Μαζί για την κοινωνία

Στηρίζουμε έμπρακτα την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Μέσα από προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, καλύπτουμε ανάγκες στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Με γνώμονα τη μακροχρόνια συμβολή μας στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Ελλάδας, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό και τις τέχνες, ενώ στηρίζουμε και διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρίες και άλλους περιορισμούς.

Παρέχουμε στους ανθρώπους μας ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και συνεχιζόμενης μάθησης, καθώς και κοινωνικές καλύψεις. Παράλληλα, ενισχύουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τις νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα από εξειδικευμένη εκπαίδευση και συμμετοχή σε διαγωνισμούς. Αντιμετωπίζουμε ισότιμα όλους τους πελάτες μας και σεβόμαστε τη διαφορετικότητά τους. 

Δεσμευόμαστε για την κοινωνία

Με δράσεις που στηρίζουν τον πολιτισμό και τους συνανθρώπους μας.

Προσφορά στον ελληνικό πολιτισμό

Με συντονισμένες δράσεις διαφυλάσσουμε και διαδίδουμε τον πολιτισμό της Ελλάδας. Στο Alpha Bank Πολιτισμός έχουμε δημιουργήσει 4 Συλλογές και Αρχεία που αναδεικνύουν πτυχές της ιστορίας και της πολιτιστικής ζωής.

Προσφέρουμε στήριξη σε πολιτιστικά δρώμενα κορυφαίων φορέων της Ελλάδας, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής και η Εθνική Πινακοθήκη. Παράλληλα, μέσα από τις δράσεις «Σινεμά για όλους», «Όλοι μαζί στην Όπερα» και «Μαζί με τα παιδιά στο μουσείο και το θέατρο» προάγουμε την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό.

Με τη δράση «Οι φθορές που πληγώνουν» αποκαθιστούμε ιστορικά μνημεία και έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους που έχουν υποστεί φθορά.

Ισότιμη πρόσβαση στην υγεία

Από το 2014 προωθούμε την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και τη μείωση των ανισοτήτων για συνανθρώπους μας που ζουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Μέσα από τη δράση «Μαζί, με στόχο την υγεία» έχουμε ήδη βοηθήσει τους κατοίκους σε 82 νησιά και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Από το 2022, το πρόγραμμα είναι ακόμα πιο συμπεριληπτικό. Ο κύκλος προσφοράς του προγράμματος μεγαλώνει, με την προσθήκη μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και κοινωνικών φαρμακείων, ενώ στηρίζει περισσότερες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συμβολή στη γνώση

Μέσα από τη δράση μας «Μαζί, με στόχο την παιδεία» δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα αποκτούν σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας και αθλητικό εξοπλισμό. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός φέρνουν μικρούς και μεγάλους σε επαφή με την τέχνη του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου.

Με στόχο να φέρουμε τον πολιτισμό κοντά στα παιδιά, προσφέρουμε 3 εκπαιδευτικά προγράμματα της Νομισματικής Συλλογής: 2 μουσειοβαλίτσες που ταξιδεύουν δωρεάν σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, και 1 πρόγραμμα στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων Ιονικής Τραπέζης στην Κέρκυρα.

Η πρωτοβουλία μας IQonomy προωθεί τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό με όραμα την ευημερία και τη βιωσιμότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Επιπλέον, με το πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών», εντάσσουμε τον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό στα σχολεία της χώρας. 

Στήριξη στο κοινωνικό σύνολo

Μέσα από τη δράση «Μαζί, με στόχο το περιβάλλον», στηρίζουμε τους φορείς που ανταποκρίνονται σε φυσικές καταστροφές και προσφέρουμε στις τοπικές κοινωνίες που πλήττονται.

Οι χορηγίες σε Παραολυμπιονίκες προωθούν την ισότιμη πρόσβαση όλων στον αθλητισμό και προάγουν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ως μέγας χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην Αθήνα, έχουμε αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους.

Με τη συμμετοχή μας σε δράσεις για την 3η ηλικία που διοργανώνει το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή για άτομα 65 ετών και πάνω, και άτομα με ήπια γνωστική διαταραχή, εξασφαλίζουμε ισότιμη πρόσβαση όλων στον πολιτισμό.

Προώθηση καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Με τον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό FinQuest ενδυναμώνουμε τους δεσμούς μας με το εγχώριο και διεθνές Fintech οικοσύστημα, ενισχύουμε νέες επιχειρήσεις και startup, και προωθούμε την ψηφιακή καινοτομία στον τραπεζικό κλάδο.

Η online Ακαδημία Grow Aware έχει στόχο να ενισχύσει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και να στηρίξει γυναίκες πάνω από 40 που έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς από την Alpha Bank και θέλουν να ιδρύσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση.

Σεβασμός στις ανάγκες των πελατών μας

Με στόχο τη συμπεριληπτική εξυπηρέτηση όλων των πελατών μας προσφέρουμε καταστήματα και ΑΤΜ που είναι προσβάσιμα για εμποδιζόμενα άτομα και ανθρώπους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.  

Μέσα από την κεντρική διαχείριση παραπόνων, απαντούμε έγκαιρα και ολοκληρωμένα σε οποιοδήποτε ζήτημα μας επικοινωνούν οι πελάτες μας. 
accessability
Στηρίζουμε τους ανθρώπους μας

Οι άνθρωποί μας είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο που διαθέτουμε και η κινητήριος δύναμη πίσω από την επιτυχημένη πορεία μας. 

Κάνουμε τη δέσμευσή μας για την κοινωνία πράξη

Με συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις που αγγίζουν όλους τους τομείς.

Απολογισμοί και εκθέσεις ESG
Προωθούμε τη διαφάνεια και τη λογοδοσία μέσα από ολοκληρωμένη ενημέρωση. Παρακολουθούμε τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις μας, και συμμορφωνόμαστε με διεθνή πρότυπα και κανόνες για να παρέχουμε πλήρεις και αξιόπιστες γνωστοποιήσεις.
ΒΡΙΣΚΩ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ESG