλλον. Παράλληλα, η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί αναγνώριση των καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών της Τράπεζας και αναδεικνύει τη δέσμευσή της για σύγχρονες λύσεις και εργαλεία που θα προσφέρουν στους επιχειρηματικούς Πελάτες βελτιωμένη εμπειρία και ακόμα πιο ποιοτική εξυπηρέτηση.

 

Διακρίσεις 2020

Η Alpha Bank Shipping Financier of the Year στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020

Με σημαντική διάκριση για την Alpha Bank ολοκληρώθηκαν τα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2020,  τα οποία ανέδειξαν την Τράπεζα ως Shipping Financier of the Year. 
Η Alpha Bank τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Shipping Financier of the Year στα φετινά Lloyd’s List Greek Shipping Awards, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Τράπεζας για στήριξη και ποιοτική εξυπηρέτηση των ναυτιλιακών Πελατών της, ακόμα και υπό τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, η βράβευση αφορά στην υλοποίηση νέων χρηματοδοτήσεων, που ξεπέρασαν τα USD 850 εκ., με σκοπό τη στήριξη υφιστάμενων και νέων Πελατών προκειμένου να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούσαν την αγορά ή ναυπήγηση πλοίων, με αποτέλεσμα την αύξηση των υπολοίπων του χαρτοφυλακίου σε USD 2,9 δισ. Παράλληλα, η Τράπεζα διατήρησε την υψηλή ποιότητα σε ό,τι αφορά την παροχή ναυτιλιακών τραπεζικών υπηρεσιών από τη Διεύθυνση και το Ναυτιλιακό Κατάστημα, με στόχο την  εξυπηρέτηση της δραστηριότητας των ναυτιλιακών εταιριών και ιδιωτών Πελατών της. Στόχος της Τράπεζας παραμένει η στήριξη των Πελατών της και η μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στα αιτήματά τους.




Η Alpha Bank “Best Private Bank in Greece”  για τρίτη συνεχή χρονιά

“Best Private Bank in Greece” αναδείχθηκε το Private Banking της Alpha Bank, για τρίτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων "Global Private Banking Awards 2020” που διοργανώνουν οι διεθνούς κύρους εκδόσεις “Professional Wealth Management (PWM)” και “The Banker” του Ομίλου Financial Times.

Τα “Global Private Banking Awards” των “PWM” και “The Banker” βραβεύουν ετησίως τις καλύτερες υπηρεσίες Private Banking, με βάση ποιοτικές και ποσοτικές πληροφορίες και δεδομένα που συλλέγουν από Private Banks διεθνώς. Της αξιολόγησης των στοιχείων επιμελείται επιτροπή που απαρτίζεται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες και ειδικούς στον τομέα Διαχείρισης Περιουσίας στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.



Με σημαντικές διακρίσεις για την Alpha Bank ολοκληρώθηκαν τα Peak Performance Marketing Awards 2020,  τα οποία ανέδειξαν τις πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες πρακτικές στο Performance Marketing. 


Η Alpha Bank τιμήθηκε με το Gold Award για το πρόγραμμα Bonus. Ταυτόχρονα, βραβεύτηκε με 2 Silver Awards καθώς και το Bronze Award για το Alpha Mobile Banking onboarding στη διάρκεια του lockdown. 

Τα Peak Awards είναι τα επιχειρηματικά βραβεία που διοργάνωσε για 4η χρονιά το περιοδικό Marketing Week, με την υποστήριξη της Google. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, βραβεύτηκαν οι εταιρείες που με την υπέρ-απόδοσή τους συνέβαλαν στην ανάπτυξη της αγοράς.



Πρώτη η ομάδα επενδυτικών σχέσεων της Alpha Βank στην “Executive Teams Research” του www.institutionalinvestor.com

Την πρώτη θέση κατέλαβε για μία ακόμη χρονιά η Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές της Alpha Bank στην κατηγορία “Best IR Team Overall – Sell-Side Only- EMEA Financials”, στο πλαίσιο της έρευνας “Executive Teams Research” που διεξήγαγε και φέτος το έγκυρο διεθνές επιχειρηματικό site www.institutionalinvestor.com, για την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών στον διεθνή θεσμικό επενδυτικό κλάδο.

