Αρχική σελίδαΕπικοινωνίαΒοήθειαΔομή σελίδωνΌροι χρήσεωςENGLISH  Αναζήτηση


Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα: Κοινωνική Ευθύνη: Περιβάλλον:
   
   
Κοινωνία
Πολιτισμός
Αθλητισμός
Περιβάλλον
Περιβαλλοντική Πολιτική
Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχειρίσεως
Περιβαλλοντικά Προγράμματα και Ενέργειες
Συμμετοχή σε Διεθνείς Φορείς και Δείκτες
Απολογισμοί Alpha Bank
Αρμόδια Στελέχη
 

  

Περιβαλλοντικά Προγράμματα και Ενέργειες


Η Alpha Bank πάντα ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβάλλοντος έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων με στόχο την προστασία του. Παράλληλα ενισχύει και αναπτύσσει προγράμματα σε συνεργασία με ειδικούς φορείς. Ενδεικτικά παρουσιάζονται αναλυτικότερα κατωτέρω. Μαζί το περιβάλλον είναι ζωή!

Φιλοδασική Ένωση Αθηνών

Η Τράπεζα πάντοτε συνεπής στην πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού, προέβη σε ετήσια συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ''Φιλοδασική Ένωση Αθηνών'' στο πλαίσιο της οποίας ανέλαβε και Χορηγός του Αισθητικού Πάρκου της Καισαριανής.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν πραγματοποιηθεί οι κατωτέρω εθελοντικές εκδηλώσεις:

 • Διοργάνωση για το Μάζεμα της Ελιάς την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου
   
 • Αναδάσωση στις καμένες εκτάσεις του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό κατά τον Νοέμβριο. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου
 • Καθαρισμός Δασικών δρόμων και Επίσκεψη στο Βοτανικό Μονοπάτι, την Κυριακή 12 Μαΐου 2013. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου
 • Αναδάσωση στις καμένες εκτάσεις του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό κατά τον Μήνα Φεβρουάριο. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου
 • Διοργάνωση για το «Μάζεμα της Ελιάς» την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου
 • Αναδάσωση στις καμένες εκτάσεις του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό κατά τον μήνα Νοέμβριο 2012. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου
    
 • Αναδάσωση στις καμένες εκτάσεις του Αισθητικού Δάσους στον Υμηττό κατά τον μήνα Μάρτιο 2012
 • Καθαρισμός δασικών δρόμων και μονοπατιών, την 29 Απριλίου 2012. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου
 • Επιπλέον, με ιδιαίτερη χαρά και αθρόα συμμετοχή των ανθρώπων της Τραπέζης και των οικογενειών τους, πραγματοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια του 2012, τρεις Κυριακάτικοι περίπατοι στο Βοτανικό Μονοπάτι που διατηρεί η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, στο Αισθητικό Δάσος της Καισαριανής»


   

  Ανακύκλωση

  Στο πλαίσιο της πολιτικής της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και σε συνέχεια των ενεργειών ευαισθητοποιήσεως του Προσωπικού στον τομέα της ανακυκλώσεως υλικών, η Τράπεζα σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς έχει προβεί στην τοποθέτηση κάδων κατάλληλων για την ανακύκλωση υλικών, στις Κεντρικές Μονάδες και στα Καταστήματά της, πανελλαδικώς.
  Ειδικότερα:

  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ

  Για την ανακύκλωση χαρτιού, η Τράπεζα συνεργάζεται με το “ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ”, το οποίο ανέλαβε την τοποθέτηση σχετικών κάδων ανακυκλώσεως. Οι εν λόγω κάδοι είναι κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένο χαρτί, φέρουν εσωτερικώς λινή σακούλα, η οποία, όταν γεμίζει, αντικαθίσταται με νέα, έχουν χωρητικότητα 240 λίτρων έκαστος και φέρουν εξωτερικά το λογότυπο της Τραπέζης και σχετικό περιβαλλοντικό μήνυμα.
  Το πρόγραμμα λειτουργεί σε 20 Κτήρια Κεντρικών Μονάδων ως κατωτέρω:


  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

  Για την ανακύκλωση πλαστικού και αλουμινίου, το "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ", ανέλαβε επίσης, να τοποθετήσει σταδιακά σε 20 Κτήρια Κεντρικών Μονάδων, σχετικούς κάδους ανακυκλώσεως. Οι εν λόγω κάδοι έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τους κάδους ανακυκλώσεως χαρτιού καθώς και το λογότυπο της Τραπέζης και σχετικό περιβαλλοντικό μήνυμα.   


  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

  Για την ανακύκλωση φωτιστικών και λαμπτήρων, η Τράπεζα συνεργάζεται με την εταιρία “ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε.”, η οποία ανέλαβε να τοποθετήσει σταδιακά, ειδικούς κάδους ανακυκλώσεως φωτιστικών και λαμπτήρων στο Δίκτυο της Τραπέζης πανελλαδικά (Κεντρικές Μονάδες και Καταστήματα).


   

  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

  Για την ανακύκλωση μπαταριών, η Τράπεζα συνεργάζεται, επί σειρά ετών, με την εταιρία ανακυκλώσεως μπαταριών “ΑΦΗΣ”. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2008 με την τοποθέτηση σχετικών κάδων σε όλα τα Καταστήματα και τις Κεντρικές Υπηρεσίες της Τραπέζης, πανελλαδικώς, και πλέον λειτουργεί και σε όλες τις εταιρίες του Ομίλου με έδρα την Ελλάδα.


   


   

  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

  Για την ανακύκλωση και αξιοποίηση του παλαιού ή κατεστραμμένου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικών υπολογιστών και λοιπών συσκευών, η Τράπεζα συνεργάζεται με το πρώτο και μοναδικό σύστημα συλλογής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα, την εταιρία "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.".


Πρόγραμμα Eξοικονομήσεως Νερού - Watersave

Στο πλαίσιο αναπτύξεως οικολογικής συνειδήσεως, κυρίως των νέων, η Αlpha Bank ανέλαβε να υποστηρίξει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για σχολεία με τίτλο: Εξοικονόμηση Νερού - Watersave, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος-SOS, προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι η ενεργός συμμετοχή και η ευαισθητοποίηση στην προσπάθεια εξοικονομήσεως αυτού του πολύτιμου αγαθού είναι υποχρέωση όλων μας.

 


 Εκτύπωση