Η Alpha Bank έλαβε επίσης την τρίτη θέση στην κατηγορία “Best IR Team Overall”, ενώ ήταν η μοναδική ελληνική τράπεζα που πέτυχε πρωτιά σε μία από τις κατηγορίες που εξετάζει η καταξιωμένη αυτή διεθνής έρευνα, στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες διαχειριστές κεφαλαίων και αναλυτές από όλο τον κόσμο.

Οι διακρίσεις αυτές επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην Alpha Bank, η οποία επιτυγχάνει σταθερά υψηλές επιδόσεις στον τομέα των επενδυτικών σχέσεων.

 

Η Alpha Bank “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2020 από τη διεθνή οικονομική έκδοση “Euromoney”

“Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2020 αναδείχθηκε η Alpha Bank στα βραβεία “Awards for Excellence 2020” της διεθνούς οικονομικής έκδοσης “Euromoney”, για την προσαρμοστικότητα, την ισχυρή κεφαλαιακή θέση καθώς και την κοινωνική υπευθυνότητα που επέδειξε η Τράπεζα κατά την πρόσφατη κρίση που προκάλεσε η πανδημία Covid-19. Σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης του “Euromoney”, η Alpha Bank αναγνωρίζεται ως η «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2020 εξαιτίας της συνετής διαχείρισης των κεφαλαίων της και της δρομολόγησης μίας από τις μεγαλύτερες τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά, που αναμένεται να μειώσει κατά το ήμισυ τους δείκτες Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων και Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων του Ομίλου.

euromoney

Η Alpha Bank έχει αποδείξει την ανθεκτικότητα και την ικανότητά της να προσαρμόζεται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, παραμένοντας συνεπής στη στρατηγική του ψηφιακού της μετασχηματισμού, βελτιώνοντας σημαντικά τους χρόνους εξυπηρέτησης (on-boarding) νέων Πελατών, Ιδιωτών και Επιχειρήσεων. Τέλος, η Alpha Bank ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών και υιοθέτησε μέτρα στήριξης για τους Πελάτες της, εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στα χρηματοδοτικά προγράμματα που επιδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς φορείς, η Τράπεζα έχει διαθέσει, από τις αρχές του έτους, χρηματοδοτήσεις ύψους Ευρώ 2,3 δισ. προς τις Επιχειρήσεις, ενώ έχει εξασφαλίσει και σειρά διευκολύνσεων για τους Πελάτες της, όπως ενδεικτικά η παράταση αποπληρωμής ή η αναστολή καταβολής δόσεων δανείων.

 

Best Issuing Bank in Southern Europe για το 2019

H Alpha Bank αναδείχθηκε “Best Issuing Bank in Southern Europe” για το 2019 από το International Finance Corporation (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, επιβραβεύοντας τις σταθερά υψηλές επιδόσεις της στην προώθηση του διεθνούς εμπορίου.

Με τη διάκριση αυτή, αναγνωρίζεται η ηγετική θέση της Alpha Bank στην προώθηση των δραστηριοτήτων διεθνούς εμπορίου, στο πλαίσιο της ιδιαίτερα αποδοτικής συμμετοχής της στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυοδοσίας για Συναλλαγές Διασυνοριακού Εμπορίου (Global Trade Finance Program - GTFP).

 

Bloomberg Gender-Equality Index (GEI) 2020

H Alpha Bank εντάχθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στον δείκτη ισότητας φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI), έναν από τους σημαντικότερους και εγκυρότερους επιχειρηματικούς δείκτες διεθνώς, για τη σταθερή δέσμευση της στην ενίσχυση της ισότητας των φύλων και στην προώθηση της θέσης των γυναικών στον χώρο εργασίας.

 

e-Volution Awards 2020

Η νέα εφαρμογή του Προγράμματος Bonus (Bonus app) της Alpha Bank έλαβε τρία βραβεία για τις καινοτομίες που εισάγει στον τομέα του mobile business και τη μεγάλη αποδοχή της από το καταναλωτικό κοινό, στον 8ο ετήσιο διαγωνισμό e-Volution Awards 2020.

  • Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία “Mobile app”
  • Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία User Interface”
  • Ασημένιο Βραβείο στην κατηγορία “RedesignRelaunch (Website | e-shop | App)”

 

Διακρίσεις 2019

Global Private Banking Awards 2019

Η Alpha Bank αναδείχθηκε “Best Private Bank in Greece” για το 2019, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, την 31 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των βραβείων "Global Private Banking Awards 2019” που διοργανώνουν οι διεθνούς κύρους εκδόσεις “Professional Wealth Management (PWM)” και “The Banker” του Ομίλου Financial Times.

Διακρίσεις για τον Όμιλο Alpha Bank στο Extel Survey για πέμπτο συνεχές έτος

Η Alpha Bank διακρίθηκε, για πέμπτο συνεχές έτος, στο “Extel Survey 2019”, τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη έρευνα που διεξάγεται σε ετήσια βάση με σκοπό την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών στον ευρωπαϊκό επενδυτικό κλάδο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του “Extel Survey 2019”, η Alpha Bank κατέλαβε την 1η θέση στην Ελλάδα σε όλες τις κατηγορίες. Ειδικότερα:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλειος Ψάλτης ψηφίσθηκε Καλύτερος CEO στην Ελλάδα.

Ο Γενικός Διευθυντής – CFO της Alpha Bank, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου ψηφίσθηκε Καλύτερος CFO στην Ελλάδα.

Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές της Alpha Bank έλαβε την 1η θέση στην Ελλάδα (Corporate Best for Investor Relations).

Ο Δημήτριος Κωστόπουλος, Διευθυντής της Διευθύνσεως Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές και η Έλενα Κατωπόδη, Υποδιευθύντρια στην ίδια Διεύθυνση, κατέλαβαν τις δύο υψηλότερες θέσεις στην κατηγορία IR Professionals στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όλες τις ελληνικές εταιρίες που συμμετείχαν.

 

Σημαντικές διακρίσεις του www.alpha.gr στα Ermis Awards 

H νέα, ανασχεδιασμένη ιστοσελίδα της Alpha Bank www.alpha.gr απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις για τον βελτιωμένο σχεδιασμό και την εμπειρία χρήσης της στα Ermis Αwards 2018, τον σπουδαιότερο και παλαιότερο θεσμό για την ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας. Συγκεκριμένα:

  • Silver Award στην κατηγορία “UI & Usability”
  • Bronze Award στην κατηγορία “Corporate Sites”

Η Τράπεζα έλαβε τις κάτωθι διακρίσεις στο πλαίσιο των Hellenic Responsible Business Awards 2019

  • Χρυσό βραβείο στην Ενότητα “Αριστεία στη Συνεργασία”, Κατηγορία “Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ”, για το Πρόγραμμα "Μαζί, με στόχο την υγεία".
  • Ασημένιο βραβείο στην Ενότητα “Πρότυπο Επένδυσης”, Κατηγορία “Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη / Disaster Relief”, για την “Ανταπόκριση της σε Φυσικές Καταστροφές”.
  • Ασημένιο βραβείο στην Ενότητα “Αριστεία στην Επικοινωνία”, Κατηγορία “Καλύτερη Έντυπη Έκδοση / Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας”, για τον “Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας 2017”.

“Προϊόν της Χρονιάς” 2019 

Το bleep app της Alpha Bank διακρίθηκε ως “Προϊόν της Χρονιάς” στην κατηγορία “Τραπεζική Προπληρωμένη Κάρτα”, στην πανελλήνια καταναλωτική έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία ερευνών IRI. Το “Προϊόν της Χρονιάς” αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους θεσμούς διεθνώς στον χώρο της προϊοντικής καινοτομίας.


e-volution  Awards 2019

Η Alpha Bank έλαβε ένα Χρυσό και ένα Αργυρό βραβείο για το bleep app στα “e-volution Awards 2019”, τα οποία επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές στο ηλεκτρονικό εμπόριο και επιχειρείν της χώρας.

  • Golden award στην κατηγορία Digital Innovation 
  • Silver award  στην κατηγορία Mobile app

Διακρίσεις 2018

Κατά το έτος 2018, η Alpha Bank έλαβε σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που παρέχει στους Πελάτες της.

Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών 2018

Η Alpha Bank τιμήθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών με το βραβείο “Ομάδα της Χρονιάς: Εξυπηρέτηση Πελατών” (κατηγορία Μεγάλος Οργανισμός) στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, για το bleep app.


Global Private Banking Awards 2018

Η Alpha Bank αναδείχθηκε “Best Private Bank in Greece” για το 2018, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, την 7 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο των βραβείων "Global Private Banking Awards 2018” που διοργανώνουν οι διεθνούς κύρους εκδόσεις “Professional Wealth Management (PWM)” και “The Banker” του Ομίλου Financial Times.

Social Media Awards 2018

Η Alpha Bank διακρίθηκε για την επιτυχημένη παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα Social Media Awards 2018. Συγκεκριμένα, έλαβε τα βραβεία:

  • Bronze Award για την πιο αποτελεσματική χρήση των social media, στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (Financial Services, “Corporate Social Media Alpha Bank Twitter, LinkedIn και YouTube”)
  • Bronze Award για την πιο αποτελεσματική χρήση του LinkedIn (Best us of LinkedIn, “Corporate Social Media Alpha Bank LinkedIn”).

Mobile Excellence Awards 2018

Πέντε σημαντικά βραβεία έλαβε η Alpha Bank, που συνεχίζει να διακρίνεται για τις νέες και καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει, στα Mobile Excellence Awards 2018. Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες myAlpha Mobile και myAlpha Wallet έλαβαν ένα Grand Award, δύο Χρυσά και δύο Αργυρά βραβεία στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Grand Award για το σύνολο των βραβεύσεων
  • Χρυσά βραβεία στις κατηγορίες Mobile Banking Services και Mobile Wallet
  • Αργυρά βραβεία στις κατηγορίες Business Process Re-engineering through Mobile και Use of Mobile for P2P Payment για το myAlpha Mobile.

 

H Alpha Bank “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2018 από τη διεθνή οικονομική έκδοση “Euromoney”

Η Alpha Bank αναδείχθηκε “Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα” για το 2018, στο πλαίσιο των βραβείων "Awards for Excellence 2018” της διεθνούς οικονομικής έκδοσης “Euromoney”, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, την 11 Ιουλίου 2018.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε τράπεζες που διακρίνονται από τους ανταγωνιστές τους για τον δυναμισμό με τον οποίο δραστηριοποιούνται στις παγκόσμιες και τοπικές αγορές και επιλέγονται κατόπιν ενδελεχούς ανάλυσης  των ποσοτικών και ποιοτικών τους μεγεθών. Σύμφωνα με την Κριτική Επιτροπή, το βραβείο απονεμήθηκε  στην Alpha Bank, καθώς πέτυχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ελληνικών συστημικών τραπεζών στην Άσκηση Προσομοίωσης  Ακραίων Καταστάσεων του 2018 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  και επιπλέον σημείωσε, για μία ακόμη χρονιά, την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία στον ελληνικό τραπεζικό τομέα. 

Σημαντικές διακρίσεις για την Alpha Bank στο “Extel Survey 2018”

Η Alpha Bank απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στην ετήσια διεθνή δημοσκόπηση της εταιρίας Extel, που σκοπό έχει την ανάδειξη των κορυφαίων επαγγελματιών στην Ευρώπη στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτριος Π. Μαντζούνης ψηφίσθηκε ως 2ος καλύτερος CEO στην Ελλάδα και 19ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 97 CEO Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

Ο Γενικός Διευθυντής – CFO Βασίλειος Ε. Ψάλτης ψηφίσθηκε ως 1ος καλύτερος CFO στην Ελλάδα και 7ος πανευρωπαϊκά, σε σύνολο 92 CFO Ευρωπαϊκών Τραπεζών.

Οι υπεύθυνοι Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές της Τραπέζης, ο κ. Δημήτριος Κωστόπουλος, Διευθυντής της Διευθύνσεως Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές και η κυρία Έλενα Κατωπόδη, Υποδιευθύντρια της αυτής Διευθύνσεως, κατέλαβαν τις 2 πιο υψηλές θέσεις στην κατηγορία IR Professionals στην Ελλάδα και κατετάγησαν ανάμεσα στους 10 κορυφαίους στην Ευρώπη, σε σύνολο 328 συμμετεχόντων.

Στη φετινή δημοσκόπηση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 11.300 επαγγελματίες από 2.923 εταιρίες διαχειρίσεως θεσμικών κεφαλαίων, παροχής επενδυτικών συμβουλών και αναλύσεων καθώς και 1.531 εισηγμένες επιχειρήσεις από ένα ευρύ φάσμα της οικονομίας, που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα και στους κλάδους της φαρμακοβιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των πετρελαιοειδών, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών, κοινής ωφελείας και άλλους.

Οι ανωτέρω διακρίσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στην Alpha Bank, στη μετοχική βάση της οποίας συμμετέχουν κατά 81% ξένοι θεσμικοί επενδυτές. 

Διακρίσεις 2017

Η Alpha Bank απέσπασε σημαντικές διακρίσεις, και κατά το 2017, τόσο στον χρηματοοικονομικό τομέα όσο και στον τομέα της εφαρμογής νέων, καινοτόμων τεχνολογιών.

Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Extel Survey 2017

Στο πλαίσιο της ετήσιας διεθνούς δημοσκοπήσεως της εταιρίας Extel που αναδεικνύει τις καλύτερες ευρωπαϊκές εταιρίες στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η Alpha Bank και η Διεύθυνση Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές, αναδείχθηκε: 

  • στην 1η θέση στην Ελλάδα (Corporate Best for Investor Relations- Greece), για τέταρτο συνεχές έτος, σε σύνολο 30 εταιριών 
  • στην 9η θέση (Corporate Best for Investor Relations- Banks), μεταξύ 139 ευρωπαϊκών τραπεζών
  • στην 38η θέση, ανάμεσα στις 100 κορυφαίες εταιρίες της Ευρώπης (Top 100 Corporates Best for Investor Relations- Pan Europe).

Υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής / Ψηφιακή παρουσία


Mobile Excellence Awards 2017

Ένα Grand Award, τρία Χρυσά βραβεία και ένα Αργυρό βραβείο απέσπασαν οι υπηρεσίες myAlpha Mobile και my Alpha wallet, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη πορεία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Alpha Bank: 

  • Grand Award για το σύνολο των βραβεύσεων
  • Χρυσά βραβεία στις κατηγορίες Mobile Banking Services, Mobile App Usability και Mobile Wallet
  • Αργυρό βραβείο στην κατηγορία Security Solution για το myAlpha Mobile.

Lighthouse e-volution awards 2017

Έξι σημαντικές διακρίσεις, δύο Χρυσά και τέσσερα Αργυρά βραβεία έλαβαν οι υπηρεσίες myAlpha Wallet, Alpha e-Commerce καθώς και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών της Alpha Bank ως αναγνώριση του επιτυχημένου  σχεδιασμού νέων, καινοτόμων υπηρεσιών για τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών των Πελατών της Τράπεζας, Ιδιωτών και Επιχειρήσεων. 

Ειδικότερα, η Alpha Bank έλαβε τα ακόλουθα βραβεία:

  • Gold, στην κατηγορία Καινοτόμες Τραπεζικές Υπηρεσίες για το νέο ψηφιακό πορτοφόλι myAlpha Wallet
  • Gold, στην κατηγορία Ηλεκτρονικά Συστήματα Πληρωμών για το myAlpha Wallet
  • Silver, στην κατηγορία Usability για το myAlpha Wallet
  • Silver, στην κατηγορία Redesign εφαρμογής ηλεκτρονικού επιχειρείν για την ανανεωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Alpha e-Commerce
  • Silver, στην κατηγορία Ψηφιακή Στρατηγική (e-Strategy) στις ηλεκτρονικές πληρωμές
  • Silver, στην κατηγορία Β2C Payment για το Alpha e-Commerce.
Διακρίσεις προηγουμένων ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